PADY + STRAPY SP TRANSFORMER + PRO MFS perf "Murphy pro"

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post26 lip 2010, 16:51

ALOHA!

od niedawna pływam na takim zestawie marki SP i gorąco zachęcam wszystkich chętnych do spróbowania. Zestaw jest niewyobrażalnie wygodny i świetnie trzyma stopę. Posiada możliwość wymiany wkładek pod piętę bez demontowania zestawu (wkładki w 3 twardościach dostępne w cenie padów) więc każdy może szybko i sprawnie dopasować pady do swoich preferencji. Zakres regulacji zarówno na śrubach jak i rzepach jest bardzo szeroki - tym bardziej, że do wyboru są także strapy XS przeznaczone na "pańskie stópki" ;). Cena nie jest najniższa ale jakość, komfort, możliwości ustawień rekompensują ją z nawiązką. Jeśli ktoś myśli o zakupie nowych klapek naprawdę polecam spróbować - nie zawiedzie się. Pozdrowienia!

P.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post26 lip 2010, 21:34

Brakuje w nich plastikowych dociskow czy jak to tam nazwac .Takie klapki rozrywa sie po kilkunastu dobrych sesjach .Uciazliwy jest takze montarz .Mala powierzchnia docisku strapa i pada powoduje ze pad po pewnym czasie zostaje wyrwany z pod strapa. Dla plywajacych okazjonalnie i uczacych sie sa ok. Troche rozwiazuje problem wklejenie pada do deski wtedy wyrywa sie tylko strap

Awatar użytkownika
peg
Kontaktowanie:

Post26 lip 2010, 21:50

rolnik pisze:Dla plywajacych okazjonalnie i uczacych sie sa ok.

No to się Jurgen zasmuci ten nasz okazjonalny jeździec uczący się do tego :twisted: :lol:

Ty Rolnik nie gadaj banialuków tylko spróbuj bo klapki pierwsza klasa i "raczej" nie wyglądają na "jednosezonówki" ;) Naprawdę POLECAM!!
ALOHA!
P.

bobek_h
Deska: Xenon LaLuz
Latawiec: North Neo
Postawił piwka: 43 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post26 lip 2010, 21:51

rolnik pisze:Brakuje w nich plastikowych dociskow czy jak to tam nazwac .Takie klapki rozrywa sie po kilkunastu dobrych sesjach .Uciazliwy jest takze montarz .Mala powierzchnia docisku strapa i pada powoduje ze pad po pewnym czasie zostaje wyrwany z pod strapa. Dla plywajacych okazjonalnie i uczacych sie sa ok. Troche rozwiazuje problem wklejenie pada do deski wtedy wyrywa sie tylko strap

Totalnie nie wiem o czym piszesz, poważnie!
Pływam na nich od roku i nigdy mi się nie wyrwał pad ani strap! (pływam na modelu bez wymiennych twardości)
Montaż? Najprostrzy, no może poza RRD screw it czy jak one się nazywają, zwykłe dwie śruby :) tak jak mają inni producenci :)
Podkładki pod śrubki czy dobrze rozumiem? Ja dostałem z metalowymi podkładkami :)

Awatar użytkownika
peg
Kontaktowanie:

Post26 lip 2010, 22:08

Mnie także zaskoczyła opinia Rolnika bo wg mnie to prędzej nogi sobie powykrecasz niż porwiesz ten zestaw - to raz. Po drugie raczej montujesz zestaw do dechy no... max kilka razy w roku a montaż tego zestawu zajmuje no... 15 minut wypijając w międzyczasie 2 piwa :wink: Po trzecie - wyposażony jest w szeroookie podkładki METALOWE ale jeśli chcesz zawsze możesz je wymienić na plastiki :thumb:

SŁOWEM: weź do ręki, weź do nogi, przepłyń się, spróbuj i napisz co sądzisz. Wg mnie są SUPER wiec polecam!

ps - na pewno pływa w nich na półwyspie co najmniej "kilku" baaaardzo "okazjonalnych" kiterów a strapy są sygnowane przez okazjonalnego kajtera uczącego się Marka Merfiego Zacha ;)

Awatar użytkownika
rolnik

Post26 lip 2010, 23:47

Obrazek
Obrazek

SŁOWEM: weź do ręki, weź do nogi, przepłyń się, spróbuj i napisz co sądzisz. Wg mnie są SUPER wiec polecam!

troche ich pourywalem to ostatnia para mojej Zony uzywana przez kobiete jak chcesz wstawie fotki konceptow z plastikami (jak w wiekszosci porzadnych strapow) po pieciu latach intensywnego uzywania .Jak dobrze pamietam to Marek Junior zerwal jedna pare na Tarifie szkoda ze swoje powyrzucalem .Na szczescie nie musze juz sprawdzac sp i niech tak zostanie - ale wygodne byly - do czasu......tych wygodniejszych.
Merfi super zawodnik i fajny gosc ale dla mnie slaby autorytet w sprawach desek i kiteow :hand: nie zagladajac nikomu do kieszeni
Tak jak ty napisales swoj zachwyt ja napisalem swoje doswiadczenia z sp .

