Warunki śniegowe 3 minus ale fajny wiatr i fajna ekipa . czyli wspólczynnik zajebistości wysoki
i na spocie była z nami surfująca po śniegu kobieta w osobie Angeli a to musicie przyznać jest wydarzenie samo w sobie wymagające zaznaczenia . i to wcale nie zadawoliła się lataniem lewo prawo .
na panowie kobiety depczą nam po piętach a niedługo całkiem nas .....
Moldava dzisiaj śniegowo super, wiatrowo super zajebiście nie schodziło poniżej 20 węzłów jedyny mankament to padający non stop śnieg oraz mgła ograniczająca momentami widoczność do długości linek ekipa super na spocie około 20kilka lataków albo i więcej na dodatek takie akcje się zdarzały , i co najdziwniejsze Czechowi nic sie nie stało https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater w oddali ja i Paweł aka Fikus
w niedzielę na Moldavie zabłądziłem , przy parkingu był młyn jak w Chałupach w pełni sezonu do tego widoczność słaba lub jej brak , pomyślałem znam spot odjadę kawałek dalej , w trakcie pierwszej sesji udało mi sie wrócić , podczas kolejnej deko się przejaśniło pomyślałem jest gicio jadę na spacerek , po kilku min widoczność spadła do 40m i się zaczęło , straciłem orientację walczyłem z 40 minut żeby znaleźć jakiś punkt orientacyjny a tu nic tylko jedna biel , gdzie bym nie jechał to trafiałem na ścianę drzew , dopiero po 40 min znalazłem swoje stare zasypane ślady a poznałem że moje bo trzymam dechy wąsko , zostawiają ślad prawie jak deska snowboardowa , następnie stertę opon która tam leży od kilku lat ,kolejna wskazówka to była droga z pojedynczymi drzewkami , kierunek wiatru był taki że wystarczyło się trzymać tej drogi i trafiłem do auta . Spot jest tak rozległy że jeśli by ktoś w tej mgle się zagalopował odjechał na znaczną odległość i czego nie życzę miał awarię sprzętu to mógłby dawać z buta np 5 kilometrów bez gwarancji że trafi do miejsca zaparkowania samochodu .