felix8024 pisze:No ja przeszedłem ten sam etap w sumie bardzo nie dawno, wiec chętnie podziele sie moimi doświadczeniami.
Wydaje mi sie ze moje decyzje i wybory są słuszne, ale wcale tak nie musi być.
A więc.
1.Latawiec Best Waroo 2008 z barem stan bardzo dobry 1700 zł
2.Deska SU2 - Proride Carbon 2008 prawie nówka 800 zł
3.Trapez Pat Love Cast model 2008 nowy 400zł
4.Pianka Mystic Venom 5/3 nowa 690zł
1.Moglem dopłacic pare groszy i kupic nowy latawiec w układzie delta.
Jednak umyślnie kupiłem Waroo bo to dobry latawiec szkoleniowy, no i przede wszystkim Bow, nie jest tak nerwowy i wybacza dziwne ruchy barem.
2. Przeleciałem oferty na forum, również te które były wrzucone nawet 2 miesiace temu, był ten SU2 aukcja na alegro zakonczona bez chetnych odezwalem sie okazalo sie ze decha jest do wzięcia. Bardzo dobry zakup.
3. Trapez kupiłem razem z latawcem. Wiec skozystałem z okazji.Pat love polecany dużo ludzi używa.
4.Pianka szukałem czekoś używanego, ale albo rozmiar nie pasował, albo to było byle co. Stwierdziłem ze wydam wiecej i kupie sobie, wygodną dopaswaną do siebie pianke która długo mi będzie służyć. Wybór padł na mystica. Dlaczego 5/3 bo na rodos w tym roku sie nie wybieram, a na jesien i wiosne będzie jak znalazł.
Wydałem 3590 za w sumie nowy sprzęt. Ale nie jest łatwo w tych rocznikach znaleść sprzęt w podobnej cenie.
Powodzenia
Dobre rady dobre ... Dzieki

Powiem, że tyle liczyłem mniej wiecej na sprzet czyli ok. 3 500zł.
1.
Co do latawca, to tez uwazam, ze na nowy sie nie ma co pchac do szkolenia... Na helu za duzo powalonych windsurferow plywa, ktorym sie wydaje, ze 10 m odstepu od kolesi stojacych w wodzie z Kite'm w kamizelkach ratunkowych i kaskach (czytaj: szkolacych sie) to bezpieczna odleglosc ..... Takich debili mi nie szkoda jak potna ich linki albo przywali w nich kite na pelnej predkosci ... no ale sprzetu owszem. Jednego mam juz na sumieniu

2.Dobra rada ... tez tak poszukam.
3. Ok.
4. No wlasnie zastanawiam, się czy warto inwestowac, czy nie .... Z jednej strony to nie skarpetki, ktore wywale jak sie dziura zrobi. Z drugiej strony, mam wymagajaca prace, ktora ogranicza mi czas ktory moge poswiecic na KITE'a.