Jakie latawce najbardziej wytrzymale?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Cygański król
Deska: Nobile
Latawiec: Naish Torche 09

Post06 paź 2007, 16:21

goco pisze:
Petter pisze:
goco pisze:polecam 2007 waroo,w modelu 2006 szwy nie wytrzymuja. Nowy model ladnie jest powzmacniany.
pozdr

Zed92 pisze:Ja równiez polecam waroo 0,7.. jak byłem na półwyspie szkóla ktora ich uzywała, mowiła ze ani jeden latawiec im sie nei popsuł ^^

no i oczywiscie sam jestem posiadaczem ;]

Zalatuje niezniszczalną szkółką besta na ekolagunie :doh: Jak byłem w el gounie to włąśnie besty rwały się najczęściej i to 07, jeden wręcz rozdarł się nie od udeżenia tylko przy skoku, a wcale nie był jakoś overpower, więc nie nie przesadzajcie z wspaniałą i lekko naciąganą legendą besta...

swoja opinie wyrazilem z moich doswiadczen z warro , jestem posadaczem tej latawki dwa sezony , sprzet jest uzywany dosyc intesywnie w slonej i w slodkiej wodzie .
Lubie opinie na podstawie co widzialem co slyszalem. podziel sie opinia i daj recezje na czym ty plywasz zarozumialcu.

Zastanów się co piszesz, opinia moja jest taka: Byłem w el gounie 2 tygodnie, przez ten czas porwało się chyba 4-5 waroo... nie słyszałem ale widziałem ludzi któzy pływają schodzących ze szmatami z wody, ostatniego co pękł w powietrzu podarł mój znajomy na moich oczach.
Pływałęm na waroo i powiem że bardzo mi się podobał, a wręcz był wyśmienity i po powrocie zastanawiałem się już za ile mi się uda kupić 2 waroo, ale chyba 4 dni przed wylotem wiało ponad 30 kts, wziąłem waroo 9 mojego kolegi i draastycznie zmieniłem moją opinie o waroo, latawiec zachowywał się w powietrzu tragicznie i nie trzymał profilu...

Tyle, taka moja recenzja waroo,

sam pływam na vegasach 06, które jak na c są bomba, jedyne co by mogły mieć lepsze to trochę więcej pompy w górę,

Awatar użytkownika
don Komorro
Latawiec: ss fuel
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post06 paź 2007, 16:27

cabrinia mi pękła... ale to wina tego ze powietrze sie ze tak powiem zredukowało od zimnej wody. latawiec się złożył i bum:) ale gdyby nie to powietrze to cabrinha jest spoko... tez sporo wytrzyma :twisted: ładnych pare razy wodowała z dużym impetem :twisted:

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 16:39

kofly pisze:cabrinia mi pękła... ale to wina tego ze powietrze sie ze tak powiem zredukowało od zimnej wody. latawiec się złożył i bum:) ale gdyby nie to powietrze to cabrinha jest spoko... tez sporo wytrzyma :twisted: ładnych pare razy wodowała z dużym impetem :twisted:

możesz powiedzieć jaśniej o co chodzi z tym powietrzem? bo nie zrozumiałem.

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 16:53

... dla mnie rewelka szmatka to Waroo w rozmiarze 9m

Obrazek

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 17:01

Crazy Horse pisze:A od uderzenia o wode potrafi strzelic kazdy latawiec, a jesli ktos powie ze nie, to zwyczajnie pieprzy.

... ale jak to w zyciu bywa czasami i to może się zdarzyć
:arrow: dokładnie po takim crash’u kolesia na ...

Obrazek

... i nie ma reguły, koniunktura musi się kręcić

pozdro

:wink:

Awatar użytkownika
Belzebub_Wro

Post06 paź 2007, 17:08

to fakt ze kazdy latawiec moze strzelic dlatego ja zwykle pompuje latawca na 85-90% co zapobiega rozwaleniu gdy usilnie sie czegos ucze W warunkach slabego wiatru pompuje ile fabryka kaze Mniejsze cisnienie w komorach pomaga uniknac nieprzyjemnych sytuacji jak na zdjeciu Oczywiscie pewnie nie w 100%

pozdr

Zed
Deska: Nobile NhP
Latawiec: Best Nemesis
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 18:24

Ja pływałem cały ten sezon na pólwyspie teraz na mietkowie zasówam, i po latawcu nie widac prawie zadnych sladów użytkowania!

