A moze Miedwie?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
JastrząB
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post30 maja 2005, 23:36

Jutro (wtorek) z samego ranca, jeszcze przed wschodem slonca zjawi sie w Wierzbnie dwuosobawa szczecinska reprezentacja w skladzie: Qubix + ja. Ktos jeszcze?
pzdr.

Awatar użytkownika
O'błędnik
Kontaktowanie:

Post31 maja 2005, 12:19

No jutro to niestety nie, trzeba zaległości po długim weekendzie ponadrabiac ale może w niedzielę damy radę, jak będzie prognoza.

Awatar użytkownika
JastrząB
Kontaktowanie:

Post31 maja 2005, 23:04

No i bylismy, zgodnie z planem z samego rana. Walilo calkiem mocno, momentami za mocno. Qubix dawal na zmiane na 14 i 10, gosc ktory zjawil sie nieco pozniej na 12, momentami mieli za mocno. Ja walczylem na swojej 16, walczylem twardo ale przewaznie przegrywalem. Mimo to mialem kilka slizgow + 1 brzuchem po trzcinach, zakonczony w kanale 8)
Chcialbym powiedziec ze dzien byl udany, jednak...
Po powrocie znad miedwia, dalej ladnie dymalo i podkusilo mnie zeby pojsc na bajorko niedleko domu... ten wypad zakonczyl sie eksplozja kondona i malo tego, glownej komory :cry: az sie zyc odechciewa...

Awatar użytkownika
QBIX
Kontaktowanie:

Post01 cze 2005, 16:24

witam!
potwierdzam, wlasnie tak bylo.

kondoma naprawisz w godzine, to nie problem. z latawcem idz do tej przystani co ci pisalem. goscie naszyli juz sie sporo kilometrow szmat. moze cos zaradza.

p.s. dzisiaj na miedwiu niestety tylko sam plywalem. wialo znacznie rowniej niz wczoraj. warunki idealne na twoja 16tke. szkoda ze ten kondom strzelil. z drugiej strony lepiej ze w kite'cie :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
JastrząB
Kontaktowanie:

Post01 cze 2005, 20:15

QBIX pisze:Szkoda ze ten kondom strzelil. z drugiej strony lepiej ze w kite'cie :)

No fakt - z tym nie moge sie niezgodzic :wink:
Z kondomem rzeczywiscie nie bedzie problemu, ze szmata gorzej.

Fotek z ostatniego plywania nie ma, za to mam kilka z "sekcji" zrobionej po:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie spodziewalem sie ze wybuchajacy kondom moze tak rozsadzic tube :roll:
Co o tym myslicie? Niby zeszyc mozna wszystko ale chyba bedzie to troche skomplikowane... Czy powinienem juz brac kredyt na naprawe?

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post01 cze 2005, 20:41

JastrząB pisze:Nie spodziewalem sie ze wybuchajacy kondom moze tak rozsadzic tube :roll:

Moim zdaniem najpierw puściły szwy na tubie przez co eksplodował kondom. Na kiteforum.com można przeczytać o wielu takich wypadkach z udziałem Rhino 04. Jeżeli kite jest na gwarancji to North powinien to załatwić bezpłatnie.
Czy to jest Rhino 4 czy 5, bo trudno odgadnąć z tych zdjęć?

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post01 cze 2005, 21:21

Ups brzydko to wyglada :(
Ale widzialem gorsze .Dawaj do Bola z family windsurfing w morzyczynie juz takie zeczy robil jest dobry ja wszystko naprawiam u niego .Pozdrawiam rolnik

Ps; dla czego takie dobre latawce pekaja :?

Awatar użytkownika
JastrząB
Kontaktowanie:

Post01 cze 2005, 21:29

Nie wiem, byc moze najpierw nastapilo rozdarcie, chociaz trudno mi powiedziec czy powod byl wystarczajacy zeby rozerwac jednak dosyc mocny material, ale z drugiej strony stalo sie to na szwie :roll:

Wlasnie do Bola mialem zamiar jechac, teraz na pewno wale do niego.
Nie wiecie ile taka przyjemnosc moze kosztowac?
pozdro

PS. Rhino z 2004

Awatar użytkownika
JastrząB
Kontaktowanie:

Post01 cze 2005, 21:32

Niestety. Latawiec z eBay'a, nie ma zadnego dowodu zakupu, a co za tym idzie gwarancji...
pozdro

Gość

Post02 cze 2005, 10:33

witam,
gwarancji od producenta nie masz, to oczywiste. istnieje jednak cos takiego jak rekojmia. nawet gdy kupujesz od osoby prywatnej i otrzymales cos co nie jest sprawne lub ma wade ukryta to masz prawo ottrzymac zwrot kasy. jest to zawarte w kodeksie cywilnym. jesli kupiles w niemczech to tam tez cos takiego istnieje. chyba jest rok od zakupu.
dowodem zakupu moze byc wygrana aukcja oraz potwierdzenie zrobienia przelewu. to wystarczy zupelnie.
jesli kupiles kite nowy to pewnie od jakiegos dystrybutora lub ze sklepu co mial wyprzedaz. to ze rhino 04 strzelaja w powietrzu i na ziemi to juz gdzies slyszalem. sprawa moze byc przez to znacznie prostrza...

jeden tylko problem... czy warto czekac i nie plywac
:?:

Awatar użytkownika
QBIX
Kontaktowanie:

Post02 cze 2005, 10:37

lubu-dubu, lubu-dubu niechaj zyje prezes naszego....

to bylem ja- Qbix

Awatar użytkownika
QBIX
Kontaktowanie:

Post02 cze 2005, 10:38

P.S. warto wrzucic temat do Forum Glowne

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post02 cze 2005, 11:23

Identyczne rozdarcie:

http://www.kiteforum.com/index.php?page=http://www.kiteforum.com/phpbb/viewtopic.php?t=2305537&postdays=0&postorder=asc&start=30&navi=1&button=forum - 4 strona

Obrazek
Obrazek
Obrazek

po naprawie:
Obrazek

Z tym, że ten latawiec jest ze starszej serii, co można poznać po podwójnym szwie w miejscu rozdarcia. Gdy sprawa stała się głośna North zaczął stosować potrójny szew, ale jak widać nie załatwiło to problemu.
Dlatego ja wybrałem Naisha, od Notha mam jedynie trapez, o którym również słyszałem (już po zakupie) że się rozwala. Narazie jest OK, ale zobaczymy co będzie dalej, gdyż używałem go tylko kilka razy. North wyraźnie ma problemy z jakością swoich produktów.

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post02 cze 2005, 12:50

w r04 takie cuda to normal, :evil:

Awatar użytkownika
JastrząB
Kontaktowanie:

Post02 cze 2005, 13:56

Latawiec byl kupiony jako uzywany, od prywatnej osoby. Moge skontaktowac sie z tym sprzedawca, byc moze jest jeszcze gwarancja a on ma dowod zakupu. Wtedy moglbym reklamowac, ale to na pewno potrwa. Gdybym chcial domagac sie od sprzedawcy kasy z powodu wady sprzedanego przedmiotu potrwalo by to jeszcze dluzej (gdyby nie chcial oddac dobrowolnie, a na to nie ma co liczyc). A wiec jak slusznie zauwazyl Qbix chyba nie warto czekac. Na sobote i niedziele jest szansa ze cos powieje, wtorek podobnie.... Do wakacji chcialbym jeszcze kilka razy wyjsc nad wode.
O podobnych wypadkach tez juz wczesniej czytalem, z tym ze byly one sporadyczne...
Rzeczywiscie po takim incydencie mozna sie troche zrazic do marki...
Pozdro

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”