Podobno w Rewie jest fajnie?

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
Falco
Kontaktowanie:

Post17 wrz 2003, 20:03

Czy ktos tam byl? Bo mam zamiar isc tam do szkolki
w 2004 (za rok) bylem tam ostanio i jest tam sporo
kajciarzy, windsurferow, i nawet koles na nartach
wodnych. czy jest to dobre miejsce? mi sie podobalo
bo mimo to jest jeszcze duzo miejsca. :mrgreen:

Igor

Post24 wrz 2003, 21:53

Generalnie Rewy nie polecam ze wzgledu na trudne warunki, dosyc krotkie i silne fale oraz dosyc nierowny wiatr, zwlaszcza ten zachodni.
Przy poludniowych wiatrach w ogole nie warto tam jechac.
Generalnie jedynie idealnie sie plywa poczatkujacym przy wietrze polnocnym, plywa sie wowczas pomiedzy mierzeja a ladem.
Polecam za to polwysep, rejon Chalup. Zakres wiatrowy to od poludniowego wschodu do polnocnego zachodu, mowa oczywiscie o zatoce. Wiatr jest bardzo rowny, daleko od brzegu jest plytko, ok 300m, potem row i znowu plytko. W Chalupach III jest specjalna strefa Kite-Zone, chociaz w lipcu i sierpniu na pozostalym rejonie moze byc troszke problemow z windsurferami.

Gość

Post24 wrz 2003, 21:59

dziwne ze tylko tobie nie pasi.....

Awatar użytkownika
Falco
Kontaktowanie:

Post24 wrz 2003, 22:00

zapomnialem sie zalogowac.... to wyzej to moje

Awatar użytkownika
IgorS
Deska: North/Nobile/Cab
Latawiec: Cabrinha, AirRush
Dostał piwko: 1 raz

Post25 wrz 2003, 09:39

Macias,

Moja odpowiedz dotyczyla poczatkujacych. Ja jako poczatkujacy, gdyz w tym roku zaczalem te zabawe polecam w pierwszym rzucie plywanie w rejonie polwyspu, dla mnie osobiscie tam plywa sie najlatwiej, jest miejsce na dlugi start, albo na kilka nieudanych startow, gdyz daleko w glab zatoki jest plycizna, falowanie prawie zadne, nastepnie co do wygody to plywa sie na otwartym morzu - super równy wiatr i dlugie lagodne fale, chyba ze ktos plywa blisko brzegu i dostaje sie w wir bialych grzywaczy. Natomiast po kazdym plywaniu w Rewie stwierdzam, ze w ogole nie potrafie utrzymac sie na desce i wciaz laduje rozbity na plazy kaleczac swoja deske o tamtejsze kamienie. Po prostu ten rejon jest mniej sprzyjajacy do nauki.
Osobiscie do Rewy mam najblizej, ale jade tam tylko w ostatecznosci, nie wspominajac, ze po kazdym plywaniu w Rewie zestaw moich pianek cuchnie na mile morska.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post25 wrz 2003, 10:41

Igorku w Rewie fale?
chyba nie wiesz o czym mowisz tam jest plasko pojedz na kazdy inny spot w miejscu w ktorym w maiare rowno wieje czyli nad morze to sie przekonasz jaka jest roznica w plywaniu
w polsce akurat przewazaja wiatry wiejace raczej z polnocy niz z poludnia wiec jak taki poczatkujacy pojedzie do chalup to raczej i tak wyladuje w rewie w wiekszosci przypadkow

Jacek

Post25 wrz 2003, 11:36

Witam!
Igor wie co mówi!!! Co prawda podaje sie jako początkujący ale nim wcale nie jest. To jest ten słynny Igor Czernik, ojciec polskiego kitesurfingu według mnie to facet jest zajebistym wypasem w tym sporcie i prawie nikt w polsce nie ma sie co z nim równać. Co do jego opini to na początku myślałem że jest to komercyjna opinia ponieważ on maszkółkę na chałupy III nazywającą się właśnie kite-zone ale przecież w rewie też ma szkółkę także jemu to jeden pies gdzie wpadną klijenci a o warunkach i pływaniu może powiedzieć napewno sporo bo sie na tym zna naprawde dobrze.
A tak wogule to jest mistrz polski z 2002 w Hang Time.

Jak dla mnie to zajebisty autorytet co do kita.

