Sprzedam komplecik do glajta

Latawce | Baza zaginionego sprzętu <- NAPRAWIONA! BEZ SPAMU!
Awatar użytkownika
hase
Kontaktowanie:

Post29 sie 2004, 00:56

Moze nikogo to nie zainteresuje ale koles przywiozl mi glajta Firebird i uprzaz Sup'Air Proffel jest tam tez zapas ... ja sie kompletnie nie znam na paralotniarstwie wiec chetnie sie tego pozbede ... kontakt tel 607397376 lub gg 2073962 nawet nie wiem ile cos takiego kosztuje :oops:

Awatar użytkownika
sampan
Kontaktowanie:

Post29 sie 2004, 02:14

Hi Hase!
Wszystko zależy od tego w jakim ten sprzęt jest stanie - tak samo jak z Kite'em... Jesli masz jakieś fotki albo inne dane tego glajta to może mógłbym pozbawić Cię tego "kłopotu". Mam licencję pilota i myślałem o własnym skrzydle dopóki nie zacząłem kupować latawców i desek do kite'a 8) Podaj minimalną cenę za ten zestawik a ja policzę grosze w sakiewce i jeśli dam radę to może go odkupię... Ehh znowu to latanie :roll:
Pozdro!

Awatar użytkownika
hase
Kontaktowanie:

Post29 sie 2004, 09:02

Jesli chodzi o dane tego glajta to ci powiem ze za bardzo sie nie znam jak juz pisalem jest to glajt firmy Firebird i uprzaz Sup'Air Proffel w uprzezy jest spadochron zapasowy wstawiam fotki moze ci to cos da... jesli chodzi o cene to nie mam zielonego pojecia. :oops:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
sampan
Kontaktowanie:

Post29 sie 2004, 17:08

Trzeba by rozłożyć skubańca - wenątrz powinien mieć wszytą "tabliczkę znamionową" z podana masą startową zawodnika - to świadczy o wielkości skrzydła. Liczy się też stosunek długości do szerokości oraz tzw: "doskonałość" czyli jak daleko glajt doleci opadając z wysokości 1 km. Tak samo jak w kite'ach ważna jest krawędź spływu - zmeczenie materiału świadczy o liczbie wylatanych godzin. Od tego zależy czy można nim jeszcze trochę polatać czy nadaje się już tylko na łatki do parasolek... Uprząż wygląda jednak na solidną - zapasowy spadochron nieznanego pochodzenia jest jak rosyjska ruletka - nigdy nie mozesz być pewien czy ci odpali :cry: Myślę, że cały ten majdan może mieć wartość min 1000 zł w zależności od stopnia zuzycia skrzydła ale to najlepiej byłoby sprawdzić na jakiejś pochyłej łączce! :wink: Możemy spróbować się gdzieś ustawić i spróbować pofrunąć w powietrze. Wiatr nie musi być wielki a i da radę wyciągnąć kogoś na krótkim holu jak młodego indyka nawet na płaskim terenie - wchodzisz w to? :twisted:
Jakby co to łap mnie na komórę: 503 93 66 95
I pamietaj: jak stoisz w powietrzu to trzymaj się wiatru!!! :lol:
Howk!

Awatar użytkownika
hase
Kontaktowanie:

Post30 sie 2004, 15:45

hehe spoko mozemy to przetestowac .. tylko z tego co mi powiedzieli DHV jakies ma 2-3 czyli bardzo profi. waga startowa 90-115 kg

Awatar użytkownika
sampan
Kontaktowanie:

Post31 sie 2004, 18:02

:lol: To muszę zacząć jeść po 10 kg buraków cukrowych dziennie na zmianę z kartoflami i goframi i za parę dni bedę gotów :wink: A tak serio to w uprzęży powinno być miejsce na dodatkowy balast (czyli buraki na drogę)... Organizacyjnie trzeba by ustawić się gdzieś na pochyłej łączce lub na płaskim terenie pociągnąć z buta w paru chłopa ale górka jest lepsza. Masz jakieś propozycje?
Heyka!

Awatar użytkownika
hase
Kontaktowanie:

Post05 wrz 2004, 09:42

sprzedane :P

Wróć do „Latawce / Kite'y”