Szwedak pisze:Z drugiej strony po co wprowadzać kategorię MASTER.
.....od razu zaczynam się zastanawiać czy czasem ktoś sztucznie nie próbuje sobie
zarezerwować miejsca na podium
ciekawe.... tez mi sie to od razu skojarzylo z konkretna osoba... co? cialko juz nie to samo a nocnik jest nocnik i na tv mozna postawic?

i why master? czemu nie senior skoro tyczy sie wieku?
BTW oczywistym jest, ze "starsza mlodziez" nie ma szans na wyniki takie jakie osiagaja nasze mlodsze odpowiedniki... ale przez takie podzialy to zaczyna sie juz tak naprawde walka o pietruszke

zrobmy jeszcze osobny puchar dla gejow, feministek, mniejszosci narodowych i wyznaniowych, dla singli i dla zaobraczkowanych, dla niskich i wysokich, chudych i puszystych, zwolennikow legalizacji marihuany i przeciwnikow i pare jeszcze innych kategorii. bedziemy miec 50 mistrzow i kazdy bedzie zadowolony. oczywiscie do momentu kiedy mistrzowie nie zaczna sie klocic miedzy soba kto jest lepszym mistrzem...
IMHO nie podoba mi sie tez opcja zorganizowania zawodow w jednym terminie dluzszych czy krotszych nie ma znaczenia
argumenty przeciw:
1. kiepski pod wzgledem wiatru okres nad baltykiem
2. sezon ogorkowy - czyli okres przygotowan do rb - z regoly nie nad baltykiem i wyjecie z tego az 6 wietrznych gdzieindziej dni??? barbarzynstwo....
3. siedzenie i czekanie na wiatr przez 6 dni jest o wiele bardziej irytujace niz siedzenie i czekanie na wiatr przez dni 2 czy 3. dodatkowo grozi alkoholizmem
4. tytul mistrza polski obowiazuje przez rok... troche kiepsko jesli ktos go zdobywa w ciagu jednej imprezy a nie jest on suma zwyciestw w ciagu sezonu... a jako ze swiatem rzadzi przypadek to jest to przynajmniej jak dla mnie w takiej sytuacji malo wiarygodny tytul.
5. co to znaczy najbardziej wszechstronny zawodnik? jak dla mnie to wlasnie mistrz powinien byc najbardziej wszechstronnym zawodnikiem... a z tego wynika, ze mistrz to tytul nizszy ranga...
pozdro,
Kasya