PRZELOTY NA TARIFE

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post19 maja 2007, 22:26

haj, ma ktoś moze obcykane tanie przeloty na tarifke ?
żeby nie było tak łatwo to dobrze żeby przewoznik przyjmował na pokład sprzet windsurfingowy.

Pawel
Deska: Chiatta 5'8
Latawiec: RRD Religion
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post20 maja 2007, 00:09

Leciałem do Tarify z Berlina w kwietniu liniami EasyJet za bilet w obie strony płaciełm ok 40Eur, ale bilety kupowałem pół roku wcześniej. Za sprzęt WS zapłacisz sporo za nadbagaż. Możesz zabrać ze sobą 1 sztukę bagażu do 20 kg. Dodatkowa opłata za sprzęt sportowy wynosi 160 zł ale zwiększa limit bagażowy tylko o 12 kg.
Za każdą dodatkową sztukę bagażu (za wyłączeniem bagażu podręcznego) jest dopłata 7 Eur jeżeli zgłosisz je wcześniej lub 15 jeżeli zgłoszisz na lotnisku.
Za każdy kilogram nadbagażu płacisz 9Eur.

maski
Kontaktowanie:

Post21 maja 2007, 20:42

Pawel pisze:Leciałem do Tarify z Berlina w kwietniu liniami EasyJet za bilet w obie strony płaciełm ok 40Eur, ale bilety kupowałem pół roku wcześniej. Za sprzęt WS zapłacisz sporo za nadbagaż. Możesz zabrać ze sobą 1 sztukę bagażu do 20 kg. Dodatkowa opłata za sprzęt sportowy wynosi 160 zł ale zwiększa limit bagażowy tylko o 12 kg.
Za każdą dodatkową sztukę bagażu (za wyłączeniem bagażu podręcznego) jest dopłata 7 Eur jeżeli zgłosisz je wcześniej lub 15 jeżeli zgłoszisz na lotnisku.
Za każdy kilogram nadbagażu płacisz 9Eur.

kurde do berlinca to ja mam 6paczek, wawa albo gdansk mnie interesuje i raczej ze wzgledu na sprzet ws bezposrednio do malagi albo jarez
cos tani latacze buntuja sie i nie chca zabierac sprzetu ws :(

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post21 maja 2007, 23:56

czolem
najlepiej wedlug mnie norwegian.no i w maladze samochod. za sprzet jest jakas tam niewielka doplata i co najwazniejsze jest stala a nie na kilogramy.
pozniej ktorys z campingow, im dalej od tarify tym taniej.
kiedys czyli jeszcze jakies 3 lata temu byla opcja znalezienia w miare taniej kwaterki w samej tarifie co wychodzilo mniej wiecej tyle samo jak za camping rio jara ktory moim zdaniem jest jednym z przyjemniejszych ( trzeba jedynie pamietac ze po ktorejs tam godzinie nie wjedzie sie ani nie wyjedzie samochodem chocby nawet zona miala atak astmy lub ostra biegunke ;) )

a o spotach kiedys wrzucalem posta

Smokie
Kontaktowanie:

Post22 maja 2007, 00:10

http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=8335

po zeszlym sezonie male poprawki:

Rio Jara na przeciwko campingu caly czas numer 1. Las Dunas tam ostatnio raczej sie opala niz plywa. Kawalek wczesniej jest Valdevaqueros i jest to jeden z lepszych spotow przy Levante. Bolonia - zakaz plywania. Kawalek za Bolonia jadac wzdluz Atlantyku na polnoc jest fajny spocik na ktorym sa fajne falki. Tam kawalek wyzej krecili chyba Take off Charlii (na plaskim). Canos miejsce w ktorym przy mocnym L. wiejacym w Tarifie, jest troche slabiej i jest calkiem dobry wave. Od lokalesow wiem ze kolejny spot na polnoc tez jest bardzo fajny, ale juz tam nie dotarlem. Polecam takze wycieczke w okolice Rondy (jedno z bialych miast Maurow) gdzie jest sztuczny zbiornik ze slodka woda i dyma dobry termik, a okolica robi niesamowite wrazenie.

maski
Kontaktowanie:

Post22 maja 2007, 19:09

Smokie pisze:czolem
najlepiej wedlug mnie norwegian...

niestety nie biorą sprzetu ws :((

Smokie
Kontaktowanie:

Post22 maja 2007, 19:35

biora biora chyba ze masz oldskulowa deske powyzej 3,5 m.
http://www.norwegian.no/graphics/polsk_ ... l_info.pdf

Wszystko masz ładnie napisane ja nie miałem ani razu żadnych problemów z quiverem. Dopłacasz jedynie stała opłatę w wysokości 40 ojro chyba ze przewozisz sprzet do golfa, nurkowania czy narciarski ;), wtedy 20.

maski
Kontaktowanie:

Post22 maja 2007, 21:37

Smokie pisze:biora biora chyba ze masz oldskulowa deske powyzej 3,5 m.
http://www.norwegian.no/graphics/polsk_ ... l_info.pdf

Wszystko masz ładnie napisane ja nie miałem ani razu żadnych problemów z quiverem. Dopłacasz jedynie stała opłatę w wysokości 40 ojro chyba ze przewozisz sprzet do golfa, nurkowania czy narciarski ;), wtedy 20.

cytat z warunków przewozu : "Z przewozu wyłączony jest sprzęt windsurfingowy."
jasne ze mozna wszystko zapakowac do jednego quivera i powiedziec ze to surfboard ale jak rozpiernicza kiszka ubezpieczenia itp itd

Smokie
Kontaktowanie:

Post22 maja 2007, 21:56

masz racje jest napisane z wylaczeniem. nie chcialem Ci oczywiscie sugerowac przewozu niezgodnego z regulaminem, aczkolwiek jechalem do tarify bynajmniej nie na golfa :wink: i rowniez nie na narty :lol: choc w sierra nevada bylem i polecam kazdemu taka wycieczke :D

Awatar użytkownika
Kondzi
Kontaktowanie:

Post22 maja 2007, 22:06

Z doświadczenia wiem że biora zarówno sprzet KS jak i WS. A przynajmniej w ilości 110 kg jakie posiadaliśmy spakowane w 3 quivery :) Mówie oczywiście o norwegian.no. Dopłata za mocno nadwymiarowy bagaż 40 ojro(w dnie strony) i lepiej samemu upomnieć się na Okęciu, nawet jeżeli oni nie zauważa twoich paczek... bo w dalszej części Europy wycieczka może stać się nadspodziewanie kosztowna... nawet bardzo :roll: PZDR

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”