Nobile kites foty : !!

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post09 lut 2008, 13:00

ja nie kumam tylko tego ze pytałem o cene w Bielsku czyli bezpośrednio u producenta i jest ona wyzsza o 25% niż u dystrybutora w anglii który ma przecież jeszcze swoje marże.... a co do Polski to pewnie doszli do wniosku że u nas jest tyle pozero-lanserów ze i tak zapłacą tyle ile krzykną bo Nobile przecież trzeba mieć :lol: na zachodzie mają wieksza konkurencje żeby sobie takie jaja robić :lol:

:/

Post09 lut 2008, 13:01

Jeszcze tylko dopowiem ze jesli sie utrzyma taka sytuacja i kity tam beda
duzo tansze, BARDZO chetnie za pare stowek bede sprowadzal kity z uk...
Sytuacja podobna jak z samochodami z usa. Ma byc jakas homologacja
zeby sie nie oplacalo sprowadzac samochodow to skonczy sie na tym ze beda ladowac w niemczech tam zostana oclone, opodatkowane
i jak zwykle nasz kraj gowno z tego bedzie mial.

Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post09 lut 2008, 13:07

a tak poza wszystkim.... oglądałem 555 (niesty tylko w sklepie) i kit jest naprawde fajnie wykonany z dobrych materiałów (tu nie odbiega od najlepszych firm na rynku) , bar też ciekawy zobaczymy jak bedzie sie spisywał...

Awatar użytkownika
raf

Post09 lut 2008, 14:17

startegia wysokich cen na danym rynku, moze byc tlumaczona checia tworzenia wizerunku - w tym wypadku eksluzywny kajt, oczywiscie wysokiej jakosci, dla wybranych. To tak podrecznikowo 8)
PS ciekawe jaki procent sprzedazy Nobile Kites przewiduje na lokalnym rynku.

andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post09 lut 2008, 14:51

Crazy Horse pisze:Po co ich kajty maja sie rozwalac w PL szkołach w rekach slabych instruktorow, czy na spotach, z ktorych odwiedzajacy je czesto wiecej pieprza na forum niz plywaja :idea:

więc mówisz że ci którzy więcej pływają mają więcej kasy ?ciekawa teoria :roll:

dokładnie wiemy ile kit'y kosztują w produkcji a to czy końcowa wysoka cena detaliczna gwarantuje jakość - hmmmm , nie jest prawdą i dobrze o tym wiesz.

Osobiście uważam że ceny latawców są ogólnie zbyt wysokie !!! przez co wielu chcących uprawiać ten sport nie może sobie na to pozwolić a fakt iż będzie go uprawać więcej osób wyjdzie na dobre wszystkim - zwłaszcza dla cen :wink:

pozdrawiam

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post09 lut 2008, 15:57

produkcja kite'a baaaaardzo mało kosztuje (w porównaniu do ceny za która sie je sprzedaje)
CH a dziwisz sie ze tak mało osób w Polsce kupuje kity :?: jak sa takie drogie to większość na wstępie zajawki rezygnuje z tego sportu :?
a jak by obniżyli więcej osób by kupowało więcej by promowało więcej sponsorów i tak w kółko = nie bylibyśmy tak mało znaczącym rynkiem = by zarabiali więcej my byśmy mieli tańszy dobry sprzęt więcej osób by pływało i do pełni szczęścia tylko brak kaczek romków i innych donaldów w rządzie :idea:
w Niemczech przecież to nie dość ze zarabia sie więcej "cyferek" to jeszcze "silniejszej" waluty i wychodzi przeciętnemu Niemcowi taki kite z 5x taniej niż statystycznemu Kowalskiemu

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post09 lut 2008, 16:08

andrek pisze:Osobiście uważam że ceny latawców są ogólnie zbyt wysokie !!! przez co wielu chcących uprawiać ten sport nie może sobie na to pozwolić a fakt iż będzie go uprawać więcej osób wyjdzie na dobre wszystkim - zwłaszcza dla cen :wink:

pozdrawiam

Jeśli mówisz o nowych to się zgodze. ZA DROGIE
Ale nie mów mi że TERAZ ten sport jest drogi i dla wybranych!! Jak się pojawiał w polsce to było jak mówisz. Uzywek nie było a nowe kosztowały jakieś chore pieniądze.
Bardziej skupiłbym się czy ludzi stać na dotarcie i pobyt nad wode niż na sprzet!! Sprzet teraz jest stosunkowo tani. Latawiec 500zł deska, drugie tyle, trapez pianka kolejne 500zł co daje 1500 zł a to juz nie jest kwota powalajaca. oczywiście wszystko używanea jak ktoś mówi że go nie stać na lansik z nobile 2008 w ręku to niech dalej psioczy ze drogo i że dla snobów itd.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post09 lut 2008, 16:28

ZAK pisze:Ale nie mów mi że TERAZ ten sport jest drogi i dla wybranych!! Jak się pojawiał w polsce to było jak mówisz.

