KTO NA RODOS !! na początku sierpnia

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej
Dostał piwko: 1 raz

Post15 sie 2005, 12:43

jak ogarne temat :D to napisze co i jak ...

Awatar użytkownika
Neykon

Post15 sie 2005, 19:45

Obrazek

Prasonisi płaska woda

Obrazek

Prasonisi wave

--------------------------------------------------------------------------------

elo 4all :)

kilka informacji dla zainteresowanych cenami i warunkami życia na Prasonisi...

a wiec tak, transfer z lotniska do Prasonisi 40 euro (Lotnisko - Prasonisi, Prasonisi - Lotnisko)
kwatery - 0 euro :) trzeba tylko znaleźć sobie skrawek piachu za bazą lub obok Zenka

Obrazek

w namiotach przechowujemy wszystko kasę, dokumenty, telefon komórkowy, itd. (mi nic nie zginęło)... sprzęt w bazie... szamanko lub wodę lepiej trzymać tez w bazie gdyż jest tam o wiele chłodniej niż w namiocie...

Higiena :)
prysznic jest przy bazie Deskado (zasilanie grawitacyjne tak wiec im jesteś wyższy tym słabiej leci woda :) ), obok Sklepu Zenka są dwa (z normalnym zasilaniem), o ciepłej wodzie możecie zapomnieć. Kible i umywalki są u Kiki i w Knajpie obok, do męskiego klopa często jest kilkunasto minutowa kolejka, naszczeście jest tez pisuar tak wiec jeśli ktoś ma mniej treściwą sprawę do załatwienia nie trzeba czekać :lol:

Telefony, Aparaty i inne sprzęty elektroniczne ...

Kika nie robi żadnego problemy jeśli chcemy podładować akumulator w sprzęcie, można zostawić telefon na noc na zapleczu lub podłączyć się do gniazdka przy czajniku (zostawiłem na cały dzień ładowarkę z akumulatorami do aparatu w publicznym miejscu i nikt o dziwo się nią nie zainteresował (nie zajebał))

Szamanko (ceny u Kiki, podobno u Zenka drożej, nie sprawdzałem) :

Bułka 30 centów
Woda nie gazowana 60 centów (lepiej kupić kilka zgrzewek w Markecie po drodze do Prasonisi, zgrzewka kosztuje tam około 1,7 euro)
Serki topione 1,6 euro
Nektarynki, brzoskwinie 1,5 - 1,6 euro
Nestea 1l - 1,6 euro
Puszka fasoli 1,4 euro (to akurat tańsze jest u Zenka :))
Gyros 1,5 e (w Genadi) 2 e (w Lindos)

Szamanko można spokojnie przygotować sobie u Kiki (pierwszy sklep w Prasonisi) jest czajnik elektryczny, lodówka (powinno się przechowywać tylko towary zakupione u Kiki), jest stół i kilkanaście krzeseł a jak zabraknie placu szamano robi się na murku lub posadzce :D nikt nikogo nie goni atmosferka podczas śniadania, obiadów i kolacji jest zajebista...

Obrazek
Obrazek

hlańsko
Browar od 0,9 euro
Wóda Absolut 1l około 15 euro (nie pamiętam dokładnie)
Uzo 1l 5-6 euro
Wino od 5 euro
Metaxa od 6 euro

Picie tez odbywa się na terenie Głównego Ośrodka Kulturalnego w Prasonisi (czyt. sklep u Kiki)

Obrazek

lub na przeciwko sklepu pod Palmą, kubeczki są za free a składniki do napełnienia kubeczków w powyższych cenach...

Warunki pogodowe ...

przez pierwsze dni była kicha, pływałem na 15, fuu1 na 14... od wtorku zaczęło cos wiać wiec poszły w ruch szmaty od 11 do 9, następne dni przyniosły troszkę lepsze warunki (od 35 do 38 węzłów) i zaczęła się jazda na 7 i 6, Niebrzydki, Młody i Grzesiek (DJ ...* nie pamiętam) przykleili się do wody i co 15 minut zmieniali się na wodzie (była tylko jedna szmata w rozmiarze 6m)...

Transport

wypożyczenie skutera na 1 dzień to 15 euro (najbliższa wypożyczalnia znajduje się w Genadi), litr benzyny nie całe euro... samochód od 25 euro ale z tego co wiem to jest problem ze znalezieniem auta gdyż po zamachach w Egipcie, Rodos przezywa najazd turystów...

Koszty pobytu

Bilet lotniczy około tysiąca
transfer 40 euro
życie od 50 do ... euro na tydzień, w zależności od sposobu życia...

foty z zeszłego tygodnia

http://www.strefaextreme.com/gallery1/t ... p?album=96

pozdr Ney

bongo

Post16 sie 2005, 20:51

moze orientu jedcie sie
ile moze kosztowac taki wyjazd miej=wiecej .

