Nawet fajny spocik do pływania jest na zalewie w miejscowości JEZIORSKO 136 km od Wrocławia, jest on 2 razy większy od mietkowskiego i dużo miejsca do startowania latawca, niedaleko od tego zbiornika odkryliśmy ostatnio super zalewik niewiele mniejszy od mietkowskiego ale za to dookoła nie ma ani jednego drzewa i jest dosyć płytko, znajduje się on koło miejscowości Turek, a dokładnie koło miejscowości Przykona i jest to zalana kopalnia węgla brunatnego, jest tam mało ludzi bo sam zbiornik funkcjonuje dopiero od 3 lat i mało kto o nim wie. Rozmawiałem z miejscowymi chłopakami, którzy tam pływali na ws to mówili, że tylko ich trzech tam pływa w sezonie i że byłem pierwszym kajciarzem na tym akwenie

gdyby nie odległość ok. 180km od Wrocławia to było by git. Jest to jak dotąd najlepszy zalew w Polsce, na którym pływałem i na pewno o wiele bezieczniejszy od mietkowskiego. Jeszcze słyszałem o zalewie pod miejscowością Namysłów jak się jedzie na Warszawe jakieś 50 km od Wro ale sam nie testowałem, ale wiem że też nie ma żadnych drzew przy brzegu.
Pozdrawiam wszystkich