Awatar użytkownika
peg
Kontaktowanie:

Post27 lip 2010, 08:11

Hej Rolnik!

no widzisz - po raz kolejny potwierdza się opinia, że każdemu "leży" coś innego. Ja akurat pływałem w Conceptach i co prawda nie narzekałem na trwałość i wytrzymałość (a system instalacji był IDENTYCZNY!) ale mocno narzekałem na trzymanie stopy i wygodę. SP dla mnie są IDEALNE. Nigdy mi się nie udało "porwać" ani Conceptów ani SP z Nobile a obecne SP wyglądają duuuużo porządniej więc sądzę, że tych mi się też nie uda porwać. A jeśli Merfi to słaby autorytet to na SP pływa także Victor Borsuk ale i np Jurgen i wydaje mi się, że każdy jest zadowolony. Ja jestem. POLECAM SPRÓBOWAĆ!!

P.

kite24.pl
Deska: SU-2
Latawiec: Gin Cannibal
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 29 razy
Kontaktowanie:

Post27 lip 2010, 10:22

SU-2 poszła o krok do przodu i w modelach 2010 zastosowała specjalne podkładki plastikowe pod strapy patrz fotka. . Strap się nie wyrywa i nie przekreca . Można go super docisnąć i szybko zamontować .
Obrazek

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post27 lip 2010, 10:54

Dziękuje PEG za słowa uznania pod moim adresem ale widać Rolnik jest bardziej HC :) A teraz Wy się dalej kóćcie które kapcie przed telewizorem są wygodniejsze a ja pójdę popróbuje po raz kolejny rozwalić moje transformery :) W końcu prognoza jest ;)

A co do plastików w strapach to nieoficjalnie wiem ze SP już nad nimi pracuje :) W połączeniu z rewelacyjnym dociskiem na palce :)

Awatar użytkownika
peg
Kontaktowanie:

Post27 lip 2010, 11:45

wenzel pisze:SU-2 poszła o krok do przodu i w modelach 2010 zastosowała specjalne podkładki plastikowe pod strapy patrz fotka. . Strap się nie wyrywa i nie przekreca . Można go super docisnąć i szybko zamontować .

:doh:

ALOHA!

Awatar użytkownika
rolnik

Post27 lip 2010, 13:13

SP już nad nimi pracuje :)

od dwóch albo trzech lat wszyscy ich o to prosza
Co do koncepta nie chodzilo mi o wygode bo pisalem o starych konceptach od ktorych SP sa o niebo wygodniejsze ale niestety nietrwale.Jesli nic nie pourywaliscie to super .Mnie sie udalo jednego strapa trzy pady. Sruby mam dowalone na maxa wiec nie jest to wina slabego przykrecenia tylko marnej palety albo zbyt malego docisku.Nie jest najgorzej bo cabrhinowe "buty" rozerwalem na trzeci dzien po kupieniu :hand:
Pozyjemy zobaczymy daje glowe ze kolejne wypusty beda jednak z plastikiem wtedy bedzie mozna powiedziec ze sa bliskie idealu ale drozsze o 20zl :thumbsu

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post27 lip 2010, 13:23

rolnik pisze:Pozyjemy zobaczymy daje glowe ze kolejne wypusty beda jednak z plastikiem wtedy bedzie mozna powiedziec ze sa bliskie idealu ale drozsze o 20zl :thumbsu

A co do strapów to jeździłem w starych shinn (od SP) przez 3 lata i nawet się jeszcze nie zaczęły pruć :) Widać psuć to trzeba umieć :)

Myślę że plastiki będą w tej samej cenie. Zastanawia mnie tylko czy jeden otwór nie ograniczy znacznie możliwości regulacji strapa np. na zimę.

daga
Deska: F-one TX
Latawiec: F-one Bandit
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post29 lip 2010, 01:00

Moje SP maja najmniej poltora roku i sa co najwyzej brudne... od ropy :(
a reszta klapka zupelnie sie trzyma:)

Awatar użytkownika
luzszymon
Deska: NHP '11
Latawiec: C4/Catalyst
Kontaktowanie:

Post30 sie 2010, 15:09

Używa ktoś z was takiego zestawu i szczupłą stopą? Mam IFS Pro i nawet jak na maxa zaciągnę to mi spadają (pisałem o tym miesiąc temu). Rozmiar mam 42 ale ,że przy 174cm ważę 60kg to nie wiem sam czy brać normalne czy babskie strapy :)

Awatar użytkownika
luzszymon
Deska: NHP '11
Latawiec: C4/Catalyst
Kontaktowanie:

Post31 sie 2010, 11:13

Nikt ze szczupłych ich nie używa :D ?

Wróć do „Recenzje & Opinie”