Bo mysle ze w nastepnym roku sie rowniezsz wybiore wiec licze na odpowiedz.

milego dnia

bongo

Post16 sie 2005, 21:17

sory pomylily mi sie kwestie przepraszam . aaa ciekawie opisany wyjazd na pewno bylo zacnie ja rowniezsz planuje taki wyjazd za rok wiec do rychlego

bongo

Post16 sie 2005, 21:43

sory pomylily mi sie kwestie przepraszam . aaa ciekawie opisany wyjazd na pewno bylo zacnie ja rowniezsz planuje taki wyjazd za rok wiec do rychlego

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post16 sie 2005, 22:54

no przetestujemy ten Twoj cennik...... skuteraki rzeczywiscie tak drogie sa? z tego co mnie sluchy doszly wypozyczalnia tez podobno jest w Katavii, ale moze sie myle.....

Awatar użytkownika
Neykon

Post16 sie 2005, 23:16

smokie pisze:no przetestujemy ten Twoj cennik...... skuteraki rzeczywiscie tak drogie sa? z tego co mnie sluchy doszly wypozyczalnia tez podobno jest w Katavii, ale moze sie myle.....

jak by byla w Katavii to bysmy nie dymali do Genadii... chyba ze Ten co nam dal namiar na Genadii ma z wlascicielem wypozyczalni uklad :D

a cena podalem za skuter widoczny na fotach, sa tansze za 14 euro...

a czy 15 euro to duzo :?: hmmm zalezy od tego po co go wypozyczasz... jesli do wozenia sprzetu na plaze to duzo, jesli chcesz na nim zwiedzic wyspe to cena jest OK jak dla mnie :)

Awatar użytkownika
Neykon

Post22 sie 2005, 14:49

nie wiem czemu Alina nie podala linka do swoich fot, wiec wstawiam

http://kiteportal.pl/galerie/thumbnails.php?album=320

a to najlepszy zestaw powyzej 7B , airush 90, recznik frote 2,4 m2

Obrazek

thnx Alina za to fote :lol:

Alinek
Deska: Nobile
Latawiec: Nobile
Kontaktowanie:

Post22 sie 2005, 14:59

Kurcze bo tak sie zaaferowalam tym wstawianiem ich tam ze koniec swiata! :shock:
Poza tym wlasnie chcialam to zrobic, ale musialam jeszcze obrac ziemniaki (powaznie!) i juz sie okazalo ze za pozno, bo zrobiles to Ty.

Tak czy siak link jest i serdecznie zapraszam do ogladania.

Poza tym chcialam oficjalnie podziekowac Nobile za uzyczenie desek. :D

Awatar użytkownika
Neykon

Post22 sie 2005, 15:03

Alina pisze: bo zrobiles to Ty.

Przepraszam :)

Alinek
Kontaktowanie:

Post22 sie 2005, 15:06

W sensie "dzieki" :P

Awatar użytkownika
Hopik
Kontaktowanie:

Post23 sie 2005, 08:41

ney, fuu,
chcialam jeszcze spytac jak jest z bagazami - no bo namioty, spiwory, materac, latawki, deska... to duzo tego wychodzi. trzeba cos doplacac do przelotu? latawki i deska spoko na bagaz sie nadaje? pzdr.
m

Awatar użytkownika
Neykon

Post23 sie 2005, 08:55

z bagażem nie było problemów, quwier ważył ponad 25 kg (limit 20), a bagaż podręczny 10 (limit 5) :), od sprzętu WS pobierano dodatkowe opłaty, nie ważne ile ważyło kasowali chyba 80 zł za deskę. Z racji tego ze nasze torby są maleńkie w porównaniu do WSowych i nie wieźliśmy DESEK a sprzęt Trampingowy (namioty, karimaty, kuchenkę gazowa itd.) :lol: nie musieliśmy nic płacić...

A deseczka i latawki spoko znoszą podróż, gorzej z quwierem :(

Alinek
Kontaktowanie:

Post23 sie 2005, 17:57

Co poniektorym (na przyklad nam) udalo sie nie zaplacic nic, pomimo ze nasz quiver wazyl chyba z 70kg :D

Inni mieli mniej szczescia, szczegolnie do windsurfingow sie czepiaja, jedni placili od kilograma, inni stala oplate za ws, jeszcze inni udawlali ze jada na Rhodos na snowboard (bo za snowboard 60 zl a ws 200zl)

Generlanie wszystko zalezy od lini i od szczescia. Chociaz generalnie slyszalam ze w Centralwingsie sie nie pieszcza.

Awatar użytkownika
Hopik
Kontaktowanie:

Post23 sie 2005, 21:02

Ney pisze:z bagażem nie było problemów, quwier ważył ponad 25 kg (limit 20), a bagaż podręczny 10 (limit 5) :), od sprzętu WS pobierano dodatkowe opłaty, nie ważne ile ważyło kasowali chyba 80 zł za deskę. Z racji tego ze nasze torby są maleńkie w porównaniu do WSowych i nie wieźliśmy DESEK a sprzęt Trampingowy (namioty, karimaty, kuchenkę gazowa itd.) :lol: nie musieliśmy nic płacić...

A deseczka i latawki spoko znoszą podróż, gorzej z quwierem :(

dzieki. jak to nie wiezliscie DESEK? nie rozumiem - ze niby takich duzych ja WS?
a co to jest quiver?
plywaliscie w piankach?

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”