Mikolpa pisze:Gosć idzie niedługo na kolejna operację. W tym tygodniu jest tylko jutro i o 12 ma dla mnie czas. W przyszłym tygodniu będzie tylko w środę a mnie do czwartku nie będzie. Musze jechać.
możesz porozmawiać z p. dyrektorem ale jak na razie może wstrzymamy się na jakiś czas z naszą inwestycją. no chyba, że wszyscy zainteresowani są chętni mimo wszystko zbudować własną stację.
już pisałem tu że trwają prace nad stacją pogodową i kamerkami na przystani w bożygniewie.
wiatromierz ma stanąć na maszcie ok 15m przy samej plaży gdzie dodatkowo mają być zamontowane kamerki. dostęp raczej będzie bezpłatny a dane będą wyrzucane na stronie przystani - taka reklama.
wiem to ponieważ możliwe, że między innymi (jak dobrze pójdzie) ja będę brał u dział w realizacji tej inwestycji.
ps.
moja stacja jest nadal na etapie przenoszenia oprogramowania na terminal. tzn wszystko by działało już dawno temu ale ja chce mieć wszystkie dane dostępne na moim komputerze bez konieczności logowania się przez sieć i oglądania okrojonych danych udostępnionych, bo kogo będzie obchodziło jaką temp i wilgotność mam w pokoju. a tu już się pojawia drobny problem z powieleniem danych ale już jest on rozwiązany tylko jak zwykle brakuje czasu na dopieszczenie szczegółów.
ogólnie stacja działa bez zastrzeżeń dane są dostępne dla wszystkich zainteresowanych jest strona internetowa oraz aplikacja na smartfona - wszyscy są zadowoleni!