Nowosci OCEAN RODEO 2008

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post08 paź 2007, 17:26

Ciekawe tylko jak patent Jet Flap bedzie sie sprawdzal w latawcach LEI. Przecież jest to jednak "troche" różnica konstrukcyjna w porównaniu do FSa.
No i może sprawdzi się lepiej niż w FSie*.

*bez złośliwości

Awatar użytkownika
TONY SUNSHINE
Kontaktowanie:

Post08 paź 2007, 19:46

Ziomek. pisze:
yanosik pisze:
:):):) Czytaj uważnie, kolego, kilka postów wcześniej Onzo pisze, że patent zwany jet-flapem stosuje od przynajmniej 5 lat firma Flysurfer :D:D:D

zacytuj więc prosimy :wink:

albo "czytaj uważnie kolego" :wink:

dziekuje darku juz myslalem ze jestem tak slepy

a to jednak nie ja i ktos tu nie potrafi sie do bledu przyznac :(

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post09 paź 2007, 08:00

TONY SUNSHINE pisze:
dziekuje darku...

:cry: :cry: :cry:

Wzruszyłem się!!!

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post09 paź 2007, 11:27

Wzruszyłem się!!!

:disgusted:

yanosik
Kontaktowanie:

Post09 paź 2007, 12:21

Po prostu chodzi o to, że przez czepianie się szczegółów, zawsze te dyskusje schodzą na manowce. Co za różnica 4 czy 5 lat, jak ktoś chwali jakąś firmę za to, że wprowadziła "nowy" patent w tym roku.
I bardzo dobrze, że wprowadza, ale...

TONY:
wlasnie o tym mowie nik tego nie robi co oni

zajebiste patenty

To tak, jakby ktoś napisał, że firma JAKAŚTAM wprowadziła w tym roku na rynek nowy typ latawca - nazwano go BOW :!: :!: :!: :shock: :shock: :shock:

jachu
Deska: Ronix Kinetik STD
Latawiec: Sesitec 2.0
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post09 paź 2007, 18:38

Ale Ocean Rodeo wprowadzilo nowy patent na 2008 i jest on absolutnie nowy, to co mial lub ma, FS to inny patent, w innym typie latawca o innej nazwie, w latawcach pompowanych tego nie bylo.
Poza tym, patent OR powoduje troche inne skutki:
"The Vented kite canopy allows air to flow cleanly through the vents if the kite is flown off the back lines, reducing the chance of stalling or back flying during powered and unhooked moves!"
(zrodlo: www.oceanrodeo.com )

I jeszcze nowe foty dechy ZEN
Obrazek
Obrazek
8)

yanosik
Kontaktowanie:

Post09 paź 2007, 20:25

jachu pisze:Ale Ocean Rodeo wprowadzilo nowy patent na 2008 i jest on absolutnie nowy, to co mial lub ma, FS to inny patent, w innym typie latawca o innej nazwie, w latawcach pompowanych tego nie bylo.

...ale nawet, gdyby OR zastosowało i wprowadziło patent Flysurfera w swoich nowych latawcach, to co??? Wstyd ???
Myślę, że dobre rozwiązania trzeba stosować, jeśli mają one cokolwiek polepszyć.
Na wiosnę z chęcią popróbowałbym nowych Ocean Rodeo :D:D:D

Heeej!!!

P.S. ...a deseczka naprawdę niezła :D:D:D :!: :!: :!:

hmmmm, i te blond włosy :wink: :wink: :wink:

jachu
Kontaktowanie:

Post18 paź 2007, 23:22

Jak wynika z projektu 3D freestyle'owa maszyna do kiteloop'ow, czyli Ocean Rodeo DIABLO, na sezon 2008 tez bedzie wyposazona w patent VENTURI :D
Obrazek
A tu jeszcze fotka kiteloop'a na modelu '07
Obrazek
8)

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post19 paź 2007, 09:25

Ech - chwile mnie nie było i juz zostałem "wykorzystany" ;)
Yanosik - fajnie, że czuwasz, ale rzeczywiście titan pojawił się mniej wiecej 4 lata temu. Jet flapy zdecydowanie poprawiły stabilność kite'ów i zwiększyły ich wydajność przez to, że powstawały mniejsze turbulencje na krawędzi spływu - przepływ powietrza stał sieabrdziej laminarny. Czy to się sprawdza :?: FS stosuje je nieprzerwanie i pamiętam, że pojawiały się prototypy bez JF a ostatecznie JF pojawiały się w wersji finalnej kite'a. JF sporo kosztują bo trzeba zupełnie inaczej szyć latawiec co w przypadku komórki jeszcze bardziej podwyższa koszty. Do tego dochodzą wzmocnienia, dodatkowe "owiewki" na górnej warstwie latawca - strasznie dużo pieprzenia. Raczej wątpię żeby w tym przypadku był to "chłyt maketingowy" na 4 lata. Fakt faktem, że zmniejszyli nieco ich ilość z czasem.
Jeżeli chodzi o OR to ciekaw jestem jak to będzie działało przy jednej warstwie poszycia. Mam nadzieję, że troche pomoże, ale nie wiem czy będzie wystarczająco wydajne. Na zdjeciach praktycznie ich nie widaćco wskazuje na to, że "otwór" w poszyciu nie jest całkowicie "przeltoowy" a górna owiewka jest dosyć długa - powinno to poprawiać faktyczny przepływ powietrza.
Raczej wątpię żeby to jakoś specjalnie wpływało na zakres i na lift, ale stabilność powinno poprawić, szczególnie podczas szkwałów. :think: Ale to tylko takie suche rozważania

Awatar użytkownika
brunotti.pl
Kontaktowanie:

Post21 paź 2007, 11:17

A ja zapraszam wszystkich zainteresowanych Ocean Rodeo
do naszego poznańskiego sklepu ul.Strzelecka 20
już od listopada w nim cały sprzęt OR
pozdrawiam :D
http://www.rebelshop.pl

Awatar użytkownika
Raku
Kontaktowanie:

Post25 paź 2007, 11:01

A ja zapraszam na stronkę www.xperience.com.pl gdzie sprzęt Ocean Rodeo dostepny juz od dawna :lol:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post25 paź 2007, 11:28

To zeby latawie nie przepadał przy uh to kwestia regulacji linek nic innego, no chyba ze sama konstrukcja jest (cenzura).

Lepszy przepływ powietrza na krawędzi spływu...hangtime, nie przepadnie przy slabym wietrze, dla mnie mało przekoujące ale niech bedzie moze droga prób i błędów, może niedługo a może za kilka lat znowu będzie rewolucja c-shape <-> bow.

jachu
Kontaktowanie:

Post25 paź 2007, 16:06

Zgadza sie, to kwestia regulacji linek, ale teraz nawet w sytuacji gdy latawiec nie jest zdepowerowany, nie bedzie przepadal podczas UH. Czyli maxymalna moc na latawcu, mozesz dalej robic triki UH przy slabszym wietrze. :D

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post25 paź 2007, 18:46

jachu pisze:Zgadza sie, to kwestia regulacji linek, ale teraz nawet w sytuacji gdy latawiec nie jest zdepowerowany, nie bedzie przepadal podczas UH. Czyli maxymalna moc na latawcu, mozesz dalej robic triki UH przy slabszym wietrze. :D

takie rzeczy to sie na coolu robi bez problemu - a wentów nie ma :)

na tych z ventami od roku 2007 tyż bez problema

mowa o FS

Awatar użytkownika
Raku
Kontaktowanie:

Post25 paź 2007, 19:49

Masz rację Zgred, ale na pompowańcach normalną reakcją przy, podkreslam fabrycznym ustawieniu linek, przy UH latawiec zaczyna pieknie lądowac krawedzią splywu w wodzie dlatego ten system w Venturi przy słabym wietrze moze sprawic że latawiec nie bedzie sie cofał ato juz cos nowego. :twisted:

Wróć do „Forum Główne”