"Wiem, jest drogo i to Cie piekli. Możesz nie kupować. Producenci jakoś sobie poradzą. Zawsze ktoś kupi."
No wiec kase mam a pewnie tego chcesz sie tu dowiedziec. Latawiec tez bede miał. Opcja "mozesz nie kupować" jest głupia bo kupie, a pieklą sie tacy jak ty, bo wiesz ze palca nie zanuzyles w podobnym temacie. Tak z serca....prosto od niego, leje tak samo na tych producentow jak i na to forum, podobnie jak ty kiedy ludzi wyzywasz. Tak prosto....jak mozna...."chce kupic latawiec ale co szkodzi interweniować". Gdzies tam na boku jest ten wątek a posrodku chcec latania, jedno drugiego nie wyklucza, ze spadochronem bede sie bawil a tu pisal co innego. Jesli uwazasz ze cierpię to pamiętaj ze to tylko i wyłącznie twoja sprawa, mozesz sie nazywać szerlokiem holmsem od spraw uczuciowych ale z tą opcją ze cienki z ciebie detektyw:)
"Wspomionasz o piractwie... Dobrze, że nie ma zalewu pirackichg kopii Naish'ów, RRD'ków i innych, bo wtedy oryginały musiałyby mieć hologramy, paski metalu w brytach i swiecący w UV nadruk...
I znowu ceny poszły byw górę..."
a i owszem, ceny moglyby pojsc w gore ale nic poza tym.
i kto zyskalby bardziej? piraci czy biznesmeni?:)
"Powiem tylko wrzuć na luz i baw się, bo powinien być tu Fun, a nie spinanie się"
obudziles sie teraz bo na chama wyszedłeś? zobacz pierwszą swoją reakcje na moj watek, twoj pierwszy post. I ty mi mowisz "baw się"?
No ja sie swietnie bawie, ze 2 osoby to tu zauwazyly.
Włodziu, to teraz Ciebie na bąka biorę:
patrz, to w psychologii ma na pewno jakies swoje odniesienie
najpierw zauwazyles ze jestem bardziej uprzejmy
"Noo, widzę, że zrobiłeś się troszkę bardziej uprzejmy, może jest dla Ciebie jakaś nadzieja."
a jako ze sie przyznał to spadł o jeden szczebelek nizej i teraz mozna mu d....ić:)
"Gościu, ale Ty masz tupet... sam najpierw objeżdżał innych, wkładał im w usta słowa, których raczej by nie wypowiedzieli bo są ludźmi na poziomie, a teraz bidulek zaatakowany się czuje..."
swoją drogą ze nie mozesz sie zdecydować, bo najpierw chwalisz a potem op....asz, tak jest w schizofrenii. Ponadto wykorzystujesz to do ponizenia, podstawy u ktorych lezysz, słownikowy przykład, śmieszne to troche....staraj sie nie dawac tak urobic, poza tym ja takierzeczy wychwytam:)
"Niee, no jest nadzieja, przynajmniej jesteś samokrytyczny"
to nie byla samokrytyka, skoro miedzy wierszami nie umiesz czytac oto tłumaczenie tekstu odnosnie logiki przytłaczającej:
to znaczy ze uzywam tego zwrotu aby uswiadomic innym ze jedyna sluszna droga jest uzywanie logiki przytlaczającej
Jak ciągle nie rozumiesz to daj znac
"Niee, no staary weź mnie nie rozwalaj... coś takiego możesz zrobić jeżeli chcesz położyć firmę, coś takiego jest wbrew jakiejkolwiek logice Ty wiesz po co są badania w ogóle już parę razy o tym pisałem - głównie po to, żeby sprzęt był lepszy i bezpieczniejszy, żeby eliminować niedociągnięcia. NIKT nie zrezygnuje z badań, bo od razu go konkurencja wyprzedzi, a udziałowcy i prokuratura dobierze się do tyłka za niegospodarność To byłoby rynkowe samobójstwo "
nie, poniewaz sa i jedni odbiorcy i drudzy. Chwycenie tych biedniejszych da wieksze zyski jak skupianie sie tylko i wylacznie na takich co to nie musza sie liczyc z groszem. Przykład: Telefonia Sami Swoi (ja wiem ze za pozno wystartowali ale ten argument ze za pozno dowodzi tylko tego ze popelniono blad)
Lepsze stworzenie jest pola jednoczesnie dla biedniejszych i pozostawienie dla bogatych. Nikt nie mowi o opcji zlikwidowania towarow dla bogatych a stworzenie dla biedniejszych. Nigdzie tego sie nie praktykuje, nawet BMW ma takie opcje. Przeciez bogaci (jak to zwykle bogaci mają) pozostaną przy sprzęcie lepszym, u podstaw....bogaty chce byc lepszy od biednego. Praktycznie caly czas o to chodzi, tworzenie pól dla kazdych odbiorcow.
