Adam S pisze:Czy uważasz, że decyzje dotyczące tego co się będzie działo z polskim kajtem powinny być podejmowane w formie głosowania na tym forum?
A dlaczego miałyby nie być? TO forum ma sporo użytkowników, którzy są aktywnymi kajtserferami, zarówno śródlądowymi jak i zatokowo morskimi, zarówno amatorami jak i zawodowcami itd. Nie widzę problemu w tym żeby w sprawach ważnych nie można było zrobić glosowania na forum - skoro na grafę na desce się da to czemu za lub przeciw np obowiązkowemu OC ma się nie dać? To chyba bardziej DEMOKRATYCZNE niż walne - bo reprezentuje poglądy zarówno zawodowców jak i amatorów. każde głosowanie może poprzedzać dyskusja taka jak np w tym wątku - każdy przedstawi swoje racje i obawy a reszta wyciągnie wnioski i zagłosuje. Ja nie widzę kłopotu...
Co do obowiązkowego OC - wg mnie super sprawa pod dwoma warunkami:
1. upoważniamy przedstawicieli do negocjowania najlepszych warunków z potencjalnymi ubezpieczycielami,
2. obowiązkowym OC zostaje objęty KAŻDY pływający na jakimkolwiek akwenie z wyjątkiem plażowiczów na materacach.... WS, KS, łodzie, skutery, jachty, motorówki itd. Dopóki nie będzie spełniony ten warunek JESTEM PRZECIW OBOWIĄZKOWEMU oc kajta - niech każdy kupi je jeśli uważa to za stosowne a PSKite powinno zająć się raczej zadbaniem o ciekawe oferty OC od ubezpieczycieli i właśnie TYM działaniem rozpocząć propagowanie BEZPIECZNEGO korzystania z akwenów - swoją droga to najlepszy PR!
ALOHA!