Tak apropo ja pływałęm waroo 0,7 9m2 przy 34 knotach i nie tracił krztałtu wiec ^^ Moze kwestia opanowania danego latawca?

TIKKO_aloha
Deska: custom 140
Latawiec: Switchblade/nomad
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 18:54

Zed92 pisze:Ja pływałem cały ten sezon na pólwyspie teraz na mietkowie zasówam, i po latawcu nie widac prawie zadnych sladów użytkowania!

Tak apropo ja pływałęm waroo 0,7 9m2 przy 34 knotach i nie tracił krztałtu wiec ^^ Moze kwestia opanowania danego latawca?

07 jest poprawione w tej kwestii

Awatar użytkownika
MatDe
Deska: Su-2
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 19:13

Ja zawsze pompuję mojego Ozona na maxa (nie lubie jak się składają latawce itp.), a przy trenowaniu czegoś walę nim naprawdę mocno i nie rzadko. Jak na razie nie ma żadnych pęknięć itp. Naprawde solidnie wykonany!

grzechu
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 19:30

adamo pisze:
Crazy Horse pisze:A od uderzenia o wode potrafi strzelic kazdy latawiec, a jesli ktos powie ze nie, to zwyczajnie pieprzy.

... ale jak to w zyciu bywa czasami i to może się zdarzyć
:arrow: dokładnie po takim crash’u kolesia na ...

Obrazek

... i nie ma reguły, koniunktura musi się kręcić

pozdro

:wink:

Przed chwiklą, przypadkowo trafiłem na ten topic http://www.nwkite.com/forums/t-6510.htm ... 718a2b18b1
Ja na W07 nie latałem (wiec sie nie wypowiadam), linka zapodaje bo akurat wyzej podobnie Waroo strzelił, ale kazdy inny tez może.
Właściciel bardzo chwalił swoje Waroo 07

Zed
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 19:52

ja widziałem jak ozonek, i nashek tak strzeliły ^^ nie wiem niestety jakie to były roczniki (choc podejrzewam ze ozonek tegoroczny)

Awatar użytkownika
Kisiel
Deska: CzaplaKiteboards :D
Latawiec: North/Cabrinha/Flysurfer
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 14 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 20:26

zaden latawiec ksztaltu nie bedzie trzymal przy duzym wietrze jak nie bedzie odpowiednio napompowany to oczywiste..

Zed
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 21:57

Kisiel oo dziwo nie wiedziałem/ nie pamietałem o Tym :D

serjo.. ale i tak mi to tam rybka zawsze na fulla pompuje ;]

Awatar użytkownika
Kisiel
Deska: CzaplaKiteboards :D
Latawiec: North/Cabrinha/Flysurfer
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 14 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 22:15

Zed92 pisze:Kisiel oo dziwo nie wiedziałem/ nie pamietałem o Tym :D

serjo.. ale i tak mi to tam rybka zawsze na fulla pompuje ;]

ja na jakies 90% bo jak spadnie mocno to cisnienie moze balony rozerwac a tak powinno byc dobrze...

fotka rozerwanego waroo...hmm znam to skads...aha to mi tak moj x-bow poszedl :evil: ale Koniu naprawil i lata jak szalony teraz heheh

gregorg
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 22:43

sander pisze:
Leeloo pisze:moim zdaniem z tych znanych to najszybciej szmacą sie takoony...

Tu się nie zgodze, może kiedyś tak, ale od 2 lat Takoon szyje latawce w tej samej fabryce co Cabrinha i poszedł mocno do przodu z jakością.

potwierdzam , miałem takoon Nova2 , duzo pływany , duzo przeżył ,solidne wykonanie , wytrzymałe materiały . W tym roku cabr. wypuściła OMEGA , uwazam że tym latawcem można drzewa kosić , dosłownie pancernik wsród latawców .

a ozon :naughty:

Wróć do „Forum Główne”