Jeżeli ruch będzie naprawdę gwałtowny to przy silnym wietrze wyciągnie Cię z wody (a jeśli jeszcze do tego zaciągniesz drążek...

W każdym bądź razie jak Tobie wychodzi to się liczy.
Przy silnym wietrze i niezbyt gwałtownym ruchu to może i wyjdzie, natomiast przy słabym wietrze (chodzi mi o moc latawca w danych warunkach) to kite powinien zanurkować w dół, potem trzeba go skontrować i dopiero zatrzymać mniej więcej na 2 (chyba, że jest za mało to trzeba machać).
Za dużo teorii trzeba ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze 1 ćwiczyć Laughing
Zed92 pisze:Oby, moze sie zobaczymy![]()
Podpowiecie wtedy co nieco z tymi skokami ;] (tz zwisanie głową w dół i te sprawy)
kukems pisze:..jeżeli decha robi u-boota no to znaczy że za słabo wieje.
kukems pisze: jeżeli decha robi u-boota no to znaczy że za słabo wieje.
A tak naprawde to trzeba ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyćJak coś nie wychodzi to jeszcze raz ćwiczyć
gregorg pisze:Moim skromnym zdaniem to poniżej 18k nie ma co ćwiczyć starów z wody.
bitter pisze: przy słabym inni pływają ja wstaję na deche i ... latawka gaśnie na godzinie powiedzmy 2 i zanim ja dam do zenitu to dupa
rez pisze:
Poza tym nie wykorzystywanie wiatru poniżej 18knot to rozpusta. Przy normalnej wadze moim skromnym zdaniem można ćwiczyć starty od 10.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 26 gości