Zaproszenie na REGATY " Błękitna Wstęga Zatoki Gdańskiej "

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
inzynier
Kontaktowanie:

Post30 wrz 2011, 08:06

Wiatr śmiga,idę dziś trasę śmignąć i wbić waypointy w navi ;)

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post30 wrz 2011, 13:35

darkowic pisze:Fuu1 ty to już trochę przesadzasz chyba... to ze masz żal do PSkite to jedna sprawa (może i słuszny), to że się chcesz zrewanżować - to druga sprawa - jeden by odpuścił, drugi nie daruje, ale podstawowa zasada stowarzyszeń jest taka że działają na rzecz swoich członków - w tym przypadku organizują sobie i swoim członkom asekurację - a myślę, że jak kolega będzie miał awarię, to też go zwiną, i nie każą się dorzucić na paliwo.

Darek masz racje ! PRAWIE ..... bo z tego co napisał Bra...coś tam , nie podpłyną :lol:

tak czy owak jutro : "z wiatrem lipa na TwinTipa"

pozdro

Awatar użytkownika
bronix
Postawił piwka: 1 raz

Post30 wrz 2011, 14:57

tak w ogóle to jutro rządzić na wodzie bedzie węgiel i strymowany gernaker ,aaaaaa i uważać mi na taki piekny machoniowy dwu-patyk typu Opal bo jak lakier zadraśniecie to będzie wp.....dol :mrgreen:

Awatar użytkownika
inzynier
Kontaktowanie:

Post30 wrz 2011, 19:38

bronix pisze:tak w ogóle to jutro rządzić na wodzie bedzie węgiel i strymowany gernaker ,aaaaaa i uważać mi na taki piekny machoniowy dwu-patyk typu Opal bo jak lakier zadraśniecie to będzie wp.....dol :mrgreen:

A co to jest ''gernaker''? :) a ty patrzaj dobrze na Beckera 27 s/y Radian !!!

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post02 paź 2011, 20:20

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post02 paź 2011, 22:08

phpBB [video]

Nie chciało mi się edytować, więc zgrane jak leci z kamery

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post04 paź 2011, 22:26

Filmik zrobiony przez Radka Szamszura.
W tym miejscu kajtów zapewne jeszcze nigdy nie było :idea:

phpBB [video]

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post05 paź 2011, 17:05

Gratulację dla Niebrzydkiego i dla Wszystkich Startujących :clap:
Na skwerze na pewno nikt nigdy nie widział latawców :shock:
Wojak ciśnie ma Chłop pojęcie o żeglarstwie jak mało kto
i duży zapał strach się bać co będzie jak popływa jeszcze trochę 8)
Aloha z Pecka :wink:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post06 paź 2011, 11:37

Tutaj moja relacja - ostrzegam baaaaardzo długa!

http://pskite.pl/index.php/zawody/relac ... skiej.html

Awatar użytkownika
desperadek
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post06 paź 2011, 13:57

Bardzo fajna relacja. Ciekawa i oddająca emocje. Proszę tylko jeśli to możliwe o jakąś mapkę z zaznaczonymi bojami lub zrzut z GPS trasy którą pokonałeś. Gratuluję bardzo dobrego wyniku wszystkim kajciarzom i dziękuje za świetną promocję kajta.
Edit: W tym filmiku http://trojmiasto.tv/Regaty-Blekitna-Wstega-2177.html kierownik jacht klubu opowiada o trasie.

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post06 paź 2011, 20:00

desperadek pisze:Bardzo fajna relacja. Ciekawa i oddająca emocje.

Dzięki - siedziałem nad tym 3 dni. Janusz szykuje swoją relacje - równie długą :D

Proszę tylko jeśli to możliwe o jakąś mapkę z zaznaczonymi bojami lub zrzut z GPS trasy którą pokonałeś. Gratuluję bardzo dobrego wyniku wszystkim kajciarzom i dziękuje za świetną promocję kajta.

