Jaka jest różnica miedzy bow-em, a c-shape?

Forum dla początkujących
Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post13 cze 2007, 16:20

co wy tu pier***....... ????? koles sie pyta jest nowy a wy nic. wiocha. ziomek napisal krotko ale brakuje mi jeszce tego ze glowna roznica wynika z ksztalty o czym sama nazwa swiadczy. 2 roznica to ze C jest podpiety na 4 lub 5 linek bezposrednio do krawedzi latawca natomiast bow poprzez uprzaz tzw. bridle. reszta w poscie ziomka....

Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post13 cze 2007, 16:36

Grzechu pisze:
Jurgen pisze:
Raku pisze:c-shapy łatwo wstaja z wody z 5 linką, ale i tak wypada to gorzej niż w bowach...coś się pokręćło panu Martinezowi. Sam mam c-shape'a z 5 linką i stwierdzam że np. waroo wstaje z wody duzo lepiej.

Moje nitro (c-shape) z recon ma 4 linki a wstaje bez zadnych problemow :)

:lol: na płytkiej...

na jakies plytkiej..... moje co2 tez wstaje jak chce na 4 linkach na glebokiej tez:)

grzechu
Kontaktowanie:

Post13 cze 2007, 18:09

Bo Co2 ma mniejsze AR, przez co łapie więcej wiatru potrzebnego do odwrócenia latawca,
Nitro na głębokiej (bez gruntu) jest nie do postawienia.

Awatar użytkownika
Kosek
Kontaktowanie:

Post13 cze 2007, 18:50

Grzechu pisze:Bo Co2 ma mniejsze AR, przez co łapie więcej wiatru potrzebnego do odwrócenia latawca,
Nitro na głębokiej (bez gruntu) jest nie do postawienia.

no nitro ma wysokie AR ale z reconem nie powinno to stanowic problemu
a najlepiej zapierac sie podczas startowania deska...ja stawialem 17stke nawet przy 9-10 wezlach (moze mniej - nie wiem) - ale to juz na plytkiej.... kwestia wprawy

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Kontaktowanie:

Post13 cze 2007, 21:10

Smokie pisze:co wy tu pier***....... ????? koles sie pyta jest nowy a wy nic. wiocha. ziomek napisal krotko ale brakuje mi jeszce tego ze glowna roznica wynika z ksztalty o czym sama nazwa swiadczy. 2 roznica to ze C jest podpiety na 4 lub 5 linek bezposrednio do krawedzi latawca natomiast bow poprzez uprzaz tzw. bridle. reszta w poscie ziomka....

ale czy to wypada? Od czego jest mózg?

To tak jakby na forum samochodowym pytał się czym się różni silnik benzynowy od diesla? No jest sens odpowiadać na takie pytania?

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post13 cze 2007, 22:34

Grzechu pisze:
Jurgen pisze:
Raku pisze:c-shapy łatwo wstaja z wody z 5 linką, ale i tak wypada to gorzej niż w bowach...coś się pokręćło panu Martinezowi. Sam mam c-shape'a z 5 linką i stwierdzam że np. waroo wstaje z wody duzo lepiej.

Moje nitro (c-shape) z recon ma 4 linki a wstaje bez zadnych problemow :)

:lol: na płytkiej...

Na kazdej na szczescie :)

TOXIC

Post13 cze 2007, 22:34

zgred pisze:
Smokie pisze:co wy tu pier***....... ????? koles sie pyta jest nowy a wy nic. wiocha. ziomek napisal krotko ale brakuje mi jeszce tego ze glowna roznica wynika z ksztalty o czym sama nazwa swiadczy. 2 roznica to ze C jest podpiety na 4 lub 5 linek bezposrednio do krawedzi latawca natomiast bow poprzez uprzaz tzw. bridle. reszta w poscie ziomka....

To tak jakby na forum samochodowym pytał się czym się różni silnik benzynowy od diesla? No jest sens odpowiadać na takie pytania?

Smokie ma racje nie wszyscy muszę wiedzieć odrazu oco ho.Nieśpiesz się z kupnem latawki, znam kilka osób które kupiły C ze względu na cene i teraz żałują. Poproś kogoś żeby dał ci wypróbować C i bow i będziesz wiedział co jest lepsze.A jak ktoś pisze że C lepiej wstaje z wody to chyba nigdy Bowa niemiał w ręku.Jak chcesz zacząć to polecam jść na jakiś kurs. Skontaktój się z Ziomkiem w WAKE.pl mają dużo latawek potestujesz i będzięsz wiedział. Pozdro.

