zewnętrzne normalnie do spływu kite (o ile wiesz co to spływ) środkowe odchodzce pod kątem do krawędzi natarcia ( o ile też wiesz co to) a srodkowa do środka tuby
Do reszty początkujących - ludzie opcja szukaj i wszystko "prawie" jasne.
Ja rozumiem że sie nei chce bo wakacje bo się chce pływać.
Ale osobiście to wolałbym sie pomęczyć i poszukać niż robić z siebie pośmiewisko a przy okazji szukania na pewno dowiedziałbym się duuużo więcej niż bym chciał co tylko na plus by wyszło.
respecta za odwagę
OK, troszke nie rozumiem tego tonu - wlasnie zdarzylo mi sie eksperymentalnie przeszukac to forum - wyniki:
- pod haslem "rysunek baru" - 2 posty - zadnego rysunku, oprócz Zgreda.
- pod haslem "schemat baru"- 1 post
- haslo "bar 5-linkowy" - kilkadziesiat stron - powodzenia przy szukaniu rysunku, zwlaszcza ze po otwarciu topicu moja strona wyszukiwania wygasa
Nie uwazam sie za poczatkującego, ani uzytkownika forum ani kite, ale chyba jestem zielony i niedoswiadczony jednak - ktos musi mnie oswiecic jak skutecznie korzystac z opcji "szukaj"...Owszem, bardzo czesto sie przydaje, ale chyba zgodzicie sie ze mna ze wyszukiwarka nie jest tu szczytem doskonalosci?
A moze najlepszym wyjsciem byloby po prostu pojechac mnie konkretnie za to ze odwazylem sie napisac cos w tym stylu?
Kolega jascur napisal "moze ktos bedzie mial ochotę"...Ja wychodze z zalozenia, ze jesli juz pomagam komus to dlatego ze mam ochote, a nie dlatego, zeby przy okazji "delikatnie" go pojechac. KAZDY byl kiedys poczatkujacy, kazdy z nas zadawal na tym forum jakies glupie pytania - ale wydaje mi sie ze ogolny klimat tego sportu jest taki, ze uprawiaja go FAJNI ludzie - ktorych mozna zawsze zapytac, porównac, podyskutowac. I wydaje mi sie ze to bylo zawsze jedno z zalozen forum?
Gdybym dzis wszedl pierwszy raz w zyciu na KF i zobaczyl topic w tym stylu, nie sadze, zebym o cos jeszcze sie tutaj zapytal i nie sadze, zebym takie porady traktowal powaznie.
Ludzie, ZACHĘCAJMY do tego sportu! A jak nie mamy ochoty pomagac i odpowiadac, to nikt nam przeciez nie placi za pisanie tutaj.
Moj post dotyczy tego topicu ale tez tego co sie ostatnio dzieje w tym temacie na KF.
Wielki szacun dla admina za stworzenie "Pierwszych Kroków"
peace.