SZCZECIN KTO/GDZIE/KIEDY?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze

Twoj ulubiony spot w okolicach Szczecina to?

Trzebież
19
6%
Nowe Warpno
6
2%
Miroszewo
5
1%
Podgrodzie
5
1%
Miedwie
101
29%
Międzyzdroje
62
18%
Świnoujscie
74
22%
Inne
72
21%

Liczba głosów: 344

Awatar użytkownika
bitter
Kontaktowanie:

Post18 sie 2009, 17:58

infidelity pisze:To co, na każdym spocie sobie po tablicy postawimy? Jak ktoś jest ignorantem i ma to gdzieś, to i tak jej nie przeczyta, a podejrzewam że to mogły być właśnie takie przypadki :?

Niestety sport staje się popularny w postępie geometrycznym. Teraz już chyba niewielu początkujących jeździ do szkółki. Będzie coraz gorzej i nikt tego nie zmieni. IKO nikt nie musi mieć aby pływać a przydałoby się. Choć jak znam Polskę to połowa miała by po znajomości ;-)

Awatar użytkownika
robert1982
Kontaktowanie:

Post18 sie 2009, 19:21

bitter pisze:
infidelity pisze:To co, na każdym spocie sobie po tablicy postawimy? Jak ktoś jest ignorantem i ma to gdzieś, to i tak jej nie przeczyta, a podejrzewam że to mogły być właśnie takie przypadki :?

Niestety sport staje się popularny w postępie geometrycznym. Teraz już chyba niewielu początkujących jeździ do szkółki. Będzie coraz gorzej i nikt tego nie zmieni. IKO nikt nie musi mieć aby pływać a przydałoby się. Choć jak znam Polskę to połowa miała by po znajomości ;-)

IKO to mit - kawałek papieru, który znając życie możnaby było kupić bez problemu za 50 zł na Turzynie.
Swoją drogą obecnie niektóre - bo nie wszystkie -szkółki zwracają uwagę na wytłumaczenie kursantowi o co loto w prawie drogi. Ja z tego co pamiętam -będąc niegdyś na kursie w pewnej szkółce na Helu - usłyszałem - "jak jesteś na prawym halsie to masz pierwszeństwo" - na tym się prawo drogi zakończyło.

Nawiązując do ostatniego pływania na Miedwiu w niedzielę, chciałbym jedynie zwrócić uwagę na jedną rzecz.

Dwóch, czy trzech gości śmigało na latawkach moze z 5 m od brzegu, urządzając sobie slalom między dzieciakami się tam kąpiącymi. Jak chceli sobie zrobić slalom, to mogli sobie popłynąć między kamienie. Tam ryzykują tylko swoim zdrowiem, a nie innych.

Bez urazy, ale to co robili było delikatnie mówiąc przesadzone, mało bezpieczne i nieodpowiedzialne - bez względu na to jakimi zajebistymi byliby kitesurferami. Niejednokrotnie widziałem, jak przepływali 30 cm od jakiegoś dzieciaka. Strach pomyśleć co by się stało, gdyby coś poszło nie tak. Prokurator na karku - skazanie pewne :)

Spot nie jest tylko nasz i należy również respektować ludzi przyjeżdżających się tam kąpać.

Jeżeli ktoś będzie chciał sobie poświrować następnym razem to proponuję wypłynąć trochę dalej od brzegu, gdzie nie ma kąpiących się ludzi.

pozdro

Awatar użytkownika
bitter
Kontaktowanie:

Post18 sie 2009, 19:35

robert1982 pisze:Jeżeli ktoś będzie chciał sobie poświrować następnym razem to proponuję wypłynąć trochę dalej od brzegu, gdzie nie ma kąpiących się ludzi.

pozdro

True true

tomi
Deska: AIR E OLA
Latawiec: Neo
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post18 sie 2009, 20:33

robert1982 pisze:
bitter pisze:

IKO to mit - kawałek papieru, który znając życie możnaby było kupić bez problemu za 50 zł na Turzynie.
Swoją drogą obecnie niektóre - bo nie wszystkie -szkółki zwracają uwagę na wytłumaczenie kursantowi o co loto w prawie drogi. Ja z tego co pamiętam -będąc niegdyś na kursie w pewnej szkółce na Helu - usłyszałem - "jak jesteś na prawym halsie to masz pierwszeństwo" - na tym się prawo drogi zakończyło.

