Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post11 paź 2013, 19:47

Fikus pisze:troche przebimbałem i dojechałęm po 16, na lotnisku 10-12kt wiec ok, a na mietku jakieś 5-6...
kierun E jest nieprzewidywalny, ostatnio sie udało, przedostatnio wcale i teraz to samo, natomiast kolega i tak latał!
Co tez ludzie nie wymyślą: przyczepili paralotnie 21m do baru i sie dało, co sie miało nie dać... Wrzuce filmik jak zedytuje.
:)

cholera jakby stacja działała to byś sprawdził :oops: ......... przepraszam :(

Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post11 paź 2013, 20:46

Mikolpa pisze:
Fikus pisze:troche przebimbałem i dojechałęm po 16, na lotnisku 10-12kt wiec ok, a na mietku jakieś 5-6...
kierun E jest nieprzewidywalny, ostatnio sie udało, przedostatnio wcale i teraz to samo, natomiast kolega i tak latał!
Co tez ludzie nie wymyślą: przyczepili paralotnie 21m do baru i sie dało, co sie miało nie dać... Wrzuce filmik jak zedytuje.

cholera jakby stacja działała to byś sprawdził :oops: ......... przepraszam :(

Robisz swoje, załatwiasz sprawy i za to szacun, nie kazdy sie tak angażuje i sam sie zastanawiam co ja sam zrobiłem żeby pomóc w projekcie... Chyba tyle że chociaż nie przeszkadzam:) (moich kilka prób z cms do administracji kont użytkowników na razie utknęło na nierzetelnym providerze, bo za darmo to i jakość taka sama...)

Na kierunki E i S stacja na samym spocie jest nieoceniona, na bardziej pewny kierun W wieksze znaczenie ma skuteczna prognoza i dobry nos. Na razie jakos sobie radzimy.

A w ogóle (kiedyś pisałem ale zdaje sie skasowałem) tak się mi spodobało że chciałbym wpłacic jeszcze raz, ale nie wiem czy można...? Pomysły tym razem na promenadę, nastrojowe oświetlenie i na plażach wysianie trawy; a ten ostatni właściwie mógłby byc na pocieszenie jak wszystko inne zawiedzie;)

Noe sam zbudował Arkę, nas jest całe forum!

Awatar użytkownika
rolmigo
Deska: f-one
Latawiec: torch/rebel
Dostał piwko: 12 razy

Post11 paź 2013, 21:55

Mikolpa pisze:cholera jakby stacja działała to byś sprawdził :oops: ......... przepraszam :(

w poniedziałek Jarecki będzie wracał z Wrocka i zabierze mój terminal i podmieni ten w DPSie a stacja powinna odpalić. (my sobie na miejscu przeprogramujemy tamten terminal)
niestety programu jeszcze nie przerobiliśmy, brak zgrania wolnego czasu na wspólna prace. ale na pewno przygotujemy poprawki i je wdrożymy, bo danych jest bardzo dużo ale są przedstawione w sposób mało przejrzysty.

dla zainteresowanych - wtajemniczonych. podmieniając mietków na kunice w naszym adresie wejdziecie na moją stację

pzdr!!

Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post12 paź 2013, 08:45

Hej Rolmigo
ja rozumiem że wykres jest najbardziej czytelny, ale jeśli są problemy z przepustowością a jest duza ilość danych to może uśrednic je np do 5min odstępów i wartości udostępniać w postaci tekstu jak tutaj:
http://weather.noaa.gov/weather/current/EPWR.html
To przynajmniej do czasu rozwiązania problemów...

Dzięki za info o postępach.

Awatar użytkownika
rolmigo
Deska: f-one
Latawiec: torch/rebel
Dostał piwko: 12 razy

Post12 paź 2013, 11:15

Fikus pisze:ja rozumiem że wykres jest najbardziej czytelny, ale jeśli są problemy z przepustowością a jest duza ilość danych to może uśrednic je np do 5min odstępów i wartości udostępniać w postaci tekstu jak tutaj:

te wykresy, które teraz są dostępne z mojej stacji są tworzone na stronie. nie wysyłamy już grafiki jak przedtem tylko same dane i problemu z przepustowością raczej już nie będzie. trzeba tylko trochę przerobić prezentację danych, np.
dać busolę z kierunkiem wiatru, wyeksponować dane dotyczące wiatru tj. aktualny pomiar, uśredniony i porywy, coś w stylu jak było to przedtem. bo na wykresie trzeba się wpatrywać a tego typu dane to musimy widzieć na pierwszy rzut oka, np. sprawdzając pomiar na spocie przed wyjściem na wodę :D .

będzie dobrze. w poniedziałek podłączymy mój terminal w mietkowie i stacja ożyje a resztę zmian będziemy wprowadzać już przez neta. pomysłów mamy kilka ale ogranicza nas czas więc trochę to może jeszcze potrwać. ale nie zostawimy tematu!!!