"Wiesz co, Ty masz manię prześladowczą, wszędzie ci wredni producenci latawców chcący wcisnąć swój niebotycznie drogi sprzęt i zrobić frajerów ze wszystkich Zauważ, że to miejsce nazywa się kiteforum.pl, a nie
www.forum-producentow-latawcow.pl, a ci którzy działają komercyjnie w temacie, nie kryją się z tym. Stanowimy pewną społeczność tutaj i staramy się przestrzegać pewnych zasad. "
a nie no jasne, dlatego was tak wk.... ze ktos sie tych zasad nie trzyma.
inna sprawa:
"Ty naprawdę zmień sobie nick"
"zmien nick"
"zmień nick proszę"
masz jakis kompleks? nie, nie zmienie:) tyle razy to powtorzyles, musi cie to strasznie denerwowac:)
Ziomek
"idealny przyklad
ilość sprzedaży porównywanych przedmiotów "zbliżona"
strzelam z duużym marginesem ze jak 1 : 5000
biorąc pod uwagę wykorzystanie dziś lcd WSZĘDZIE, od laptoków, komputerów (który ma "trochę" osób), tv, dvd ...do LODÓWEK i...
nie wiem GDZIE jeszcze "
a od czego zaczynali? od zera
L O G I K A
"a) firmy SPRZEDAJĄ tańsze opcje - do dziś można znaleźć modele z 2003 roku, a nawet 2002 (jak dobrze poszukasz) jako NOWE i spooroo tańsze , nie wspominam o modelach 2004, i 2005 - cena relatywnie wzrasta wraz z rocznikiem..
MOŻNA je kupić, ale nie dziw się że ich nie PRODUKUJĄ"
daj link
"hmm.. ale czemu zainteresowanie jest ZNIKOME..
..skoro tak niewiele się różnią
bo RÓŻNIĄ się BARRDZO
w 2002 myślalem ze latawce są już tak super, ze ..oh..
dopóki nie poplywalem na modelach 2003 - przepaść"
i znowy podstawy
kolego, to co piszesz to nie biznes ale za(c)hłanność z twojej strony, tak jak dziecko ktore chce samochodzic i nagle chce lepszy i lepszy i lepszy
Dlatego wiec ze jestes jak dziecko to branza ma miec argument? no chyba z drzewa spadłeś:)
"No , teraz to juz wypas są " , pomyślalem.. "Winda suuuperr"..
ale "niestety" w 2004 wszedl wake style, i winda zostala zepchnięta na dalszy plan, na rzecz szybkości, zwrotności latawca
LATAWCE CAŁKOWICIE PRZEPROJEKTOWANE
trend ten poglębil się na maksa w 2005 roku..
no, myślalby kto: "Teraz to juz mamy wszystko, caly przekrój zastosowań.."
i nagle pojawia się ..KONSTRUKCJA BOW
szit: znowu COŚ.. "
no mówie,zachowujesz sie jak dzieciak. Mowie to calkiem serio, idz z tym do lekarza bo ty masz manie kupowania
"ok - koniec historii, (która znudzila tych, co w kite trochę juz siedzą
bo dla nich to OCZYWISTE..) "
to nic innego jak narzucanie wlasnej woli innym. Moze ich na to zlapiesz ale nie mnie. Poza tym grono jest stałe wiec nie wypowiadaj sie za tych co tylko czytają. A POZA TYM.....branza:)
"a jeśli chcesz niskiej ceny i starszego modelu: jak wspomnialem _ NIC nie stoio na przeszkodzie
wiec o co tyle halasu? "
DAJ LINK
"możemy postulować Maybacha dla każdego
tymczasem jeżdzę .."nie-maybachem"
moze to kwestia priorytetów, ja DOCENIAM nowe , lepsze.. LATAWCE..