Pozdrawiam wszystkich

Gość

Post25 wrz 2003, 12:03

smokie pisze:Igorku w Rewie fale?
chyba nie wiesz o czym mowisz tam jest plasko pojedz na kazdy inny spot w miejscu w ktorym w maiare rowno wieje czyli nad morze to sie przekonasz jaka jest roznica w plywaniu
w polsce akurat przewazaja wiatry wiejace raczej z polnocy niz z poludnia wiec jak taki poczatkujacy pojedzie do chalup to raczej i tak wyladuje w rewie w wiekszosci przypadkow

Smokie- w rewie zawsze jak wieje zachod i polnoc powyzej 3B sa fale, nie sa duze ale poczatkujacym moga sprawiac klopot. No chyba, ze ktos lubi plyuwac na zawietrznej cypla to nie ma fal- za to szybki dryf w kierunku polwyspu- Dr moze o tym cos powiedziec.

Awatar użytkownika
IgorS
Deska: North/Nobile/Cab
Latawiec: Cabrinha, AirRush
Dostał piwko: 1 raz

Post25 wrz 2003, 13:09

Jacek pisze:Witam!
Igor wie co mówi!!! Co prawda podaje sie jako początkujący ale nim wcale nie jest. To jest ten słynny Igor Czernik, ojciec polskiego kitesurfingu według mnie to facet jest zajebistym wypasem w tym sporcie i prawie nikt w polsce nie ma sie co z nim równać. Co do jego opini to na początku myślałem że jest to komercyjna opinia ponieważ on maszkółkę na chałupy III nazywającą się właśnie kite-zone ale przecież w rewie też ma szkółkę także jemu to jeden pies gdzie wpadną klijenci a o warunkach i pływaniu może powiedzieć napewno sporo bo sie na tym zna naprawde dobrze.
A tak wogule to jest mistrz polski z 2002 w Hang Time.

Pozdrawiam wszystkich

Niestet to nie ten slynny Igor Czernik, tylko zwykly IgorS z Polarisa z rekordem water-time. Przy okazji pozdrowienia dla imiennika.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post25 wrz 2003, 18:59

jasne ze sa fale ale male fale mimo tego ze sa super krotkie sa napewno latwiejsze niz te srednich rozmiarow na morzu bo na naszym wspanialym baltyku fala nie ma gdzie sie rozbujac i tez trzepie a jak taki poczatkujacy probowal by na oceanie to zycze powodzenia bo powyzej 4 na lad fala mu rzaczej powaznie bedzie utrudniac start
chalupy sa ok ale jak wieje sideshore lub z poludnia

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post25 wrz 2003, 19:18

Jacek pisze:...A tak wogule to jest mistrz polski z 2002 w Hang Time...

to dziwne bo w 2002 nie odbyly sie u nas zadne zawody :mrgreen:

anulka

Post25 wrz 2003, 21:49

buahahhahaha
polewam!!!
rewa jest zajebista!!! gleboko-->czyli bezpiecznie!! i tam zawsze mozna plywac co pokazaly ostatnie zawody red bull'a!! skad macie takie wiadomosci o igorze?? :lol:

Jacek

Post25 wrz 2003, 23:24

Witam!
Co do Igora to i tak myślę że to on. a co do hang time to moze pomyliłem się o rok i to mistrzostwo pochodzi z 2001roku ale napewno jest. a jeśli nie to odsyłam pod igor@kitesurf.pl ,może on sam wie coś więcej. Tak swoją drogą to jeśli nie jest on to szkoda bo przydało by się oko fachowca a nie same pier.... każedy mówi wszystko co wie ale nie do końca tego doświadczył. Narka

Gość

Post25 wrz 2003, 23:29

A tak wogule to czyżby anulka to błya Ania Grzelińska, nasza mistrzyni?
Jak tak to wielkie ukłony a jak nie to nie wiem kto mógł by podważyć wiadomości o igirze bo ania akurat też pływa na chałupy III

Seba

Post30 wrz 2003, 13:44

Jacek pisze:To jest ten słynny Igor Czernik, ojciec polskiego kitesurfingu według mnie to facet jest zajebistym wypasem w tym sporcie i prawie nikt w polsce nie ma sie co z nim równać.

Pozdrawiam wszystkich

Hejka,

Igor Czernik, moze jest dla Ciebie Jacek zajebistym wypasem, ale w sporcie ktory sie tak dynamicznie rozwija jest nawet w polskich realiach zajebistym cieniasem :!: Ci ktorzy byli w Juracie na zawodach Loop Kamikaze Cup mogli sie sami naocznie o tym przekonac.
W tej chwili nie dorasta do piet Ani Grzelinskiej i Paulinie Ziolkowskiej nie wspominajac juz o czolowce facetow, ktora sie pokazala w Rewie na zawodach Red Bulla :!:
A tak wogole to ciekaw jestem z czego slynie, bo chyba nie z reprezentowanego poziomu kajtowania :!:

narka

Wróć do „Spoty”