Namioty na Prasonisi

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Blesso
Dostał piwko: 1 raz

Post15 maja 2007, 17:27

G!uchy_ w zeszlym roku bylo zimno we wrzesniu?
Stary_ toz to byl upal nie do zniesienia.3 tyg slonca non stop.
Bylem 2 tyg od 10wrzesnia i ............tylko 1 dzien wialo
- tak wialo ze ja (88kg) nie potrafilem zejsc z 12m latawcem na brzeg ;)
Wrzesien jest swietny(przynajmniej dla poczatkujacych) -bo mniej ludzi ,wiekszosc szkolek WS pozamykana i ceiplutka woda(~18 stopni C).

Awatar użytkownika
g!uchy

Post15 maja 2007, 19:52

chodzilo o ostatnie dwa tygodnie wakacji... :wink:

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post08 cze 2007, 18:17

..ktos byl moze niedawno na Praso? Jakies nowe wiesci odnosnie tematu?

Leeloo
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post08 cze 2007, 20:03

rozmawialam z Picią z bazy prasonisi-center i dowiedzialam sie ze rozbicie namiotu wiąże sie z murowanym mandatem w wysokosci 1000E. poza tym campery nie moga juz stac na plazy - jedynie za kiki. tyle z nowosci.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post08 cze 2007, 23:01

..hmm.. no ale jak oni niby te mandaty egzekwuja? I niby, ze chce im sie codziennie przyjezdzac z Pn czesci wyspy sprawdzac czy sie ktos rozbil? A swoja droga co z plywaniem na kejcie?.. przeciez tez jest w sumie zabronione na Praso... za to juz nie daja mandatow? tym bardziej szkolka, ktore tego ucza.. Cos to wszystko grubymi nicmi szyte.. Ale jesli to prawda to lekka zalamka i trzeba chyba nowego spotu w Grecji szukac... wysp jest w zasadzie od groma przeciez :)

Awatar użytkownika
Kris.
Kontaktowanie:

Post08 cze 2007, 23:13

cos tutaj "śmierdzi ściemą" 8)
pare osob wybiera sie w przyszlym tyg pod namiot,wiec mysle ze beda swieze informacje na ten temat z pierwszej reki...
a tak swoja droga polecam Paros&Naxos co prawda nie ma tak tanich lotow(tanio mozna dotrzec promem z Aten,Salonik-choc z Salnik to juz kawalek) ale wiatry chyba najlepsze w calej Grecji :lol:

Leeloo
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post09 cze 2007, 08:18

rozgryzliscie mnie....sciemniam jak moge ale wasze czujne nosy "scieme" wyczuja na kilometr...pffffffff

Awatar użytkownika
C A M E L
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post09 cze 2007, 09:33

Leeloo pisze:rozgryzliscie mnie....sciemniam jak moge ale wasze czujne nosy "scieme" wyczuja na kilometr...pffffffff

no właśnie .....

a tyle razy rozmawialiśmy, żebś już tak nie robiła :wink: :wink: :wink:

Pepe_lopez
Kontaktowanie:

Post17 cze 2007, 19:00

smutne wieści mam...gadałem z kumplem...aktualnie zero namiotów na praso..podobno strasznie gonią...damned:/

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post17 cze 2007, 19:10

Pepe_lopez pisze:smutne wieści mam...gadałem z kumplem...aktualnie zero namiotów na praso..podobno strasznie gonią...damned:/

..swietnie qwa swietnie!..
Niech sie wala na twarz. Nie kumam co im to da poza drastycznym spadkiem klientow.. Zeby chociaz w zamian byly jakies inne alternatywy (wiecej pensjonatow czy kwater).. ale przeciez tam qwa nic poza kilkoma pensjonatami (z niewielka iloscia miejsc) opanowanymi i tak przez miejscowe szkolki nie ma!!!
A swoja droga to znam juz troche Grekow i ich mentalnosc i wierzyc mi sie nie chce, zeby wpadli na tak durny pomysl (zbyt wielu tam jest naszych 'madrych' rodakow). Polacy to miejsce odkryli i cos mi sie zdaje ze Polacy je tez pogrzebia..

Awatar użytkownika
Mimi
Kontaktowanie:

Post21 cze 2007, 10:01

Osobom szujacym alternatyw do namiotu... polecam pakiety przelot plus hotel... (wychodzi duzo taniej niz lot w ciemno i kwatera na miejscu...)