Awatar użytkownika
Biały
Kontaktowanie:

Post13 cze 2007, 22:41

Hahaha, nitro na głebąkiej wodzie nie do postawienia hahaha :D :D
a to dobre 8)

TOXIC

Post13 cze 2007, 23:25

zgred pisze:

Zgred uważasz się za znawce przed chwilą przeczytałem twój post:
Szczerze powiem mialem wczesniej w lapach northa rino 10 05 i yarge 05 13 i zaden z tych kitkow nie ciagnal tak mocno jak windbliss
przy podmuchach 5m/s spokojnie robilem z miejsca skoki po kilja m do przodu, fakt ze nie wysokie ale kilka m do przodu sprawilo mi usmiech na twarzy.
Ale teraz wiem mniej wiecej na czym polega roznica w ciagu miedzy C a bowem.

Kupiłeś jakomś Chińską podróbe bowa, a wypowiadasz się jak byś oblatał wszystkie.Jak opływasz już tego wynalazka to poproś kogoś żeby dał ci się karnąć prawdziwym Bow. :lol:
Iwtedy będziesz mógł dawać rady. Z drógiej strony dobrze że ni odpowiedziałeś temu koleszce, bo niemasz o tym pojęcia. :wink:

martinos
Kontaktowanie:

Post13 cze 2007, 23:26

TOXIC mnie wsparl :lol: Juz rozumiem podstawowe roznice miedzy tymi rodzajami latawcow 8) Dzieki za wszystkie posty :D

pozdro

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post13 cze 2007, 23:28

Martinez pisze:C-shape'y - łatwiej wstają z wody, mają wspaniałą winde w górę, szybko kręcą kiteloopy, dobrze latają UH... Bow'y niekoniecznie 8) 8) 8)

Martinez: a Ty poważnie piszesz - czy spać Ci sie chciało?

- "C-shape lepiej wstają z wody" - :shock: od kiedy? ..może sprawdzimy :?: :wink:
- co do windy - owszem noszą wysoko - ale KRÓTKO :idea:
- co do szybkości kiteloopów - wykręc pojedynczego na BOW - to pogadamy :wink:
- "C - dobrze latają UH" powiadzasz - nie twierdze że nie, natomiast ja zapomnialem jak sie skacze w haku, odkąd używam BOW, i skutki puszczenia baru w razie czego przy UH na BOW mają nieporównywalnei mniejsze konsekwencje :idea:

coś jeszcze?

ZGRED: "Nalej w tube wody i zobacz czy pompowaniec (nawet bow) wstanie buahahahahahahahaha "

ZGred, najpierw chcielibyśmy zobaczyć JAK podczas pływania nalejesz wody w tubę pompowańca :idea: :wink:

TOXIC: "Skontaktój się z Ziomkiem w WAKE.pl mają dużo latawek potestujesz i będzięsz wiedział. Pozdro."

Toxic - a Ty "zachorowałeś" czy co? :wink:

pozdro

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post13 cze 2007, 23:34

Martinez pisze:C-shape'y - łatwiej wstają z wody, mają wspaniałą winde w górę, szybko kręcą kiteloopy, dobrze latają UH... Bow'y niekoniecznie 8) 8) 8)

..i pewnie wlaśnie dlatego najlepszego C-shape zeszłorocznego, prawie nówkę w rozmiarze 16 trudno sprzedać za 1500 pln *
podczas gdy dobrego rocznego BOWa w tym samym rozmiarze trudno KUPIĆ za cenę dwukronie wyższą :idea: :wink:

* jakbyś potrzebował - mam namiar na znajomego co się "buja" z takowym :wink:

i pewnie różnież dlatego sprzedaz C w stosunku do BOWów w Polsce ma się jak 20 : 1 :wink:

pozdro

TOXIC

Post13 cze 2007, 23:47

Ziomek nie "zachorowałem: ale wiem że masz latawki różnych firm, niech sobie kolega potestóje. Tylko daj mu też przetestować Cabrinhe.OK.
Pozdro.
Staram się pomódz Martinosowi.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post14 cze 2007, 00:29

pewnie, niech testuje :idea:
Kabrysie są dwa kempingi na wschód od Ekolaguny i 5 kempingów na zachód
:idea:
pozdro

Awatar użytkownika
Kosek
Kontaktowanie:

Post14 cze 2007, 00:30

Ziomek. pisze:Toxic - a Ty "zachorowałeś" czy co? :wink:

beuehehehe..:) moze chlopak sie skruszył:)

Wróć do „Pierwsze Kroki”