Piotrek chyba nie do końca - skoro Pluto i Paula nie są w związku to z punktu widzenia US są dwoma niezależnymi podmiotami. A tym samym gdy Pluto przekazał jej kasę (którą otrzymał od Ciebie ale to nie ma znaczenia) to znaczy, że udzielił jej pożyczki lub darowizny. Skoro tak to niezależnie czy była umowa czy nie - Paula ma niezapłacone PCC od tej pożyczki/darowizny. Tak więc jak dla mnie Paula też jest w d... w relacji z US. A zapewniam Cię, że ten baaardzo szybko znajdzie co i skąd ściągnąć. Przecież nie żywi się powietrzem.
Pismo od Pauli to kolejny dowód dla Ciebie - gromadź je - pewnie się przydadzą.
Ja bym już stracił cierpliwość i skierował sprawę do prokuratury - niech oni go szukają. Tylko to chyba trzeba by było zgłosić jako kradzież... Bo Ci jeszcze powiedzą, że to niedotrzymanie umowy i że to leci z powództwa cywilnego...
A i z tego co kiedyś gdzieś jeszcze czytałem to wydaje mi się, że można próbować pominąć Pluta. W sytuacji gdy masz kontakt z Paulą to zawsze możesz ją pozwać ze względu na to, że to ona najwięcej zyskała w całej sprawie i rzeczywiście masz szereg dowodów na to. Pytanie czy to jest dla Ciebie korzystne...