Mikolpa pisze:apek pisze:Mikolpa pisze:Prognoza się wzmocniła, to lubię![]()
Mam nadzieje że jutro rozpoczynamy sezon jesienno/zimowy na dobre
a wody Wam w tym roku, na sezon jesienno/zimowy nie spuścili?
Ejjjj nawet tak nie mów, nie strasz.
W planach na razie nie ma całkowitego spuszczaniaNatomiast jak co roku bardzo dużo upuszczaja co akurat jest fajne bo tworzą się wysepki i zatoczki przez co Mietek jest zawsze inny
![]()
Niestety kolegom na WS to przeszkadza bo wody czasami jest zbyt mało.
apek pisze:
Nie straszę, ale trochę zazdroszczę, że Wam aż tyle wody zostawili. Dla mnie są to przygnębiające widoki tych latem pięknych zalewów pełnych życia, a na jesienią cmentarzysko przydennych żyjątek i hektary błotnistej mazi. Niestety nie widać końca tego moim zdaniem szaleństwa.
pzdr
Mikolpa pisze:apek pisze:
Nie straszę, ale trochę zazdroszczę, że Wam aż tyle wody zostawili. Dla mnie są to przygnębiające widoki tych latem pięknych zalewów pełnych życia, a na jesienią cmentarzysko przydennych żyjątek i hektary błotnistej mazi. Niestety nie widać końca tego moim zdaniem szaleństwa.
pzdr
To fakt, widok przygnębjający. Wiele lokalnych zbiorników na których pływamy to zbiorniki zaporowe. Raz na kilka lat spuszczają całkiem w celu oczyszczenia i renowacji zapory.
Tak zrobili w 2012 na Mietku.
Natomiast co rok na jesień spuszczają bardzo dużo w celu stworzenia siedlisk dla ptaków wodnych, które tu przelatują jesień/wiosna. Na mietku jest natura 2000 " obszar specjalnej ochrony ptaków wodnych"
KrisIs pisze:A czemu się dr Mikolpa się nie pojawił wczoraj na bajorze poćwiczyć 9m?
Rigus pisze:W ten dzień prawdziwi mężczyźni wybrali Słup.
Mikolpa pisze:Rigus pisze:W ten dzień prawdziwi mężczyźni wybrali Słup.
a ja na Słupie to jeszcze nigdy nie pływałemto co to oznacza?
![]()
Na jutro jest fajna prognoza na Bukówkę, a jeszcze lepsza na Turawę.... ale jakoś mi się nie chce jechać po tym całym tygodniuto też coś oznacza?
ciurek pisze:Mikolpa pisze:Rigus pisze:W ten dzień prawdziwi mężczyźni wybrali Słup.
a ja na Słupie to jeszcze nigdy nie pływałemto co to oznacza?
![]()
Na jutro jest fajna prognoza na Bukówkę, a jeszcze lepsza na Turawę.... ale jakoś mi się nie chce jechać po tym całym tygodniuto też coś oznacza?
Weź się w garść i jedź ! Na słup też chyba jest szansa prognoza mocna tylko nie wiem czy wejdzie
Rigus pisze:
Mikolpa z tymi facetami to taki żart.Przecież widzę ,że mega dużo i super pływacie.
Mikolpa pisze:Rigus pisze:
Mikolpa z tymi facetami to taki żart.Przecież widzę ,że mega dużo i super pływacie.
I tak też to odebrałemlubię żarty dlatego pociągnąłem temat dalej
![]()
Słup ma sporo zalet ale zazwyczaj jak wieje na Słupie to też wieje na Mietku. A skoro Mietek to mój home spot to zawsze jest na pierwszym miejscutak jak dla Rolmigo Kunice.
Wpadnij kiedyś to zobaczysz że jest fajnie, zwłaszcza przy takim stanie wody.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości