Psycho P4 - proszę o opinie testujacych

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post25 wrz 2008, 11:09

przemass pisze:Nie, testowałem p3 i naprawdę więcej nie chcę - chodziło mi o to, że ograniczanie wypowiedzi w topicu do osób tylko testujących ZNACZNIE zawęzi dyskusję - bo nie ma ich za wiele...

...ale co może na temat latawca powiedzieć osoba, która go nie testowała :doh:
To jest jakaś paranoja :shock:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post25 wrz 2008, 15:40

przemass pisze:Nie, testowałem p3 i naprawdę więcej nie chcę .

ja również testowałem :? :oops:
również nie chcę więcej :wink:

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post25 wrz 2008, 16:56

Przemass, bardzo mi sie podoba twoj sposob tlumaczenia dlaczego P4 i ogolnie FS sa latawcami do bani....

Ale nie wciskajcie ludziom, że to są super kajty do zawodniczego freestyle...
PKRA panowie PKRA ! Nie mistrz Niemiec, jedynego kraju gdzie FS być może dominują...Tak samo ma się KPWT do PKRA jak...
http://www.kiteworldtour.com/index.php? ... 1&gender=1
zawodnik FS...90

pomijajac fakt, ze ten koles tylko w 1 zawodach PKRA startowal...czyli w ogolnej klasyfikacji nie mogl zawalczyc....
to mi sie wydawalo, ze na zawodach liczy sie bardziej kto co potrafi, ale skoro nam tutaj wmawiasz, ze latawiec to glowny aspekt, to czemu jest kilka osob na innych 'dobrych' wedlug ciebie latawcach ktore maja podobna ilosc punktow w PKRA co ten na miejscu 90?

Dlaczego Waszym zdaniem NIKT z czołówki PKRA nie pływa na Psycho4?
I nie uzyskuję odpowiedzi.

co prawda nie na p4, bo nie bylo jeszcze, ale kolega Bubmann, ktory w tym sezonie z tego co czytalem nie startowal z powodow zdrowotnych to chyba w ostatnich latach pare razy zaistnial na PKRA, czy moze dla ciebie licza sie tylko miejsca 1-3?

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post25 wrz 2008, 17:10

k..wa chyba musialem byc wczoraj pijany ze zacząlem pisac ...
milej zabawy

cyberdog1899

Post25 wrz 2008, 21:54

przemass pisze:
Dlaczego Waszym zdaniem NIKT z czołówki PKRA nie pływa na Psycho4?

I nie uzyskuję odpowiedzi.

Z tego samego powodu co NIKT z czołówki nie pływa na bowach - zaczęli parę lat temu, większości sztuczek nauczyli się na latawcach C i nie jest tak łatwo się przekwalifikować.

airman
Deska: FLYBOARDS
Latawiec: FLYSURFER
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post26 wrz 2008, 11:04

Dyskusja, która teraz się wywiązała w tym topiku trwa od samego początku kite’a w Polsce i na świecie. Równolegle z tą dyskusją rośnie liczba uprawiających kitesurfing zarówno na latawcach komorowch jak i pompowanych. I dopóki Flysurfer będzie produkował latawce tak dobre jak do tej pory ten schemat się utrzyma. Dobór sprzętu to sprawa bardzo indywidualna i rozumiem tych którym może nie odpowiadać FS, ale również znam mnóstwo osób które przesiadają się z latawców pompowanych na Flysurfery bo właśnie one są dla nich lepsze.

AKIR jak tylko będziemy mieli P4 8 to jedziemy na testing na zachodniopomorskie. Prawdopodobnie będzie to dopiero w połowie października.

przemass pisze:
P4 wygląda na super kite...na śnieg. Ale Manty raczej nie pobije.

Testowałem Mante 08 i myślę przemass że P4 może Ci bardziej przypaść do gustu.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post26 wrz 2008, 11:35

:Think: Faaajna dyskusja.

Dlaczego F-One pojawia się dopiero na 29 miejscu w PKRA :?: To musza marniutkie kite'y być :think: Ozone :?: 32 - Batman. Marniutko... jak na jednego z popularniejszych kite'ów w PL.

Testowałem zeszłoroczną Mantę - jak dla mnie baaardzo podobna do p3 była. P4 to coś zupełnie innego. Nie miałem w łapach tegorocznej Manty więc ciężko wyrazić opinię

Pływałem na P3 od 2 lat (tak bo to kite z 2006 roku) pływałem też na innych latawcach z 2006 roku. I już nie chcę. Ozone'y z 2006 przy Bestach 2008 to jakaś porażka.... nie chcę tego testować ;) Besty 2006 za to....
.
.
śmieszne te Wasze porównania ;)

Czemu nikt nie pływa na p4 na pkra :?: Pomijając fakt, że latawiec jest dostępny od 2 miesięcy to też kwestia ilości prowadzonych zawodników przez jedną firmę. FS ma chyba 3 z czego Mathias i Sebastian startują a ten 3 dopiero zaczyna...

I ktoś tutaj ma rację - nikt nie zwraca uwagi na to co dla przecietnego człowieka jest najistotniejsze (bowiem ile osób tak naprawdę potrzebuje formuły 1 wśród latawców :?: większość znanych mi kitesurferów nie korzysta z połowy możliwości swoich latawców). A np we wszystkich dotychczasowych FS - tak jak napisał Rolnik - bardziej przeszkadzał mi ciąg podczas kiteloopów niż prędkość ich wykręcania. W p4 da sięto regulować, ale ja jednak wolę mocniejszą wersję, która jest jednak nieco większa niż w bow i nieco mniejsza niż w "starych" FSach.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post27 wrz 2008, 12:38

onzo pisze:
Czemu nikt nie pływa na p4 na pkra :?: Pomijając fakt, że latawiec jest dostępny od 2 miesięcy ..

nie wykręcajmy kota ogonem :wink:
pytanie brzmi: CZEMU W PKRA NIKT NIE PŁYWA NA FLYSURFERACH :idea:
(a konkretniej dlaczego nie osiąga ŻADNYCH SUKCESÓW) ,
a nie dlaczego nie pływa na jakimś tam modelu konkretnym.. :wink:

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post29 wrz 2008, 10:37

Ziomek - to już jest żałosne :oops:

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post29 wrz 2008, 14:25

Pytanie było postawione jasno. Chyba jaśniej się nie da - poszukaj.

Awatar użytkownika
Kłosa
Kontaktowanie:

Post02 paź 2008, 11:08

ZIOMEK!!!!
I cała reszta.... nie każdy jezdzi w polsce samochodem sportowym bo jest najszybszy!!!!!!!Jedni chca limuzyne,inni auto co mało pali itd.
W PL przeważnie pływają osoby po 25 roku życia bo tylko takie osoby maja kilka tys. zł na ten sport)I osobie np.po 50 roku nie jest potrzebny najszybszy kite na świecie-nie będzie patrzec na pkr-e i Hmm chyba sprubuje to co on.
Chce miec miłego w obłudze kite-a.Jeśli będzie się umiał obchodzić z Flysurferem(jak wiadomo różni sie skłądanie itd.)to bedzie zadowolony.

Z tym poziomem na zatoce to nie przesadzajmy...

Ziomek-znamy już twoje zdanie.Dziekujemy za nie.

Dubaś

Post02 paź 2008, 19:54

Kłosa pisze:ZIOMEK!!!!
I cała reszta.... nie każdy jezdzi w polsce samochodem sportowym bo jest najszybszy!!!!!!!Jedni chca limuzyne,inni auto co mało pali itd.
W PL przeważnie pływają osoby po 25 roku życia bo tylko takie osoby maja kilka tys. zł na ten sport)I osobie np.po 50 roku nie jest potrzebny najszybszy kite na świecie-nie będzie patrzec na pkr-e i Hmm chyba sprubuje to co on.

CZyli jednym słowem to jest KITE DLA DZIADKÓW :P

W końcu można zamknąć tą dyskusję :jive:

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post02 paź 2008, 20:03

chcial bys plywać jak te "dziadki" :roll:
nawet na pompowanym(króliku)no chyba ze pod nickiem Dubaś czai się Lou to wtedy restekpa (a i on mial przez "chwile "do czynienia z flysurferem) :wink:

Dubaś

Post03 paź 2008, 18:47

kowal pisze:chcial bys plywać jak te "dziadki" :roll:
nawet na pompowanym(króliku)no chyba ze pod nickiem Dubaś czai się Lou to wtedy restekpa (a i on mial przez "chwile "do czynienia z flysurferem) :wink:

HEHEHE nie Lou to ja nie jestem,

Ale na fly'u jak te dziatki to żeczywiści nie pływam.

Boję się że mógłby zasnąć podczas testów :)

Awatar użytkownika
Kłosa
Kontaktowanie:

Post07 paź 2008, 22:37

proponuje sie wypiac chwycic bar po jednej stronie i czekac.najlepiej jak mocno wieje.wrazenia gwarantowane

Wróć do „Recenzje & Opinie”