gomi pisze:gareon pisze:winguru dla mnie pokazuje glupoty na nasze rejony i juz dawno przestalem uzywac tej prognozy.... zawsze zbyt optymistycznie. WF pokazywal tak jak mowisz graniczna prognoze stala ktora mogla wejsc ale nie musiala. Jutro WF do 15 pokazuje znacznie gorsze prognozy niz przez te 2 dni ktore nie wchodzila. Po 15 pokazuje zmiane temperatury na wyzsza + wieksza roznice wiatru. To moze byc moment gdzie i 9m powyciagamy

to brzmi super

miejmy nadzieje ze tak bedzie

dzieki za analize, ja jeszcze sie tu nie znam wlasnie na takich zaleznosciach i ktora prognoza dziala najlepiej, przyda sie to na przyszlosc

a po czym oceniasz ze ta graniczna mogla wejsc ale nie musiala? moze to glupie pytanie i odpowiedz jest taka ze poprostu dlatego ze byla graniczna, ale moze masz jakis sekretny parametr ktory ci to mowi

lepiej sprawdza sie forecast czy superforecast na WF (wiem, ze super powinien teoretycznie lepiej, ale roznie z tym jest)?
Dla mnie super sie zawsze lepiej sprawdza bo jest dokladniejsza

Co do granicznej to tak jak mowisz, pokazywalo caly dzien okolo 14 knt.... przy takiej sile wiekszosc z nas zaczyna plywac na normalnym sprzecie. Do tego masz rowne szkwaly czyli dla mnie to byla pogoda taka.... slaba troche na rozwianie sie. Jutro od rana do 15 masz jeszcze slabsza sile wiatru.... to ja z tego bym sie nie spodziewal plywania.... chociaz roznie bywa

Od 15 pokazuje wzrost na knt juz takie gdzie sie spoko plywa + masz jeszcze kopy sensowne na 30 knt czyli z 20 knt moze byc takiego usrednionego. Dodatkowo widzisz wzrost a nie spadek jak do 15 i ciaglosc. Nie ma jakichs "pikow"... No ale roznie bywa
Zawsze mozna porownac pogode jutro z
https://bluemedia.pl/pogoda jak bedzie sie sprawdzac to mozna liczyc, ze wszystko sie sprawdzi

Ja licze, ze o 16 bedzie fajnie na Rewie