Opis trasy wg IŻ:
Obrazek

Mapka jaką dostaliśmy:
Obrazek

Mapa Admiralicji (nieaktualna - ostatni raz nawigowałem po Zatoce jakieś 17 lat temu.)
Obrazek

Zbliżenie na port Gdynia i tor podejściowy z wyraźną bramką G1-G2. Gdyby nam ktoś to pokazał wcześniej, Tomek byłby wpisany na Błękitną Wstęgę :(
Obrazek

Podczas wyścigu zrobiłem około 55 km i do tego minimum 10km przed startem.

Przy okazji chciałbym podkreślić, że to nie były regaty typu long distance o czym pisał autor tego wątku.
Chyba każdy średnio rozgarnięty kajciarz rozróżnia course racing od long distance'u.
Nawet jakby wiatr pozwalałby na w miarę komfortowe płynięcie w ślizgu na twin tipie zrobienie 13 km pod wiatr mogłoby być niewykonalne dla większości śmiałków.
Skończyłoby się to moczeniem dupy w Zatoce poza zasięgiem GSM.
Co wówczas panie Janku? - zamiast przedrzeźniać innych od "miszczów" mógłbyś zastanowić się nad konsekwencjami Twojego nieodpowiedzialnego nawoływania. Jak sam jednego dnia umrzesz z hipotermii lub wygłodzenia to na KF wszyscy wklepiemy Ci [*] a rzeczywisty problem będzie miała tylko Twoja rodzina. Po paru latach wszyscy o tym zapomną lub będą traktować to jako ciekawostkę przyrodniczą.
Co zrobiłbyś, gdyby utopił się jeden z zaproszonych przez Ciebie kitesurferów? Napisałbyś, że pech, nieszczęście itp.
Tylko do końca życia każdego dnia musiałbyś sobie to jakoś tłumaczyć. No chyba, że tego nie rozumiesz. Co zresztą nie zdziwi mnie wcale :(

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2011, 20:17

wujek dobra rada się znalazł....... :doh:

pepek
Kontaktowanie:

Post06 paź 2011, 20:33

Gratulacje dla Tomka :clap:
Dla Twojej informacji BarCuru nie zamierzałem startować na TT.. :naughty: A co do innych to myślę ze jakby zobaczyli warunki to by nie wystartowali, ale przynajmniej byli by na miejscu i Was dopingowali.. Każdy ma trochę zdrowego rozsądku.
Jeśli chodzi o Janka to fajnie, że napisał na forum o tym wydarzeniu. Przynajmniej więcej osób się tym zainteresowało.
Osoby, które ostatnio spotykam nie wiedzą, o super wyczynach na deskach race. Tak jak żeglarstwo nie wzbudza ten sport aż tak dużego zainteresowania(co ktory spotkany przechodzień na ulicy wymieni, więcej nazwisk niż Paszkę lub Kuśnierewicz??).
Za to, że ktoś przepłynął Bałtyk to wiedzą i się o to pytają. I jak się powie, że gość z trójmiasta, że się go zna itd. Od razu bardziej się interesują kitami. A wy sobie robicie pod górkę :doh: no ale u nas w kraju to norma... sąsiad sąsiadowi by oczy wydłubał, żeby tylko ten nie był lepszy...
Tyle w temacie..

Janusz
Kontaktowanie:

Post06 paź 2011, 20:55

Marku - super-relacja - gratuluję.
W sumie to nie udzielam się na forum, jednakże tym razem jeszcze raz, duże gratulacje dla wszystkich zawodników. Zarówno dla tych, którzy stali na kei jak i biorących udział w regatach. Macie swoje miejsce w historii kitesurfingu.
Moja relacja jest już przesłana do Mariusza (www.kiterewa.pl), jednakże ukaże się dopiero koło piątku. Jest bez komentarzy do zdjęć ale jest również okropnie długa. Komentarze jak i filmik nagrywany w większości z łódki, dodam w przyszłym tygodniu.

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post06 paź 2011, 23:55

Janusz pisze:Marku - super-relacja - gratuluję.

