Na Domaniów k. Radomia

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
dzygit

Post07 lip 2007, 06:03

Ruszam z Łomianek dzisiaj koło 8mej, chetnie kogoś zabiorę 602314681.

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post07 lip 2007, 15:29

I jak było :?: My w końcu zdecydowaliśmy, że popływamy na Zegrzu. Czy był to dobry pomysł :?: Wiatr bardzo przyjemny, czasami szkwaliło, czasami przychodził mocniejszy wiatr, ale ogólnie bardzo pozytywnie. Może to że byliśmy jakoś pomogło Rafałowi, może gdyby nas nie było nie miałby kto mu pomóc, a może gdyby nas nie było to nic by mu sięnie stało...
W każdym bądź razie zalecam wszystkim żeby na WDW Rynia i na Panoramie odpływaćdostaecznie daleko od brzegu, przy dobijającym, żeby mieć gdzie wytracić wysokość... tak w razie czego...

xyzet

Post07 lip 2007, 16:17

no i jak bylo w domaniowie, da sie tam plywac? poniewarz jestem z radomia ciekawi mnie czy jestem skazany jezdzic nad moze czy na weekend da rade tam plywac

RAFAŁ

Post07 lip 2007, 19:20

xyzet pisze:no i jak bylo w domaniowie, da sie tam plywac? poniewarz jestem z radomia ciekawi mnie czy jestem skazany jezdzic nad moze czy na weekend da rade tam plywac

Dzisiaj byłem pierwszy raz w Domaniewie spot Kaleń super miejscówka.
Zegrze się kryje niema tam żadnych pomostów, masztów, betonowych donic ani krzaczorów.Durzo miejsca na startowanie, gdzie się ni wyglebiłem wszędzie miałem grunt. Na zegrze napewno się już nie wybiore.

tested
Kontaktowanie:

Post07 lip 2007, 21:57

RAFAŁ pisze:
xyzet pisze:no i jak bylo w domaniowie, da sie tam plywac? poniewarz jestem z radomia ciekawi mnie czy jestem skazany jezdzic nad moze czy na weekend da rade tam plywac

Zegrze się kryje niema tam żadnych pomostów, masztów, betonowych donic ani krzaczorów.Durzo miejsca na startowanie, gdzie się ni wyglebiłem wszędzie miałem grunt. Na zegrze napewno się już nie wybiore.

Jak duży jest zbiornik ?

RAFAŁ

Post08 lip 2007, 00:44

tested pisze:
RAFAŁ pisze:

Jak duży jest zbiornik ?

Na nasze możliwości jest wystarczający lepszej
miejscówki nie znam. Może dzisiaj się wybierzemy ?

Awatar użytkownika
dzygit

Post08 lip 2007, 07:20

Popływaliśmy wreszcie. Chociaż wiatr był nierówny. Chwilami ponad mozliwosci Instincta 13ki. Zmieniłem na Rhiniaka 10che i wtedy ganiełem bezstresowo. W dziurach trzeba było mocno pompować. Spocik bardzo przyjazny dla osób początkujących. W Kaleniu wody po pas a latawka daleko nie ucieknie- lasy i krzaczory zaraz za 30m plażą :lol:
Z Warszawy jedziemy "na radio" 1h15min. Z powrotem 2h- wliczając dżemkę na Orlenie.
Odbicie w prawo za Białobrzegami- m.Gózd lub jedna wioska wcześniej z powodu przebudowy 7ki.
Kończe i spadam łapać wicher na wshodzie (Siemianówka)
Pozdro

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post08 lip 2007, 08:38

CZyli widać z tego, żę wiatr i tu (Domaniów) i na Zegrzu podobny. Wynika z tego, zę jak wieje WSW to można spokojnie wbijać na Zegrze na Rynię (oczywiście jeżeli chodzi o wiatr). Pod względem bezpieczeństwa chyba Domaniów góruje, tylko to taki kawał drogi...

xyzet

Post08 lip 2007, 11:34

A ja mam ok. 30km (czyli bliziutko :D ) i cieszy mnie niezmiernie to ze po zakupie swojego pierwszego sprzetu (wreszcie) bede mogl sobie tam plywac.
P.S. Jak ktos sie bedzie tam wybieral nie da znac to wpadne i zobacze czym to (czytaj kite) tak naprawde pachnie

Awatar użytkownika
BESTIA
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post09 lip 2007, 11:36

onzo pisze:CZyli widać z tego, żę wiatr i tu (Domaniów) i na Zegrzu podobny.

Wiatr nad Domaniowem był wyjątkowo nie równy.
Szkwaliło strasznie czasami musiałem ostro pracowac 12m bow,
a jak przychodziły szkwały byłem overpowered...

Oprócz tego zerwałem linki :(

http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?p=88729#88729

pozdrawiam

Kubus

Post09 lip 2007, 17:27

W domaniowie jest zarąbiście po przeczytaniu postu RAFAŁA zdecydowałem się wybrać z ciekawości czy naprawdę jest tam tak extra i się nie rozczarowałem też od tej pory na Zegrze już nie jeżdże tam jest kicha.
Najgorszy do Domaniewa jest dojazd ale popytasz i trafisz.

pozdro.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”