wyjazd furtaventura...

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Przemek1234

Post10 paź 2011, 18:29

Witam

Czy możecie powiedzieć w które miejsce najlepiej jechać na furtaventure? Ważne dla mnie sprawy:
- preferencyjnie nie głęboko (pływam 2 sezon)
- infrastruktura do kajta (wypożyczalnie itp)
- nie daleko bardzo daleko od lotniska

Czy ktoś ma jakiś namiar na niedrogi hotelik?
Czy lepiej kupić lot i znaleść hotel na miejscu czy udać się do biura podróży?

Dzięki za info

PS wylot w ostatnim tygodniu pażdziernika, więc jeśli jest ktoś chętny to zawsze będzie raźniej.

weider

Post10 paź 2011, 18:40

Najlepiej jedz na poludnie wyspy, region Costa Calma. Masz tam spot przy plazy sotavento - Centrum 1. Jest profesjonalna baza kite, maja m in sprzet do wypozyczenia.
Tylko w tym miejscu - o ile mi wiadomo - jest spot z plytka i plaska woda na Lagunie. Laguna zalewana jest podczas przyplywu Oceanu. Koniecznie sprawdz sobie plywy http://www.rene-egli.com/pl/wiatr-i-pog ... yp322ywow/ Laguna zalewana jest na ok 3 godziny. Wysokosc w tabeli przedstawia max poziom podczas przypywu.

Bylem tam koncem wrzesnia, niestety na lagunie nie dalo sie plywac poniewaz wiatr przy brzegu strasznie krecil. Nie wiem czy jest tak zawsze.
Stosunkowo dobre warunki sa na oceanie, nie ma duzej fali ale jest spory czop. Szczegolnie podczas silnego wiatru. Trzeba sie przygotowac na silne szkwaly. Ogolnie wiatr o 3-4 wezly silniejszy niz na windguru.
Do lotniska jest 60 km, ok 1 h jazdy.

Najlepiej jedz z biurem podrozy, najtaniej chyba na itaka.pl niestety musisz wynajac samochod bo od hotelow do bazy jest ok 3-4 km

Przemek1234

Post10 paź 2011, 19:07

Pamiętasz ile kosztuje najem auta?

Awatar użytkownika
Pedros
Kontaktowanie:

Post11 paź 2011, 09:32

do bazy można dostać sie darmowym busem z rene egli - podjezdzaja praktycznie pod kazdy hotel

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”