Dziękuję pięknie za miłe słowa :D
Nie mogę się doczekać Twojej relacji i zaglądam co chwilę na kiterewa.pl od 3 dni :)
Udało mi się zdobyć pozwolenie od Agnieszki Walulik na dołączenie jej zdjęć - myślę, że dodały kolorów mojej przydługiej relacji.
PS. Oglądając Twoje materiały video stwierdzam, że zdecydowanie nadajesz się na komentatora sportowego! Bomba :thumb:

@Pepek
Za to, że ktoś przepłynął Bałtyk to wiedzą i się o to pytają. I jak się powie, że gość z trójmiasta, że się go zna itd.
Tyle w temacie..

No to nie znasz tematu i czytamy to samo ale rozumiemy zupełnie co innego :idea:
Piszesz:
Jeśli chodzi o Janka to fajnie, że napisał na forum o tym wydarzeniu.

Skoro guru i najbardziej znany w mediach polski kitesurfer pisze coś takiego:
MASTER KITEBOARDING fuu1 pisze:Zapraszam wszystkich kitesurferów którzy chcieliby spróbować sil w long dystansie (nie koniecznie na rejsówkach) i dobrze się pobawić

1. Czy to informacja czy zaproszenie?
2. Czy to course racing czy long distance?
3. Dla mnie to ZAPROSZENIE DO POSPOLITEGO RUSZENIA NA TWINTIPACH i do tego bez asekuracji na long distance. Czyż to nie śmierdzi amatorszczyzną? Może się uda, może nie. Rosyjska ruletka. A jak się nie uda to podczepimy się pod asekuracje miszczów rejsiarzy. Brak całkowitej odpowiedzialności za siebie, kolegów, kitesurfing. Dziecinada.
Kutfa - jakbys wiedział ile stresów przeżyły dwie ekipy na ribach pilnując 4 zawodników to zmieniłbyś zdanie i nie wygrażał ot tak paluszkiem :naughty:

Obawiam się jednego (na 100% dojdzie do takiej sytuacji), że pospolite ruszenie na TT będzie miało kiedyś fajne warunki na start z gdyńskiej plaży, bo powieje 15-17kts z E. Towarzystwo zmorduje się, aby wyhalsować się na start, gdzie na 100% dojdzie do paru splątań, kolizji, przecietych linek, rękoczynów. Reszta jakoś wystartuje a po godzinie zdechnie wiatr do 8 kts. Pepek - co wówczas? Resztki (tych z trochę :wink: ) zdrowego rozsądku zostały na gdyńskiej plaży, co?
W konsekwencji na 100% kajciarze będą mieli zabroniony start w tych regatach. Czy to promocja dla kitesurfingu czy dla oszołomów?

Dla Twojej informacji BarCuru nie zamierzałem startować na TT.. :naughty:

Spinasz się chopie wymachując paluszkiem. Startuj sobie na "byle czym" byle byś wiedział jak wrócić do brzegu jak Ci "byle co" przestanie działać.
Prawisz morały a naprawdę nie wiesz o czym piszesz. Poznamy się zapewne wkrótce, poznasz drugą stronę medalu i Tobie będzie głupio - nie mi :idea:
Przy sprzyjających warunkach można zrobić BWZG na twintipie w 1 godzinę. Problem, że trzeba to właściwie ocenić.
Skoro Janek zaprasza a ma zajebiste doświadczenie, bo przecież przepłynął cały Bałtyk to znaczy, że facet wie o czym pisze i ocenił to najlepszy fachowiec. No i jak tutaj nie podjąć ryzyka skoro Janek do tego zaprasza?
Bez asekuracji wychodzą w morze tylko desperaci o mocno ograniczonych horyzontach
Cytując Ciebie: Tyle w temacie :wink:

PS.
Czy mogę przekazać Twoje serdeczne gratulacje nie tylko dla Tomka ale również dla Maksa i Piotra?

Wróć do „Forum Główne”