przedkladam je nad auta
(jakim autem jezdzisz )
inni kawior i szampana, trzeci wczasy w Tunezji.. "
nie, Maybach to moze luksus, dlaczego chcesz aby tak samo traktować zabawe na sniegu z latawcem? nie porownuj tak drastycznie bo moze to ladnie w tekscie brzmi ale w praktyce nie trzyma sie kupy
"znów obnażasz swoją wiedzę na temat stanu kite w Polsce
JESTEŚMY malym odbiorcą "
zgadnij dlaczego?
mi chodzilo raczej o to ze jestesmy duzym odbiorca na przyszlosc i/bo mamy duzy kraj jak na europe. Potencjalnych klientow jest cala masa. Ktos to w koncu wykorzysta
"tak, zaprzestańmy rozwoju tej dyscypliny
BA! zaprzestańmy rozwoju WSZYSTKICH dyscyplin
BA!'prim - W OGÓLE zaprzestańmy jakiegokolwiek rozwoju
dla idei : TANIO I DLA WSZYSTKICH
żeby NIKT nie mógl mieć LEPSZEGO
..powiedz to zawodnikom "
z deszczu pod rynne, badz....nie wybierasz czegos pomiedzy.
- Hania, nie kupujmy białego kotka dobrze?:(
- Jak to nie????????????????? to co czarnego mamy kupic????????
- chci....
- CICHOOOOOOOOOOOOOOOO!
- no al.....
- NIEEEEEEEEEEEEEEE! nie chce czarnego!!!!!!!!!!!
Oczywiscie ona chciala kupic szarego a ze widziala tylko 2 kolory to tylko i wylacznie jej sprawa
"jakby się jakiś "durny, nie zdający sobie sprawy" znalazl jednak, uświadamiam:
JESTEM Z BRANŻY moje zdanie jest tendencyjne
i wiesz co?
wbrew pozorom: JESTEŚMY PO TEJ SAMEJ STRONIE BARYKADY
mi też latawce nie spadają z nieba
też chcialbym by byly tańsze, sprzedawalo się ich więcej itd
też bulę za nie tysiące
z tą różnicą, że biorę ich duużo więcej od Ciebie "
stary, to ty trzymaj moja strone i szanuj klienta i jego zdanie. Skoro tak bardzo chcesz a nie masz mozliwosci wplyniecia na zmiane polityki w tamtym biznesie tych wszystkich producentow, to przynajmniej miej honor i zachowuj sie tu na forum, tu masz szanse. Pierwszy krok juz zrobiles bo przyznales ze CHCIALBYS. No to badz konsekwentny.
"ja niestety należę do MEGAfrajerów
bo Rhino12 1 '02 - kosztowal prawie 5000* w 2002
a teraz KTO go kupi za 500 Może Ty NieLOGICZNY "
no widzisz, nikt ci go nie kupił ale dalej twierdzisz ze ta branza MUSI byc droga
"LOGICZNY
nie mam Ci za zle (i przypuszczam ze pozostali "dyskutanci",
że się pojawiles i wyskoczyleś z takim tematem
z takim spojrzeniem nań
ale z mojego (naszego ) punktu widzenia
albo JESTEŚ naiwny i infantylny albo takiego UDAJESZ "
ok ale to co piszesz to troche przypomina wiele sytuacji, Kopernika....bo on wierzyl a inni sie smiali i nie wierzyli, Kolumba, B gatesa, i tych nowych ludzi co to twierdza ze wiazkę lasera teleportowali i ze szybko zaczną teleportować człowieka.
I jasio się śmieje......bo nie wierzy, wiec co ma robic?
Ostatni raz wroce do tych podstaw
Jakby tak wszystko do kupy zwinał i przeanalizował czyli to ze dajemy robic sie w rurę, to ze sie nie doceniamy jako kraj, to ze nie wierzymy we wlasne mozliwosci, teraz leperem pojade.....TO ze sprzedajemy wlasne zakłady, te rodzime, te ktore mają swoją historie (vistula, pierniki, biszkopty, diora) to wiedzielibysmy czemu w polsce gospodarka pada, jak na ironie.......dlaczego kupujemy drogi sprzet.
Ale w polsce juz tak chyba smutno jest, deceniamy innych, nawet łykamy kiepskie argumenty bo nei wierzymy we wlasne siły. Widac juz gdzies zalązki zmian, zaczynamy wkraczac na obce rynki z rowerami, z paliwem itp.
ps. chyba koncze bo za duzo was jest bo kazdy pije do mnie a ja juz nie wyrabiam:)