Takie pakiety sprzedaja zwykle same szkółki.. plus kilku posrednikow..
np Gringo, SUNFun, Zerogravity, Bo sport....

Na Praso.. jest ciasno... a z namiotowcow to kasy nie bylo.. tylko klopoty... wiec to chyba normalne...

Pozatym co tu duzo mowic sa inne miejsca Naxos, Paros, Karpatos... na Krecie tez jest fajny spocik...

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post21 cze 2007, 10:38

Mimi pisze:Na Praso.. jest ciasno... a z namiotowcow to kasy nie bylo.. tylko klopoty... wiec to chyba normalne...

..tak qrwa BARDZO NORMALNE!!!.. zajebiste qrwa polskie podejscie do sprawy! Dla kogo niby kasy nie bylo??? (dla polskich szkolek oczywiscie) ..bo miejscowe sklepy i knajpki raczej nie mogly narzekac. To glownie 'namiotowcy' im przychod robili.
A moze juz czas sie odwdzieczyc szkolkom za ta przysluge i przypierdolic sie do tego, ze szkola kietesurfingu w miejscu do tego zabronionym?? Qrwa jak ja uwielbiam te polskie podejscie do sprawy... ale kij.. sami sobie bicz na siebie ukrecili.. tylko jeszcze o tym nie wiedza..

Blesso

Post21 cze 2007, 11:53

Szed - z takim "rylowskim" podejsciem to daleko nie zajdziesz w zyciu.
Panstwo jest wlascicielem terenu to dlaczego ma nie zarabiac na ludziach ktorzy zajmuja teren dla siebie na jakis czas -do tego zanieczyszczaja go i niszcza.
Jak jestes taki" m"o"ndry to pozwol np w swoim ogrodku postawic komus za free -4 namioty i niech ci obsrywaja trawnik.
Popatrz na w miare "zorganizowany" plw helski.Sa wydzielone miejsca do "zamieszkania"( pola kempingowe) i sa ludzie odpowiedzialni za utrzymanie terenu.
Wyobrazasz sobie przy "czysto polskim podejsciu" do natury i higieny dzikie namiotowiska tam?

Blesso
PS
Nie rzucaj miesem - nie kazdy mieszka na slasku!

__kater__
Postawił piwka: 6 razy

Post21 cze 2007, 12:37

Blesso pisze:Panstwo jest wlascicielem terenu to dlaczego ma nie zarabiac na ludziach ktorzy zajmuja teren dla siebie na jakis czas -do tego zanieczyszczaja go i niszcza.

Państwo zarabiało wystarczająco na paliwie bo chyba nikt nie wozi ze sobą bagażnika z paliwem i na podatku od towarów kupionych na miejscu, ale być może ktoś stwierdził, że to za mało...

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post21 cze 2007, 13:11

Blesso pisze:Szed - z takim "rylowskim" podejsciem to daleko nie zajdziesz w zyciu.
Panstwo jest wlascicielem terenu to dlaczego ma nie zarabiac na ludziach ktorzy zajmuja teren dla siebie na jakis czas -do tego zanieczyszczaja go i niszcza.
Jak jestes taki" m"o"ndry to pozwol np w swoim ogrodku postawic komus za free -4 namioty i niech ci obsrywaja trawnik.
Popatrz na w miare "zorganizowany" plw helski.Sa wydzielone miejsca do "zamieszkania"( pola kempingowe) i sa ludzie odpowiedzialni za utrzymanie terenu.
Wyobrazasz sobie przy "czysto polskim podejsciu" do natury i higieny dzikie namiotowiska tam?

Blesso
PS
Nie rzucaj miesem - nie kazdy mieszka na slasku!

..to, ze nie kazdy mieszka na Slasku.. to sorry ale nie moja wina :)
Co do mojego podejscia do zycia i Twojego moralizatorstwa to sie nie martw o mnie... daje sobie rade.
A wracajac do tematu to nic mi nie wiadomo aby jakies propozycje platnego kempinu powstaly na Praso... nie mam nic przeciwko. Co do zasmiecania to mow za siebie.. ja swoje smieci zawsze zabieram ze soba i zostawiam po sobie takie miejsce abym z przyjemnoscia chcial do niego wrocic w przyszlosci... to takie pewnie slaskie zwyczaje niezrozumiale dla niektorych. Natomiast nie w tym wszystkim rzecz.. bo wiadomo doskonale komu to przeszkadza i komu zalezy aby ludzie nie spali w namiotach.. wiec po co te owijanie w bawelne..

Wróć do „Forum Główne”