TARIFA

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post12 maja 2010, 21:36

:thumbsup: dzieki koledzy .Bardzo cenne uwagi . Po takich postach zaczynam wierzyc ze forum ma jakikolwiek sens. :clap:
Co do technik to wszystko ok tylko nie w 4 miesiace po powaznym wieloodlamowym zlamaniu nadgarstka i poltora roku po innej jeszcze powazniejszej kontuzji reki i barku .Jakos probuje nadgonic a lzej robic to lapiac wszystko z jednej strony. Przyznam ze po kontuzji to pierwsze uh w tym roku i na zafalowanym akwenie ale to szczegol :hand: wiec bedzie dobrze.

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post22 maja 2010, 13:53

Ziomek. pisze:..niestety przy nauce KL/HP wracamy do poczatku ;/

pzdr

Nie do końca - właśnie dlatego napisałem o palcu wskazującym - takie ustawienie było dla mnie optymalne po paru próbach.

mój pierwszy odpłynięty ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...oczywiście zależy na jakim latawcu, w jakim ustawieniu pływasz itd...trzeba popróbować - mi w każdym razie pasuje motyw z palcem wskazującym ;)

Na pewno po takiej kontuzji kiteloopy to nie jest super pomysł na początek ale rozumiem pokusę :thumb:

Awatar użytkownika
rolnik

Post21 lip 2010, 10:49

Zna ktos bezposrednie polaczenia Warszawa lub Gdansk Malaga?

wiec bedzie dobrze.

dobrze nie jest bo nie wieje trzeba poprawke zrobic w w Tarifie

Awatar użytkownika
KasiaW
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post25 lip 2010, 14:59

[quote="rolnik"]Zna ktos bezposrednie polaczenia Warszawa lub Gdansk Malaga?

Do końca sierpnia www.norwegian.no (W-wa - Malaga), do konca października Ryanair z Krakowa albo Wrocławia. Pozdrówki

Awatar użytkownika
rolnik

Post25 lip 2010, 23:42

dzieki Kasia

Święty
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post20 sie 2010, 10:52

Hej, czy orientuje się ktoś gdzie jakiś fajny i tani nocleg można ogarnąć w Tarifie we Wrześniu- Październiku?
Dzieki i Pozdr

igorkite
Kontaktowanie:

Post22 sie 2010, 10:52

a jakie polecacie latawki na Egipt we Wrześniu moja waga 89 kg 14 m switchblade 2008 i 9m cabrinhy convert 2009 dadza rade czy moze lepiej 12m switchblade'a ? pozdro.

bart_dr

Post22 sie 2010, 21:18

glupszego pytania w tym watku byc chyba juz nie moze!

igorkite
Kontaktowanie:

Post22 sie 2010, 21:44

co ty nie powiesz pisze wszedzie nie dostaje odp. a zalezy mi na tym zeby sie dowiedziec , gdyz nie pływałem za granica jeszcze i nie wiem , wiec ogarnij sie troche bo takie komentarze mozesz prawic z kumplami drechami !

bart_dr

Post23 sie 2010, 01:04

no tu same drechy na forum, nikt ci nie odpowie lol

Awatar użytkownika
rolnik

Post23 sie 2010, 10:58

wiec ogarnij sie troche bo takie komentarze mozesz prawic z kumplami drechami !

:doh: kolego ty sie raczej ogarnij a egipt ze swoim zestawem oblecisz na luzaku.

Awatar użytkownika
KasiaW
Kontaktowanie:

Post27 sie 2010, 01:18

Święty pisze:Hej, czy orientuje się ktoś gdzie jakiś fajny i tani nocleg można ogarnąć w Tarifie we Wrześniu- Październiku?
Dzieki i Pozdr

Cześć Świety, w październiku nawet te same mogą być tańsze, bo to już sezon niski (wrzesień, ze względu na Feria Tarifa to jeszcze wysoko-średni). Daj znać, czego konkretnie potrzebujesz (apartament - na ile osób i dni), musi być przy samej plaży, czy wystarczy 100-300 m od niej (ale z widokiem)? - to Ci poszukam. Pozdrawiam

frank

Post27 sie 2010, 13:42

czesc,jakie warunki panuja na Tarifie w styczniu i lutym? jaka jest temperatura wody i powietrza,jak z wiatrem w tych miesiacach? Czy ktos jechal samochodem do Tarify,jezeli tak to prosze o jakies wskazowki,ile wyszly autostrady,jaka trasa najlepiej jechac.Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie informacje.Frank

Awatar użytkownika
KasiaW
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2010, 15:17

frank pisze:czesc,jakie warunki panuja na Tarifie w styczniu i lutym? jaka jest temperatura wody i powietrza,jak z wiatrem w tych miesiacach? Czy ktos jechal samochodem do Tarify,jezeli tak to prosze o jakies wskazowki,ile wyszly autostrady,jaka trasa najlepiej jechac.Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie informacje.Frank

Frank, na styczeń i luty, to generalnie radzę zabrac zestaw all-board (kite, surfing i narty/snowboard). Warunków wiatrowych nie przewidzisz, ale zawsze cos sie na plywanie trafi (jak nie kite, to przychodza fale na surfing). Z pogoda tez róznie, mozna trafic na deszcz - ale wtedy swietne warunki narciarskie na Sierra Nevada. Temp. powietrza: 14-20C w ciagu dnia (ale jak jest słonce to grzeje mocniej), w nocy 10-12C, woda ok. 15-16C (pianka 4/3).
Autostrady: Drezno - Norymberga - Kalsruhe - Mulhouse - Lyon - Montpellier - Perpignan - Barcelona - i w dół A7 do Algeciras (stamtąd juz tylko 18 km N-340 do Tarify). jakos tak liczylismy 2500-3000 zl za dojazd (paliwo + autostrady, bez wliczania noclegów po drodze), ale co do kwot głowy nie dam, bo głównie samolotem na tej trasie sie przemieszczam). Ale koledzy z forukm jechali trasa zachodnia (przez Portugalie - wiec może sprawdź dla porówniania). Pozdrawiam.
P.S. jakbys potrzebował apartamnetu, to daj znać, cos fajnego sie znajdzie - a tym terminie (po. 6.01) ceny są najnizsze.
P.S.2 Jak juz jedziesz samochodem - i to na dłuzej, to mozna jeszcze rozwazyc opcje wypadu do Maroka

tarifa4you
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2010, 21:55

Z Barcelony możesz pojechać przez Madryt to autostrady za darmo będziesz miał a kilometrowo jest podobnie. Są miejsca w necie co planują trasy uwględniajc ceny autostrad. Ja kilka lat temu jechałem według takiej rozpiski, autostrady wyliczyła mi na 183 euro i dokładnie tyle zapłaciłem (w jedną stronę, Francja i Hiszpania do samej Tarify). U mnie lokum – koszt zużytej wody i prądu oraz każdego ranka nakarmienie i odstawienie do autobusu szkolnego mojej córki.
:hand:

Wróć do „Spoty”