TOXIC pisze:zgred pisze:Smokie pisze:co wy tu pier***....... ????? koles sie pyta jest nowy a wy nic. wiocha. ziomek napisal krotko ale brakuje mi jeszce tego ze glowna roznica wynika z ksztalty o czym sama nazwa swiadczy. 2 roznica to ze C jest podpiety na 4 lub 5 linek bezposrednio do krawedzi latawca natomiast bow poprzez uprzaz tzw. bridle. reszta w poscie ziomka....
ale czy to wypada? Od czego jest mózg?
To tak jakby na forum samochodowym pytał się czym się różni silnik benzynowy od diesla? No jest sens odpowiadać na takie pytania?
Zgred uważasz się za znawce przed chwilą przeczytałem twój post:
Szczerze powiem mialem wczesniej w lapach northa rino 10 05 i yarge 05 13 i zaden z tych kitkow nie ciagnal tak mocno jak windbliss
przy podmuchach 5m/s spokojnie robilem z miejsca skoki po kilja m do przodu, fakt ze nie wysokie ale kilka m do przodu sprawilo mi usmiech na twarzy.
Ale teraz wiem mniej wiecej na czym polega roznica w ciagu miedzy C a bowem.
Kupiłeś jakomś Chińską podróbe bowa, a wypowiadasz się jak byś oblatał wszystkie.Jak opływasz już tego wynalazka to poproś kogoś żeby dał ci się karnąć prawdziwym Bow.![]()
Iwtedy będziesz mógł dawać rady. Z drógiej strony dobrze że ni odpowiedziałeś temu koleszce, bo niemasz o tym pojęcia.
buahahahaa