Hej,
mam DLX 2011 138 - druga edycja tej deski. Pewnie te nowsze wiele sie nie roznia. Decha to totalny beton - nie widzialem twardszej deski kite, moj SS reflex jest bardziej miekki

(no dobra, to akurat dosyc miekki wakeboard). Decha ma spory rocker, ale nie jakis mega wielki, nieco mniejszy niz custom np. 2011. O dziwo dobrze sie na niej laduje, nie jest to jakis straszny morderca kolan, tyle nie wiem ile w tym zaslugi rockera a ile butow

Na flacie ma super pop, niezle chodzi na wiatr. Nie jest to super szybka deska, ale nie powiem, ze jest bardzo wolna. Plywalem na customie 133 2009 w strapach i byl zdecydowanie wolniejszy, ale trzeba nieco wiatru by rozpedzic sie do wybicia, mimo tego dol nie jest tragiczny, rewelacyjny tez nie. Super trzyma krawedz.Co do konstrukcji - generalnie jest pancerna i dobrze wykonana, jedyna 'wada' to matowe dno ktore sie ladnie rysuje - na slidery bym za bardzo nie polecal jesli ma dlugo sluzyc. Ja jestem ze swojej bardzo zadowolony. Pod buty super, pod strapy mam inna deske i raczej dlx'a bym nie polecal.
Na nhp plywalem 2011 i chwile 2013. Ale w strapach i raczej ciezko porownywac deche w strapach do deski w butach. LF ma raczej inne strapowki - nova/element. Ale na nich nie plywalem.