kukems pisze:Ja może w przyszłym roku. czyli niebawem

PS. Jak to wygląda w styczniu/lutym na fuerte ? Chodzi mi o wiatr, temp. wody ja nie posiadam krótkiej pianki

Jak z turystami czy jest luz czy pełno luda ?
Powiem ci tak, ja teraz pływałem w samych kąpielówkach bo szkoda mi było wiatru na wyrównywanie opalenizny

- długa pianka raczej odpada, w krótkiej pływałem sporadycznie. Temperatura o 9 rano wynosiła 32 stopnie w cieniu (fakt trafił się wyjątkowo ciepły okres) no to niech w styczniu/ lutym wynosi 26... Woda do kilometra od brzegu jest cieplejsza jak w najcieplejsze dni nad Bałtykiem...
W tym okresie możesz mieć jedynie taką różnicę, że będzie dużo chmur
Turystów jest sporo ale na Sotavento rozkładają się na 30 minut max bo jak zaczyna się podrywać piasek od silnego wiatru i kłuje to sie zmywają
Ponadto fajna zasada, wszędzie są chorągiewki ze jest to niebezpieczne miejsce bo startują latawce i grube Niemry zmywają się tak samo szybko jak pojawiają...
Jedyne co mnie wnerwiało to przejawiające się stare dziadki z mikro fajami na wierzchu i stare baby z cycami na plecach...
Plusy to darmowy kompresor, darmowe leżaki i darmowa ASEKURACJA (płaci sie dopiero za 3 razem - wymóg trzeba umieć ostrzyć)!