KrisIs pisze:Powiem szczerze ta deska to ma tylko dobra cenę. A już na pewno nic nie ułatwia. Ale cóż 90 procent kiterów z PL nie może się mylić.
Stawiasz taką opinię po własnych, dłuższych doświadczeniach z tą deską, jednym-dwóch okazyjnych halsach, czy bo tak usłyszałeś od znajomego?
Używam tego modelu (rocznik 2014, rozmiar 140x42) od 2 lat i zgodzę się z Tobą tylko w jednej kwestii - deska jest faktycznie w miarę tania. Wcześniej pływałem dwa lata na NBL, dwa lata na T5 Nobila oraz testowałem NHP, Clasha 1.0, pływałem też na Su-2 modelu Proseries bodajże 2010 i Su-2 Wood Edge 2016.
Prorider 3D wg mnie dobrze ostrzy, idzie fajnie przez czop, dobrze mi się na tej desce ląduje skoki. Z wybiciem powiedziałbym średnio, ale że póki co nie wykorzystuję do tego aż tak krawędzi deski, a latawiec (skoki przez zenit), to nie ma tragedii. Deska nie jest zbyt miękka, ale bardziej niż kolana bolą mnie czasem po 2-3 godzinach pływania na niej stawy skokowe. Pady/strapy wg mnie bardzo wygodne. Deska nie jest ciężka, łatwo wchodzi w ślizg. Nie myszkuje, nie chlapie po twarzy.
Skąd procentowa wiedza na temat udziału Sudwy na rynku PL?