Hotel movenpick soma bay - spot?

Miejscówki Kitesurfingowe
Sebastian Ol.
Deska: Fusion 2
Latawiec: Core XR4
Postawił piwka: 1 raz

Post14 maja 2014, 13:18

Witam
przed chwilą Exim zgłosił mi, że nie ma dla mnie miejsca w hotelu Palm Royal pomimo wcześniejszej rezerwacji i opłaty.
Zaproponowali mi hotel Movenpick Soma Bay.
Wylot jutro.
Czy ktoś może wie czy tam jest jakiś spot, czy będę musiał transportować się codziennie do Surfmation w Palm Royal.
Może ktoś ma jakieś doświadczenia jak najlepiej / najtaniej dostać do najbliższego spotu.

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post14 maja 2014, 18:34

najbliższą bazę w tej samej lagunie masz tu: http://kitehouse-somabay.com/
wiatr off, ale duża płycizna więc luzik.
to stanowczo najbliżej Movenpicka:)

dennis
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post15 maja 2014, 08:47

Daj znać koniecznie po powrocie jak było. Kilka razy się już zasadzałem bo po wielu razach w Palm Royal z rzedu chciałem spróbować innego hotelu w Egipcie. Spot wygląda na fajny wyhalsowałem się kilka razy z Surfmotion żeby obadać sytuację. nie ma tak dużo płytkiego jak przy Surfmotion ale jest sporo miejsca. Tak jak pisze surfbabe offshore zasadniczo ale rescue jest także większego stresu nie ma.

Sebastian Ol.

Post23 maja 2014, 22:55

Siemka,
sprawdziłem temat.
Spot o którym pisze surfbabe jest zdecydowanie daleko.
Tak dla zobrazowania Hotel Movenpick położony jest za Caribianem Word, 10 minut plażą do Palm Royal. Okazało się że na terenie hotelu jest spot. Co prawda położenie hotelu sprawia, że wiatr jest nierówny. Szybko zaczyna się głęboka woda. Oczywiście jak się odpłynie od brzegu to jest OK.
Rescue 15 eur za dzień, za dodatkową opłatą 5 euro motorówka podrzucają na lagunę w okolice Surfmation.

Generalnie ludzi na spocie niewiele, klimat OK.

Hotel zdecydowanie wyższa półka niż Palm Royal, bardzo mało ludzi - chyba ze względu na zdecydowanie wyższą cenę.

Jak chcesz sprawdzić spot http://kitehouse-somabay.com/ to wybór tego hotelu odradzam, ze względu na konieczność dojazdów autem lub taxą. Chyba że to nie stanowi dla Ciebie problemu...

Sebastian Ol.

Post23 maja 2014, 22:55

Siemka,
sprawdziłem temat.
Spot o którym pisze surfbabe jest zdecydowanie daleko.
Tak dla zobrazowania Hotel Movenpick położony jest za Caribianem Word, 10 minut plażą do Palm Royal. Okazało się że na terenie hotelu jest spot. Co prawda położenie hotelu sprawia, że wiatr jest nierówny. Szybko zaczyna się głęboka woda. Oczywiście jak się odpłynie od brzegu to jest OK.
Rescue 15 eur za dzień, za dodatkową opłatą 5 euro motorówka podrzucają na lagunę w okolice Surfmation.

Generalnie ludzi na spocie niewiele, klimat OK.

Hotel zdecydowanie wyższa półka niż Palm Royal, bardzo mało ludzi - chyba ze względu na zdecydowanie wyższą cenę.

Jak chcesz sprawdzić spot http://kitehouse-somabay.com/ to wybór tego hotelu odradzam, ze względu na konieczność dojazdów autem lub taxą. Chyba że to nie stanowi dla Ciebie problemu...

Wróć do „Spoty”