pozdrawiam

Lisu pisze:wiesz , ja mieszkam w woj.Opolskim mam jezioro nyskie i otmuchowskie , wiatry są dobre , mam wage 75kg i 180 wiec 9 powinna byc dobra , podoba mi się Helix 9m LImited ma ładną grafee. i ciekawi mnie czemu ten model to niby nie wypał. a ty jakie 9 proponujesz?
jedi1 pisze:Co do wad, to ja nie przepadam za wewnętrznym one-pumpem, ale to wszystkie Naishe mają. No jeszcze niektórym kształt nie pasuje, ale to kwestia gustu:)
Ziomek. pisze:moim skromny zdaniem
HELIX to MOCNO nieudany model
trudno mi znaleźć dużo mniej udaną konstrukcję
nie chcę po nim cisnąć
ale pozwólcie mi wyrazić SWOJĄ opinię..
pozdr
przemass pisze:Co roku ta sama historia...to nie są najlepsze latawce. Naprawdę.
przemass pisze:Naprawdę to nie ma najlepszych - wszystko kwestia gustu, dla niektórych ceny
Jedni będą woleli dobry latawiec na wave, który nie ma mocy uh, kręci kiteloopy wokół tipa, ma duży zakres depower...i są lepsze latawce tego typu - np większość delt ( Kahoona, stare bandity, wainmany itd. )
Inni będą chcieli mieć latawiec na freestyle - totalne przeciwieństwo - duuuże kiteloopy, większe siły na barze, kształt C, wszystko kosztem zakresu - znów nie ta liga...przykład : Torch,Fuel, Yarga, Vegas, z open C RPM, Nemesis, LF HiFi, nowy Bandit być może...
Mniejszości typu race, big air nie liczę, zresztą do TEGO też Helix NIE jest stworzony...
No i zostaje jeszcze większość - czyli przeciętne latawce freeride, czyli przede wszystkim bezpieczeństwo, stabilność, łatwe wstawanie z wody, mają po prostu być łatwe i niezawodne - tu przykłady byłyby najbardziej kontrowersyjne ale znów znalazłoby się parę latawców na różne literki alfabetuktóre są bardziej godne polecenia.
Moim subiektywnym zdaniem Helix nie jest najlepszy w żadnej z tych kategorii, skoro w każdej można znaleźć co najmniej 3 latawce zachowujące się lepiej...wystarczy?
chcem
sle/sigma
c-shape (torch) nie pasuje mi
zastanawiam sie nad boltem lecz cena jest wysoka
chcialem naish poniewaz lubie ich wszechstronnosc i jakoscwykonania
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości