Ceny w dziale gielda sprzedam - wolny wniosek

Kitesurfing i wszystko z nim związane.

Czy jestes za wymogiem określania ceny przez sprzedawcę w dziale giełda sprzedam ?

tak
188
83%
nie
38
17%

Liczba głosów: 226

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post01 cze 2012, 16:06

seba76 pisze:
Ceny i tak sa Grubo Zawyzone - nie wiele roznia sie od cen w Europie - a jak wiemy wyplatki w Pl sa Zalosne inaczej tego nazwac nie mozna

:doh:

..na więcej komentarza zdobyć się nie mogłem..

pzdr

seba76
Deska: Nobile NHP/50Fifthy
Latawiec: Cabrinha/North/Wainman
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post01 cze 2012, 23:38

Ziomek. pisze:
seba76 pisze:
Ceny i tak sa Grubo Zawyzone - nie wiele roznia sie od cen w Europie - a jak wiemy wyplatki w Pl sa Zalosne inaczej tego nazwac nie mozna

:doh:

..na więcej komentarza zdobyć się nie mogłem..

pzdr

nie musisz zdobywac sie na wiecej (-:
PS: to chyba ty walczyles na forum ze Sprzedajacym - Besty - w innych atrakcyjnych cenach - nie ja (-; - takze na wiecej komentarza zdobyc sie nie moge - pozdr

Awatar użytkownika
Krzysztof-L
Deska: NHP
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 37 razy

Post02 cze 2012, 01:22

Zagłosowałem na "tak" chociaż w sumie to nie ma znaczenia a co najwyżej działa na niekorzyść ogłaszających się w ten sposób.
Nasza "giełda" ma charakter koleżeński i koleżeńskie powinny być też ogłoszenia. Dla sprzedających inaczej jest allegro.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post02 cze 2012, 01:31

seba76 pisze:.. takze na wiecej komentarza zdobyc sie nie moge - pozdr

.ależ nie ma potrzeby :hand:
Twoja odpowiedź - ma się do wytłuszczonego przeze mnie truizmu
jak moja poniższa do niej, a także do poniższej-poniższej..

Pasażerka na gapę wydała swoich wspólników

Po krótkim okresie poszukiwań udało się schwytać dwudziestoczteroletnią pasażerkę, Annę Bieluń, nielegalnie podróżującą tramwajem numer 19. Akcją kierował doświadczony warszawski kontroler Piotr Ręciński.

„Od początku czułem, że z tą kobietą jest coś nie w porządku”, mówił Ręciński. Podejrzane wydało mi się zwłaszcza to, że czytała Techniki podróżowania na gapę Andrzeja Staszyńskiego. Resztek wątpliwości pozbyłem się, gdy spostrzegłem, że było to trzecie wydanie tej książki, uzupełnione przez autora o dodatkowy rozdział poświęcony skutecznym metodom ukrywania się w tramwajach”.

Sąsiad prenumeratora gazet remontuje mieszkanie

„To, że sąsiad z góry prenumeruje »Głos Wałbrzycha« i »Skąd mogę wiedzieć«, zupełnie nie przeszkadza mi w remoncie ”, powiedział mieszkaniec Ełku, Paweł Romański.

Słyszący to, jego sąsiad, Rafał Kuś zapowiedział zwiększenie ilości prenumerowanych gazet.

Romański na wszelki wypadek postanowił pospieszyć się z remontem.

Kampania reklamowa sieci sklepów SKLEPIX nie przyniosła oczekiwanych zysków ponad miliona dolarów.

Co prawda główne hasło reklamowe "Łosoś w cenie cebuli" faktycznie przyciągnęło do sklepowych półek ogromną ilość klientów, jednak zniechęcająco podziałało na nich podwyższenie ceny cebuli do czterdziestu złotych za kilogram
.

..choociaaaaż :hand: ta ostatnia wypowiedź - daje się na siłę powiązać z TWOJĄ :hand:

pzdr

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post02 cze 2012, 07:59

Standartowo watek nie ma wiele wspolnego z tematem ;-)
Ja jestem za i przeciw - a tak powaznie;
zostanmy przy demokracji.
Czy dasz ceny czy nie ludzie i tak sie targuja jak na targu :roll:

Pozdro...

darkowic
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post05 cze 2012, 15:05

Może trzeba dodać jeszcze 3 opcję odpowiedzi dla tych, którym jest wszystko jedno czy jest podana cena czy jej nie ma: "wszystko jedno".
Zachęcam osoby, które jeszcze się nie wypowiedziały o kliknięcie w ankietę. 113 odpowiedzi to jeszcze troche mało, żeby mocniej działać z tematem.

surfoteka
Deska: North Gonzales
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post05 cze 2012, 16:29

Uwazam ze ceny powinny byc obowiazkowo podawane, i chcialbym aby zostalo to uregulowane,
sam jestem z dzialu biznes i uwazam ze powinnsimy szanowac siebie oraz swoj czas, podana cena bardzo szybko weryfikuje zainteresowanie potencjalnych nabywcow, a ja nie musze tracic czasu na odpowiedzi typu: za ile to mam, za ile oddam itp ( zreszta i tak prawie polowa to konkurencja z innych kont :)
sam swiety nie jestem i do tej pory idac za wzorem bardziej zaawansowanych forumowiczow raczej cen nie podawalem, ale od dzisiaj jesli cos umieszcze na forum to na pewno z cena, cena jest jedna z najwazniejszych cech oferty i nie ma czego sie wstydzic...

Awatar użytkownika
myrcin
Deska: Nobile
Latawiec: Wainmann / F-one

Post08 cze 2012, 22:43

Jestem zarejestrowany na forum lancergister.com (samochodowe dla fanów EVO) i tam jest w regulaminie zapisany wymóg dla wszystkich (firmy i prywatne osoby), że każdy przedmiot musi zawierać opis (możliwie kompletny), cenę (obowiązkowo) oraz jeśli to możliwe zdjęcia (opcja). Jeśli ktoś wystawi ogłoszenie niezgodne z regulaminem wtedy admin prosi o poprawę, jeśli nie zostanie poprawione jest usuwane.

Uważam, że taki model jest bardzo dobry. Zapomniałbym dodać, że cen się nie komentuje. Nie rozumiem osobiście tej ściemy z cenami. Jeśli ktoś podaje na priv różne ceny wyższe dla nowicjuszy, a niższe dla tych, którzy wiedzą ile dany przedmiot jest warty rynkowo to jest to po prostu nieuczciwe. Gdziekolwiek coś sprzedajemy czy to jest allegro czy sklep internetowy czy ogłoszenie w gazecie lub nawet sklep stacjonarny podaje się cenę. Można przecież zawsze dopisać, że do małej negocjacji i w ten sposób wystawiając wyższą cenę wyjść 'na swoje'.

Jestem pełną gębą na TAK.

Awatar użytkownika
teoysta
Deska: jest
Latawiec: też jest, +nawet bar i trapez
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post08 cze 2012, 23:29

Uważam że miło by było gdyby sprzedający wystawiali ogłoszenia z ceną. Z wiadomych powodów -oszczędziłoby to czas potencjalnych kupujących, zrobiło dział giełda bardziej przejrzystym, dało możliwość szacowania realnych cen itd..

Nie rozumiem jednak w imię jakich wartości niektóre osoby kategorycznie chcą zmieniać regulamin nakładając przymus na użytkowników.. Czy wszystko musi rządzić się regulaminami? Może niedługo nakażemy pisanie określoną czcionką? Odczepcie się od innych, zajmijcie swoimi sprawami. Czy jakakolwiek, biedna osóbka z Was została skrzywdzona przez wstrętnego sprzedawce poprzez niepodawanie ceny? Co Wam do prywatnych ogłoszeń innych, którzy chcą uczciwie sprzedać swój sprzęt jak najszybciej za jak najwyższą cenę? Taki mają sposób.. Co w tym obiektywnie złego?! Chcecie 'uczciwie' podawać ceny -róbcie to!

Awatar użytkownika
desperadek
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post09 cze 2012, 10:28

A ja bym chciał się spytać szefa - Pablo czy ta dyskusja ma sens? Czy śledzi topic, czy rozważa argumentacje stron i zastanawia się nad możliwością zmian? Czy po prostu nie przewiduje możliwości zmian w tej materii w najbliższym czasie i szkoda klepać w klawiaturę?

flisak

Post17 lip 2012, 01:40

Zagłosowałem na TAK aczkolwiek nie ma sensu zmuszać kogoś na siłę by podawał cenę ale dobrze by wiedział, iż w taki sposób traci wielu potencjalnych klientów którzy nie mają czasu bawić sie w wymianę korespondencji by dowiedzieć się po ile jest towar.
Ja gdy chce coś kupić i widzę, ze ktoś zamieszcza tekst typu cena na priv to odechciewa mi się dalszego tracenia czasu po czym odpalam ebay i patrze tam. Jeśli jest to co potrzebuje to od razu kupuje i po temacie. Krótko mówiąc kuję żelazo póki mam czas, ochotę i wenę wydać jakąś kasę na sprzęt.

Awatar użytkownika
harnaś
Deska: Aboards Z-series
Latawiec: Nobile 555 RRD Addiction
Postawił piwka: 23 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post17 lip 2012, 09:12

flisak pisze:Zagłosowałem na TAK aczkolwiek nie ma sensu zmuszać kogoś na siłę by podawał cenę ale dobrze by wiedział, iż w taki sposób traci wielu potencjalnych klientów którzy nie mają czasu bawić sie w wymianę korespondencji by dowiedzieć się po ile jest towar.
Ja gdy chce coś kupić i widzę, ze ktoś zamieszcza tekst typu cena na priv to odechciewa mi się dalszego tracenia czasu po czym odpalam ebay i patrze tam. Jeśli jest to co potrzebuje to od razu kupuje i po temacie. Krótko mówiąc kuję żelazo póki mam czas, ochotę i wenę wydać jakąś kasę na sprzęt.

robię dokładnie tak samo

Awatar użytkownika
bartolomeo_n
Deska: (Super+)Shinn(+ster)
Latawiec: RRD, Best TS, Bandit
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 35 razy

Post17 lip 2012, 12:14

Chyba przegapilem ankiete..
Ale jestem zdecydowanie na TAK - nawet bym sugerowal, zeby wprowadzic reguly jak np. na innym forum z ktorego korzystam: jeep.org.pl.
Wymagana jest nie tylko cena ale i zdjecia przedmiotu (ew. link do strony producenta jak nowka), jak nie ma - moderatorzy wywalaja takie ogloszenie.
Zawsze jak widze tu ogloszenie z 'cena na PW' to mysle, ze ktos chce wcisnac towar drozej niz w sklepie...
Nie ma tez problemu, zeby napisac - cena wyjsciowa XXX, mozliwy rabat itp. - jezeli faktycznie jest to przypadek, ze nie mozna oficjalnie czegos za tanio sprzedac, zeby dystrybutor nie marudzil.
Szanujmy swoj czas i nerwy...

Awatar użytkownika
KIT GTO
Deska: Armada
Latawiec: kahoona V3 + TS
Kontaktowanie:

Post18 lip 2012, 13:11

po co komu ankieta i ten watek jak niema komu tego ogarnąć, jak widać większość jest na TAK ale mimo to nik z tym nic nie robi
ta anonimowość co do cen jest śmieszna wychodzi na to że albo ktoś się wstydzi za swoją ceną albo jest śmiesznie wysoka i też jej nie podaje oficjalnie :lol:

Awatar użytkownika
slawek
Postawił piwka: 18 razy
Kontaktowanie:

Post18 lip 2012, 15:09

trzeba pamiętać o tym, że kiteforum jest stroną prywatną i dla admina/właściciela być może nie jest na rękę taka zmiana dlatego ma w d. takie 'wolne' wnioski :)

Wróć do „Forum Główne”