Co myślicie o piankach Gaastry ?

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post22 lip 2014, 16:32

Wrogu pisze: Oneill nie okazał się legendarnie niezawodny. Mam model Windfreak.

no właśnie mój też :?
używam go "zaledwie" trzeci sezon, po ponad 100 pływań w niej
i już się dziura zrobiła na rękawie :evil:

co prawda jak przechodziłem przez płot najeżony szpikulcami w RPA z dyndającymi rękawami po bokach, bo powietrze +30 a woda +10?
ale ..zastanawiam się czy aby nie jest to powód do reklamacji gwarancyjnej :think: :shifty:

Obrazek

Obrazek

btw:

jest to pianka o największej spotkanej przeze mnie wygodzie/elastyczności w stosunku do grubości i "ciepłoty" :hand: :thumb:
życzyłbym innym wiodącym producentom TAKIEGO komfortu w piankach 2 mm - a niektórym to i w lajkrach , serio :idea:
w życiu nie zamieniłbym tej pianki na żadną inną
katuję ją 3 ci sezon i ..NIC :idea:

poza tym, że KAŻDA pianka po latach wg mnie traci na elastyczności - jedne mniej i wolniej inne szybko i bardzo :idea:
a także na "ciepłocie" :idea:
nie mam NIC wspólnego z O'Neillem - z Mystic mam dużo więcej gwoli info :idea:
większość pianek w moim Quiwerze - bo aż 4 to O'Neill - sam je sobie kupiłem , mimo że kilka innych firm dostałem, pływam w większości w O'Neill :thumb:

peace

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post22 lip 2014, 16:55

Mi moja po niecałych 2 sezonach rozpada się - nie na szwach a przy nich i nie w jednym miejscu a w kilku miejscach. Ciepła może jest - i co, skoro zaraz się rozleci.

Mam też dużo mocniej katowanego NP3000 - jakimś cudem z gumą nie mialem problemów ... jakiś fart ... :roll: Po produkcie za katalogowe 300 GBP oczekiwałbym jednak większej trwałości.

Przy wyborze kolejnej pianki zagłosuję portfelem - na oneila nie padnie - mam swoje nowe typy.

Mosskito
Deska: Gaastra Vision Pro
Latawiec: Gaastra Jekyll

Post22 lip 2014, 21:27

Ja moją krótką piankę posiadam od 6 lat, może nie pływam super dużo ale nadal jest cała i nic jej nie dolega.
W zeszłym sezonie kupiłem Gaastre Engage DL Streamer i popływałem w niej troche na kite oraz wake. Na nic nie mogę narzekać. Zero krępacji ruchów, ciepłota super a należę do tych co w wodzie to im często zimno, nie widać aby coś się z nią działo. Taką samą kupiłem mojej kobiecie i ona również nie ma nic swojej do zarzucenia. Za to w poprzednim sezonie kupiłem piankę innej firmy i popruła się jak damskie rajstopy. Więc ja osobiście polecam pianki Gaastry tylko te mocno gumowane do kita się według mnie nie nadają.
Jeśli za dwa lata będę kupował kolejną to najpierw podjadę obejrzeć ofertę Gaastry.
Pozdro

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post22 lip 2014, 21:34

Mosskito pisze:Jeśli za dwa lata będę kupował kolejną to najpierw podjadę obejrzeć ofertę Gaastry.
Pozdro

..ta, jeśli ta marka w ogóle jeszcze będzie na rynku :idea:

póki co - to Szkoła Easy , która to importuje/importowała? do PL w tym sezonie zdecydowała się szkolić na ..NOBILE :thumb: ..jakoś(ć) mnie to nie dziwi..

peace

Awatar użytkownika
donaj
Deska: Shinn ADHD
Latawiec: Vegas
Postawił piwka: 74 razy
Dostał piwko: 31 razy

Post23 lip 2014, 00:07

Ziomek. pisze:
Wrogu pisze: Oneill nie okazał się legendarnie niezawodny. Mam model Windfreak.

no właśnie mój też :?
używam go "zaledwie" trzeci sezon, po ponad 100 pływań w niej
i już się dziura zrobiła na rękawie :evil:

co prawda jak przechodziłem przez płot najeżony szpikulcami w RPA z dyndającymi rękawami po bokach, bo powietrze +30 a woda +10?
ale ..zastanawiam się czy aby nie jest to powód do reklamacji gwarancyjnej :think: :shifty:
peace

A mi sie dziura zrobila na plecach guru po 5 plywaniach, odkleil sie caly podklad pod zamkiem od pianki tworzac dziure wielkosci kolana...pozdro...

Mosskito
Deska: Gaastra Vision Pro
Latawiec: Gaastra Jekyll

Post24 lip 2014, 18:47

Ziomek. pisze:
Mosskito pisze:Jeśli za dwa lata będę kupował kolejną to najpierw podjadę obejrzeć ofertę Gaastry.
Pozdro

..ta, jeśli ta marka w ogóle jeszcze będzie na rynku :idea:

póki co - to Szkoła Easy , która to importuje/importowała? do PL w tym sezonie zdecydowała się szkolić na ..NOBILE :thumb: ..jakoś(ć) mnie to nie dziwi..

peace

Uważam twoją złośliwą ironie, za zbędną.
Ktoś zapytał o zdanie, ja wyraziłem swoją opinie. A co do samej marki to pytanie było o pianki a nie o latawce!!!!!! A dodatkowo produkują sporo sprzętu do WS więc pewnie i pianki nadal będą produkować jeśli nawet zaprzestana produkcji latawców.

Wróć do „Recenzje & Opinie”