Nawiązując do ostatniego pływania na Miedwiu w niedzielę, chciałbym jedynie zwrócić uwagę na jedną rzecz.

Dwóch, czy trzech gości śmigało na latawkach moze z 5 m od brzegu, urządzając sobie slalom między dzieciakami się tam kąpiącymi. Jak chceli sobie zrobić slalom, to mogli sobie popłynąć między kamienie. Tam ryzykują tylko swoim zdrowiem, a nie innych.

Bez urazy, ale to co robili było delikatnie mówiąc przesadzone, mało bezpieczne i nieodpowiedzialne - bez względu na to jakimi zajebistymi byliby kitesurferami. Niejednokrotnie widziałem, jak przepływali 30 cm od jakiegoś dzieciaka. Strach pomyśleć co by się stało, gdyby coś poszło nie tak. Prokurator na karku - skazanie pewne :)

Spot nie jest tylko nasz i należy również respektować ludzi przyjeżdżających się tam kąpać.

Jeżeli ktoś będzie chciał sobie poświrować następnym razem to proponuję wypłynąć trochę dalej od brzegu, gdzie nie ma kąpiących się ludzi.

pozdro

wierzbno bardzo fajny spocik ale stał się bardzo popularny i dlatego przestalismy tam jeździć. Co do nowicjuszy to dzisiaj też jednemu tłumaczyłem co to znaczy prawo drogi bo koleś to się chyba z choinki urwał.
pozdrawiam

daniel.p
Dostał piwko: 2 razy

Post18 sie 2009, 22:53

Dzisiaj w Międzyzdrojach było pięknie !! Ale nie o tym chciałem poinformować ; otóż jeden z naszych dzisiaj uratował tonącą jakieś 100 m od brzegu dziewczynę! i gdyby nie on to dziewczyna pewnie by zginęła . Dzisiaj na plaży wywieszona była czerwona flaga , fale były konkretne. Niestety o wydarzeniu dowiedziałem się z przekazów ustnych i nie wiem kto to był , odezwij się koleżko o opowiedz jak to było , a półki co :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Awatar użytkownika
SWIRUS
Kontaktowanie:

Post18 sie 2009, 23:00

O kurde, czekamy na relacje, tymczasem szacuneczek dla kolegi - ratownika :clap: :clap: :clap:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post19 sie 2009, 01:42

oststnie badania wody w stacji uzdatniania Gizyn wykazaly bardzo duza ilosc trujacych sinic czy ktos o tym slyszal? Od czwartku obowiazuje zakaz kapieli w miedwiu :?

maniek1975
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post19 sie 2009, 07:57

Widziałem ostatnio kolesia po kompieli w miedwiu . MAsakra.. Mówiłem że ta radziecka chemia w końcu przeniknie do wody :shock: ..A co do prawa na wodzie to podstawowe i zawsze pierwsze jest takie że mamy obowiązek unikania kolizji. Inaczej jest na regatach bo tam ludzie startujący przez samo uczestnictwo stwierdzają znajomość przepisów i walczą o jak najlepszą pozycję . Może lepiej unikać sytuacji że za wszelką cenę pokazać kto ma pierwszeństwo nawet kosztem utraty zdrowia... Mam wiele wspólnego z szeroko pojętym prawem wodnym i znam opinie inspektorów izby morskiej itp.. I na wodzie przede wszyyskim masz unikać kolizjii. To podobnie jak na drodze gdy jedziesz na pierwszeństwie i z daleka widzisz że ktoś Ci wymusza. Masz czas na reakcje i co walisz w debila? Ryzykujesz jego zdrowie i swoje :idea: Ostatnio Rolnik jechał na prawym ja na lewym. Ja odrobinę wyżej. Cóż Rolnik postanowił zmienić kurs i ostro w górę. Doświadczenie obu pozwoliło uniknąć bliższego spotkania . Jasne Rolnik miał rację PRZEPRASZAM!!!! Ale czy do końca to On się dobrze zachował :?: I żeby nie było Rolnk Nic nie mam do Ciebie :D To tylko mały przykład :idea:

Awatar użytkownika
targetti

Post19 sie 2009, 08:26

robert1982 pisze:Dwóch, czy trzech gości śmigało na latawkach moze z 5 m od brzegu, urządzając sobie slalom między dzieciakami się tam kąpiącymi. Jak chceli sobie zrobić slalom, to mogli sobie popłynąć między kamienie. Tam ryzykują tylko swoim zdrowiem, a nie innych.

Z usłyszanej rozmowy 2ch plażowiczów wynikało, że są to jacyś "showmani" :)

Awatar użytkownika
rolnik

Post19 sie 2009, 08:38

Luzik ale widze ze siedzi Ci to w glowie .Powiem Ci tak !

Niegrzecznie jest znajac prawo drogi wymuszac na koledze pierwszenstwo i krzyczec na wodzie "za wszelka cene" Z woda i zasadami mam doczynienia od dziecka wiec prawo znam doskonale w teori i praktyce . Unikanie kolizji jak najbardziej tak ale uwazam to za buraczane zachowanie oczekiwanie ze zjade Ci z halsu w strone trzciny skoro jestem na prawym i widze ze ty mnie widzisz kleisz glupa ze nie wiesz o co biega i nie ma zadnego powodu zebym zmienil swoj kurs . Musisz ubierac lycre z napisem "zawsze mam pierwszenstwo" i zgodnie z twoja teoria kazdy bedzie Ci ustepoweal zgodnie z twoim bezprawiem drogi.Przestrzegajmy zasad a nie wymyslajmy nowe a bedzie nam wszystkim przyjemniej na wodzie.
PS;na tyle mam opanowanego kita ze nie bylo by zadnej kolizji nawet gdybys nie zjechal.
óż Rolnik postanowił zmienić kurs i ostro w górę

Ps. i nie zmyslaj bo caly czas walczylem o wysokosc zeby odjechac od trzcin wiec zadnego kursu nie zmienilem

Cwiek
Kontaktowanie:

Post19 sie 2009, 09:26

rolnik pisze:oststnie badania wody w stacji uzdatniania Gizyn wykazaly bardzo duza ilosc trujacych sinic czy ktos o tym slyszal? Od czwartku obowiazuje zakaz kapieli w miedwiu :?

Byłem ostanio na giżynie na wakebordzie 2 h taplania i dostałem taką wysypke ze szok :evil: . Lekaż dermatolog powiedział ze to przez skażenie wody wiec chyba odpuszcze czwartek w imie zdrowia ....

Awatar użytkownika
infidelity
Deska: Nobile 555
Latawiec: Best Waroo

Post19 sie 2009, 09:42

rolnik pisze: Od czwartku obowiazuje zakaz kapieli w miedwiu :?

Od poprzedniego czwartku? W niedzielę śmigałam w krótkiej piance ale nic mi nie dolega na szczęście :shock:

Awatar użytkownika
rolnik

Post19 sie 2009, 09:46

w kazdy wietrzny :wink: :lol:

Cwiek
Kontaktowanie:

Post19 sie 2009, 09:48

infidelity pisze:
rolnik pisze: Od czwartku obowiazuje zakaz kapieli w miedwiu :?

Od poprzedniego czwartku? W niedzielę śmigałam w krótkiej piance ale nic mi nie dolega na szczęście :shock:

To przychodzi z opóźnieniem w najmiej oczekiwanym momecie ;/....

Awatar użytkownika
infidelity
Deska: Nobile 555
Latawiec: Best Waroo

Post19 sie 2009, 10:21

Cwiek pisze:To przychodzi z opóźnieniem w najmiej oczekiwanym momecie ;/....

Rewelka, może będę miała dodatkowe atrakcje podczas wyjazdu nad morze :lol:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”