spoty w rejonie Wroclawia

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Belzebub_Wro

Post10 sie 2004, 20:00

Comrades

Czy ktos moglby wskazac mi jakies fajne spopty w rejonie Wroclawia(promien 200 km)Znam jedynie Mietkow

Pozdro

Tom

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post10 sie 2004, 21:29

Witam
Mnie również interesuje odpowiedź na to pytanie.
Na Mietkowie byłem tylko raz kiedy nie wiało na rozpoznaniu terenu i niebardzo mi się podobało. Pływasz na Mietkowie? Jeżeli tak to z której strony? Na spocie windsurfingowym na którym byłem plaża była wąska i bardzo kamienista. Jakie jest najlepsze miejsce na kajta na Mietkowie?
Słyszałem o jednym interesującym miejscu koło Lubawki - Jeziorze Bukówka. Wiem że pływaja tam ws-owcy, nie słyszałem niestety nic o kajterach. Jeziorko to jest dużo mniejsze od Mietkowa i leży w sąsiedztwie gór więc raczej niebardzo nadaje się na kajta ale i tak mam zamiar spróbować :evil: .

Awatar użytkownika
Piotr M.

Post30 sie 2004, 15:45

Jest calkiem przyzwoity spocik kolo Jawora (jez. Słup). Jezioro jest
zbiornikiem wody pitnej dla Legnicy, ale jescze nikt mnie z tamtad nie
pogonil. Jest niezla plaza, aczkolwiek nie ma zadnej bazy gastro.

Awatar użytkownika
kenia

Post30 sie 2004, 16:58

Nawet fajny spocik do pływania jest na zalewie w miejscowości JEZIORSKO 136 km od Wrocławia, jest on 2 razy większy od mietkowskiego i dużo miejsca do startowania latawca, niedaleko od tego zbiornika odkryliśmy ostatnio super zalewik niewiele mniejszy od mietkowskiego ale za to dookoła nie ma ani jednego drzewa i jest dosyć płytko, znajduje się on koło miejscowości Turek, a dokładnie koło miejscowości Przykona i jest to zalana kopalnia węgla brunatnego, jest tam mało ludzi bo sam zbiornik funkcjonuje dopiero od 3 lat i mało kto o nim wie. Rozmawiałem z miejscowymi chłopakami, którzy tam pływali na ws to mówili, że tylko ich trzech tam pływa w sezonie i że byłem pierwszym kajciarzem na tym akwenie :D gdyby nie odległość ok. 180km od Wrocławia to było by git. Jest to jak dotąd najlepszy zalew w Polsce, na którym pływałem i na pewno o wiele bezieczniejszy od mietkowskiego. Jeszcze słyszałem o zalewie pod miejscowością Namysłów jak się jedzie na Warszawe jakieś 50 km od Wro ale sam nie testowałem, ale wiem że też nie ma żadnych drzew przy brzegu.

Pozdrawiam wszystkich

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”