Początkujący- JAK TO SIĘ OBSŁUGUJE??

Buggy, Mountainboard, Powerkiting, Dirtsurfer i inne lądowe cuda.
Awatar użytkownika
pawelekgnas
Kontaktowanie:

Post15 sie 2006, 15:06

Kilka dni temu kupiłem latawiec Symphony Quad HQ 6.5 m2- czterolinkowy z manetkami. Szukałem w necie i na forum, ale nigdzie nie jest napisane jak to się robi- albo nie natrafiłem na takie informacje. W jaki sposób się go obsługuje. Napiszcie mi wszystko od początku. Do momentu zamontowania linek do latawca i do manetek wszystko umiem:D. Startowanie to dla mnei czarna magia. Zauważyłem, że gdy położe latawiec linkami do ziemi, a otwory przez które wlatuje powietrze wywinę do góry to latawiec szybciej nabiera powietrza. Nie wiem jak się startuje- tym bardziej jak się nim steruje. Wiem za to które to są linki hamujące, a ktore "ciągowe".

Prosze o informacje, może macie jakieś książki, bądź macie jakieś artykuły to napiszcie o tym. Jak ktoś by chciał się ze mną spotkać to było by chyba lepiej. Jestem ze Szczecina. Znam niezłą miejscówkę na buggy, czy mb.

Awatar użytkownika
Matt
Kontaktowanie:

Post15 sie 2006, 16:51

Ktoś kto sprzedał Tobie ten latawiec chce Ci chyba zrobić krzywdę :oops:

TO NIE JEST LATAWIEC DO NAUKI :!: :!:

Moja rada: zapakuj swojego Quada, znajdź kogoś w swojej okolicy kto już jakiś czas lata, niech pokaże Ci podstawy na czymś mniejszym.

Na początek, dla ludzi zielonych jak Ty, zawsze proponuję Speedera (2m2, 2 linki) - do wyrobienia odpowiednich odruchów i dobrego opanowania podstaw sterowania. Bardzo szybki i zwrotny, a przy silniejszym wietrze potrafi pociągnąć :wink:

Tyle kadzenia.

Uważaj na siebie :idea:

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post15 sie 2006, 21:56

Na forum głównym odpisałem, ale faktycznie nienajlepszy zakup na pierwsze kroki - no chyba że od zakupów do zimy będzie się uczył codziennie przy wietrze 2-3m/s :)

Pozdrawiam i życzę długiego zycia w zdrowiu

Wróć do „Landkiting”