to pamietam jak Robbie Naish byl w Łebie....
od razu pojawila sie mysl kupujemy kajta... wyszedl wtedy dodatek do magazynu WINDSURFING(dzisiejszy KITESURFING.. wtedy kilka stron.... tak przynajmniej pamietam... w kazdym razie bylo chyba kilka stron jak zaczac itp)
i na koncu byla mala gielda chyba 5 ogloszen sprzedazy.... uzywane kajty po chyba 4000-5000 zl ;)

trzeba bylo troszke poczekac na pierwszego kajta.....

andrek
Kontaktowanie:

Post09 lut 2008, 16:49

ZAK pisze:Ale nie mów mi że TERAZ ten sport jest drogi i dla wybranych!! Jak się pojawiał w polsce to było jak mówisz.

na razie nic takiego nie powiedziałem :!: :wink:

Po prostu drażni mnie gadanie w stylu drogie=lepsze , tanie=gorsze .Bo nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością !!!

Na szczęście na dzień dzisiejszy rynek kite'owy daje duży wybór zarówno w nowym jak i używanym sprzęcie !

ale to offtop jest.

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post09 lut 2008, 19:09

andrek pisze:

na razie nic takiego nie powiedziałem :!: :wink:

Po prostu drażni mnie gadanie w stylu drogie=lepsze , tanie=gorsze .Bo nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością !!!

Na szczęście na dzień dzisiejszy rynek kite'owy daje duży wybór zarówno w nowym jak i używanym sprzęcie !

ale to offtop jest.

No to kup sobie No name, zaobaczymy jak bedzie z serwisem, gwarancja, z kim się bedziez utożsamiał pływajac na nim, ciekawe jakie zorbia ci zajawkowe filmy itp.

Możesz tez założyc pianke Pegaso z Biedronki, a potem pojedz np do nas na mm, czy do robercika z surf connection i przymierz dowolnego pryde albo NPX :wink:

Ciekaw tez jestem, czy jak bedziesz mial wybor, to kupisz najtansza parówke w lidlu, czy kielbaske ze sredniej polki z Geanta :idea:

andrek
Kontaktowanie:

Post09 lut 2008, 19:45

Crazy Horse pisze:No to kup sobie No name, zaobaczymy jak bedzie z serwisem, gwarancja, z kim się bedziez utożsamiał pływajac na nim, ciekawe jakie zorbia ci zajawkowe filmy itp.

Ciekaw tez jestem, czy jak bedziesz mial wybor, to kupisz najtansza parówke w lidlu, czy kielbaske ze sredniej polki z Geanta :idea:

A kto tu mówi o No name??

uważam że porównanie latawca do parówki jest co najmniej dziwne ale ...

wierz mi że jeżeli te parówki będą z tego samego jedynie tą z geanta będzie reklamowała znana osobowość i będzie o niej film a ta z Lidla będzie nieznana ale tańsza to bez wahania biorę tą drugą !!!

Utożsamiał się z kimś ??? filmy zajawkowe ??? .....WTF?

Co to ma wspólnego z najważniejszym : jakością i bezpieczeństwem latawca??

Mi wystarczy że produkt jest solidny i bezpieczny ,nie musi być drogi.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post09 lut 2008, 19:58

andrek pisze:Utożsamiał się z kimś ??? filmy zajawkowe ??? .....WTF?

Co to ma wspólnego z najważniejszym : jakością i bezpieczeństwem latawca??

Mi wystarczy że produkt jest solidny i bezpieczny ,nie musi być drogi.
pozdrawiam

A ile masz lat? Moze troche za dużo, żeby zrozumieć :?: i moze widzisz w latawcach tanie lastawce i drogie latawe i bezpieczenstwo bezpieczenstwo bezpieczenstwo :)

Mnie w tym sporcie trzyma pływanie - jak pływam wlasnie na wodzie i zajawki jak nie pływam, czyli pewnie z 70 % czasu :)

andrek
Kontaktowanie:

Post09 lut 2008, 20:16

eska pisze:A ile masz lat? Moze troche za dużo, żeby zrozumieć :?: i moze widzisz w latawcach tanie lastawce i drogie latawe i bezpieczenstwo bezpieczenstwo bezpieczenstwo :)

Mnie w tym sporcie trzyma pływanie - jak pływam wlasnie na wodzie i zajawki jak nie pływam, czyli pewnie z 70 % czasu :)

o!

o mój wiek i zajawę się nie martw 8) W latawcach widzę latawce (trochę materiału ,technologi i ludzkiej pracy) a nie parówki ,nazwiska , prestiż czy inne tam ...

A bezpieczeństwo - jest dla mnie bardzo ważne (wstyd sie przyznać :lol: ).

zrywam się z tematu nie na temat .

PEACE!

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post14 lut 2008, 08:38

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best