Poniewaz zima i gory juz zaliczone, nastał czas, aby zaplanować coś na lato. I mimo, że przeczytałam chyba wszystkie tematy odnośnie Egiptu, wciąż mam w głowie mętlik i do końca nie znam odpowiedzi. Chcemy wyjechac we dwójkę na początku/w połowie czerwca do Egiptu, stąd pare pytań:
1. jesteśmy mocno początkujący, dopiero zaczynamy starty z wody, ale do czerwca przy dobrych wiatrach postaramy się opanować, tak więc co wybrać i czy warunki są porównywalne do np Chałup? też jest tak płyciutko i wygodnie do nauki?
2. co wybrac Panorama Bungalows (El Gouna) czy Shams Safaga - cena podobna, tak więc argumenty po pierwsze - gdzie pewniejszy wiatr i po drugie - który hotel wybrać, aby się nie brzydzić położyć na leżaku, gdy wiatr nie zachce wiać ?
3. przypuscmy, że wyjazd kosztuje na 2 tyg prawie 3 tysie, jakie dodatkowe koszty nas czekają i na ile się nastawiać (orientacyjnie)-quiver? czy korzystanie z bazy (skoro ma się własny sprzęt) jest płatne? to jak wejście na parking? how much? Czy trzeba też wykupywać opieke na wodzie?
a może na naukę wybrać inne miejsce/kraj? byle było gorąco, bo mam już dość tej bladej skóry

do dyspozycji ok 3tys na osobę, ale im taniej tym lepiej, koniecznie na 2 tygodnie.
Pomoże ktoś?
PS na razie mamy dwa latawce, 9 i 12, ale zastanawiam się nad 7 - jest sens brać wszystkie 3?
Pliiiiiz

Pozdro