Na początku pozdrawiam z Wrocławia (więc od czasu do czasu jeżdżę podpatrzeć na Mietków, planuję też wstąpić na Jutrosin)!
Kite'm zaraziłem się w tym sezonie, co więcej już pierwsze kroki treningowe poczyniłem robiąc kilka(naście) godzin kursu (na początku września). Na chwilę obecną to potrafię jedynie body dragi, water start i kilka metrów przepłynąć - jeszcze nie umiem dobrze 'zaparkować' kite'a tak żeby mieć w miarę stabilny ciąg, a czasem też wstaję z rąk i po chwili siada mi moc. Kwestia wprawy i treningu. Teraz staram się pobawić swoim kite'm treningowym (4line 3.1m) i potrenować sterowanie, parkowanie, etc (tutaj ciągle czekam na lepsze warunki wiatrowe - ostatnio coś mam pecha).
Krótko moje dane to 70kg i 176cm i powoli rozglądam się szukając zestawu na przyszły sezon (kite+deska+trapez). Kurs robiłem na northie i w sumie całkiem sprawne te ich kite'y (evo i neo 2013), ale zapewne ze względu na nastawienie na naukę to bardziej decydująca będzie tutaj cena oraz dostępność niż konkretne kite'y. Zostaje więc czekać na przyszły sezon i dopaść w miarę wczesny kurs kite'owy.
Jak macie jakieś podpowiedzi, sugestie, wskazówki to będę więcej niż wdzięczny.
Z ciekawostek - fajny link do ćwiczeń z kite'm treningowym:
http://www.kiteboardingevolution.com/ki ... ctice.html.