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post12 paź 2013, 14:39

Rolmigo ja w poniedziałek mogę być po 12. Dajcie znać koło której Wam pasuje.
Będę miał nowy masz to się go od razu wymieni. Robimy tez coś z tą metalową szafką?

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post13 paź 2013, 07:37

Moja wyprawa na spot "przy wiatraku"

teraz wiem skąd taka nazwa :D

Obrazek

dodatkowa atrakcja przepływające promy i kontenerowce wiatr wtedy wariował

Obrazek

wiało takk jak widać , plaża płynęła

Obrazek

Bardzo ciekawy spot , chyba najfajniejszy na jakim pływałem było wszystko , płaska woda i fale duża plaża , pływanie wzdłuż cypla, woda płytka :D :D

Obrazek

prognoza sprawdziła się co do piątku :D , bo w sobotę siadło wiało rano 7-8.30 i po południu godzinkę .Koledzy pojechali na spot w niemczech do Karlshagen też bardzo ciekawy spot i tam wiało około 30 knotów cały czas . Niestety ja nie brałem w tym udziału bo wylądowałem w szpitalu na 24 godzinnej obserwacji na SOR-ze z podejrzenie pęknięcia śledziony :(

Obrazek

Awatar użytkownika
Panicz

Post13 paź 2013, 09:17

Standardowo w Świno przepływające statki wyłączają wiatr;) jak nie dasz kejta do krawędzi okna to spadają :D

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post13 paź 2013, 09:58

Piotrbyku pisze:...Niestety ja nie brałem w tym udziału bo wylądowałem w szpitalu na 24 godzinnej obserwacji na SOR-ze z podejrzenie pęknięcia śledziony :(

To przez upadek na kajcie? Jest już ok?

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post13 paź 2013, 09:58

My wczoraj pojechaliśmy popołudniu na Mietków mając cichą nadzieję że optymistyczna prognoza WG się sprawdzi wbrew temu co pokazywał ICM.
No i udało się, po 15 powiał równy wiaterek ze wschodu średnio ok 15 knt max 20 knt, woda płaska. Trzeba było startować przed mariną bo na głównej plaży był off i w ogóle nie wiało (o tym że wieje przekonaliśmy się dopiero jak zobaczyliśmy WS w ślizgu), na szczęście nie stanowiło to problemu bo poziom wody jest niski i plaże są wszędzie szerokie. Paweł i Przemek wyciągnęli najcięższe działa, okazało się że zupełnie nie potrzebnie, spokojnie można było pływać na 10m. Było ciepło, musiałem ściągnąć rękawiczki bo się gotowałem. Generalnie dawno tak dobrze mi się nie pływało, tylko szkoda że trochę krótko.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post13 paź 2013, 12:57

sander pisze:
Piotrbyku pisze:...Niestety ja nie brałem w tym udziału bo wylądowałem w szpitalu na 24 godzinnej obserwacji na SOR-ze z podejrzenie pęknięcia śledziony :(

To przez upadek na kajcie? Jest już ok?

Tak na kajcie , teraz jest już prawie dobrze :D :D ale było nie wesoło :( Teraz będzie można tanio kupić na Allegro deski XTR ,2HD , monstrer Door'a i kaity Evo. Rebel . Dyno.polecam :D :D :D

Awatar użytkownika
nindza
Deska: paździerz
Latawiec: pompowany
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 16 razy
Kontaktowanie:

Post13 paź 2013, 13:17

To stało się coś złego?? okey czy nie okey

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post13 paź 2013, 13:31

Teraz Ok , tylko jestem obolały :D Pewny jestem ,że się wyliże

Awatar użytkownika
nindza
Deska: paździerz
Latawiec: pompowany
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 16 razy
Kontaktowanie:

Post13 paź 2013, 14:05

a już myślałem, że rebela pogonisz :)

Awatar użytkownika
Rigus
Deska: SU-2 ProS 3d
Latawiec: SLINGSHOT BEST OZONE
Postawił piwka: 49 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post13 paź 2013, 14:59

Fikus pisze: natomiast kolega i tak latał!

potwierdzam: wialo 5-6 kn :doh: a rider spokojnie dawal rade :thumbsup:

Obrazek
Obrazek

czy to paralotnia? :mrgreen:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 13 paź 2013, 15:08 przez Rigus, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”