wenzel pisze:na 6,7-8m jest dużo ....... więcej niż 2-3 razy w rokuczasami więcej jest w jeden miesiąc
W tym sezonie 3 razy... teraz idzie mocniejsza prognoza więc moze statyski podskoczą.
wenzel pisze:na 6,7-8m jest dużo ....... więcej niż 2-3 razy w rokuczasami więcej jest w jeden miesiąc
Fordon pisze:Bandity - nie sa to zle latawce, ale faktycznie mniej popularne niz Naish, Ozone, Cabrinha, etc. Choc z drugiej strony sa jeszcze mniej popularne latawce ja np. Takoon i sa tacy co na nich plywaja. Wracajac do tematu: F-One Bandit nadaje sie dla poczatkujacych, nie jest to zly wybor na poczatek. Jezeli latales tym latawcem, plywales "na nim" i jestes zadowolony to kupuj kolejne. Jezeli jeszcze nie plywales wstrzymaj sie z kupnem. Chodzi mi o to bys nie kupil setu latawcow, z ktorych nie bedziesz zadowolony. Dla 70kg zawodnika polecam ok. 10m latawiec. Ty masz 11m, wiec spoko, da rade nim plywac przy normalnych wiatrach, da rade przy ciut slabszych, w zaleznosci od tego jak umiesz operowac depowerem, nada sie nawet na ciut silniejsze wiatry. A jezeli chcesz kupic mniejszy rozmiar to jeszcze lepiej, wiekszy zakres wiatrowy w ktorym bedziesz w stanie plywac na swoim secie. Skoro masz 11m to nastepny latawiec polecalbym cos kolo 8m-9m. Zastanow sie nad kupnem kolejnego Bandita. A byc moze dobrym rozwiazaniem w tym przypadku byloby kupno latawca innej marki? Mialbys wtedy porownanie powiedzy tymi dwoma. Zazwyczaj polecam by w sklad quiver`a wchodzily te same latawce o roznych rozmiarach, ale w tym przypadku nie wiem czy ta pierwsza opcja nie bylaby nieglupim pomylem. Pozdrawiam!
Bieras pisze:Witam serdecznie.
sensownie bedzie zaopatrzyc sie w latawke w przedziale 7-8 tej samej firmy
fresh star pisze:jestem świeży w temacie... zależy mi na czymś co będzie najlepszym wstępem do freestyle i potężnych lotów.
doradzie coś...
Fordon pisze:Za 1500zl mozna dostac juz w miare spoko latawce. Polecalbym Cabrinha Convert 12m 2009 na poczatek, mozna ten latawiec dostac za ta kwote z barem. Polecam tez Naish Torch, tez z 2009 roku, to jest fajna maszyna do Freestyle`u, jednak nie polecalbym jej na poczatek.
fresh star pisze:witam wszystkich
jestem świeży w temacie i moge zadawać idiotyczne pytania także nie banujcie od razu:D
dobra a więc tak zajarałem sie kitem i nie mam zamiaru czekać do nowego sezonu. Także zaczynać bede na snowkite. Wiadomo najpierw jakiś kurs 10 godzinny ale na tym sie nie skończy
Chciał bym kupić latawiec taki co bede mógł go używać zarówno zimą jak i latem. Moja waga oscyluje w okolicach 80kg i z tego co zdążyłem przeczytać to 13m2 powinno być oki. Niestety ale jestem tylko biednym studenciakiem i budżet jest mocno ograniczony powiedzmy 1000zł(wliczam w to bar) nie wymagam żeby sprzet był super bo za tą cene to nie możliwe , ale zależy mi na czymś co wytrzyma jeszcze z dwa lata i będzie najlepszym wstępem do freestyle i potężnych lotów.
doradzie coś a może macie jakieś ciekawe oferty
myślałem o BEST WAROO 15m2 z 2007 roku i gościu na allegro chce 800zł
Co wy na to ?????????????
Valentine666 pisze:Witam , odważyłam się w końcu popytać troszku . Generalnie pływam juz sama tzn. halsuje ( zawsze wracam w miejsce które chcę) ostrze itp. No i czas abym zakupiła już jakiś sprzęt.Do tej pory pływałam na su-2 big foot. Jednak najpierw chcę się troche popytać
a więc proszę niech ktoś mi powie o co chodzi ze sztywnością deski i popem , chciała bym kupić deskę typowo dla kobiet chociaż nie wiem czy jest bardzo duża różnica
i zauważyłam np. w su-2 prorider damskiej że deska ma dobry pop czy coś w tym stylu
Myśle nad dechą 130x40 lub coś w ten deseń + - kilka cm . Aha i moja waga to 62 kg , i raczej napewno bedzie do decha do freeride . Wiec jak się te info o mnie mają do sztywności i popu ? Z góry dzieki za odpowiedz
![]()
Valentine666 pisze:Valentine666 pisze:Witam , odważyłam się w końcu popytać troszku . Generalnie pływam juz sama tzn. halsuje ( zawsze wracam w miejsce które chcę) ostrze itp. No i czas abym zakupiła już jakiś sprzęt.Do tej pory pływałam na su-2 big foot. Jednak najpierw chcę się troche popytać
a więc proszę niech ktoś mi powie o co chodzi ze sztywnością deski i popem , chciała bym kupić deskę typowo dla kobiet chociaż nie wiem czy jest bardzo duża różnica
i zauważyłam np. w su-2 prorider damskiej że deska ma dobry pop czy coś w tym stylu
Myśle nad dechą 130x40 lub coś w ten deseń + - kilka cm . Aha i moja waga to 62 kg , i raczej napewno bedzie do decha do freeride . Wiec jak się te info o mnie mają do sztywności i popu ? Z góry dzieki za odpowiedz
![]()
Ktoś, coś poradzi
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości