Adminów porządki na forum raz jeszcze

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post29 lis 2012, 10:14

No i zostaliśmy zrzuceni do niszowego Biznes Forum, bo nasz Etno Hangarowy post to była przecież jawna reklama, natomiast zdjęcia wrzucane z RedSeaZone przez pracowników RSZ, ubezpieczenia dla kitesurferów, foty ze Sueno Surf, Flysurfer - co nowego....to nie reklama. Dlaczego nie może być więc wątku Etno Hangar - co nowego, Foty z Etno Hangaru itd. ????

Nie ładnie - czy RSZ i Sueno mają wyłączność na pobyt w wątku głównym?

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post29 lis 2012, 11:04

Jo, może Admin zapominał, że już do nich nie jeździ i tak zostały archiwalne Topiki ;)
Albo może pozostaje się dziwić, że o Slingu tak mało na głównym ;)

przemj
Dostał piwko: 2 razy

Post29 lis 2012, 13:19

Eska, proszę - bez urazy, ale ja uważam, że te "porządki" idą w dobrą stronę. Posty PRowo-ogłoszeniowe tutaj (zwłaszcza uzytkownika 24surf.pl ostatnio) zaczynają być coraz bardziej wkurzające i megaupierdliwe. Uważam, że administracja jest w tym względzie nawet zbyt liberalna i powinna komuś takiemu podziękować za udział w forum.

My z tego forum korzystamy, bo interesuje nas KS. Jeżeli ktoś chce zainteresować czytelników tego forum jakąkolwiek działalnością komercyjną prowadzoną przez siebie, to proszę, niech korzysta z GRZECZNOŚCIOWO utworzonego działu biznes, albo stworzy i odpali komercyjną kampanię reklamową w mediach/internecie - tak jak to wszyscy robią.

A administracji dziękuję i bardzo uprzejmie proszę o robienie dalej porządków, jeszcze bardziej konsekwentnie. Obecnie co któryś post to mniej lub bardziej bezczelna reklama, która nic nie wnosi do ogólnej dyskusji i poszerzaniu wiedzy o naszym ulubionym sporcie.

A co do biznes forum, to część z nas tam pewnie regularnie zagląda, ale robi się tam coraz większy bałagan i produkowane są zbyt często informacje o małej wadze. Drodzy uzytkownicy biznesowi - dbajcie o poziom tego działu, to i obserwujących/czytających będzie więcej...
Ostatnio zmieniony 29 lis 2012, 13:23 przez przemj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
eska
Kontaktowanie:

Post29 lis 2012, 13:22

Przemj, wracając do tematu, dlaczego posty jednych firm są tolerowane, a innych nie ?

Jestem za tym, żeby było dla wszystkich jednakowo sprawiedliwie.

Proponuję żeby Forum Biznes wjechało pod Kto/Gdzie/Kiedy.

Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post29 lis 2012, 13:37

a ja proponuje,zeby biznes forum wjechało na główny dział FORUM GŁÓWNE - powiem wprost. wbijam regularnie na kiteforum chyba od 2006 roku i jeszcze NIGDY tam nie byłem. Co by nie powiedzieć o całym "biznesie" to jest on temu forum potrzebny. Nie chodzi tylko o robienie $$, ale o pare innych rzeczy np. Z kiteforum dowiedzialem sie o surfmag issue online - z kiteforum dowiedzialem sie o nowych pompowanych kajtach peter lynn , z kiteforum..... moge wymieniac w nieskonczoność.

przemj pisze:Eska, proszę - bez urazy, ale ja uważam, że te "porządki" idą w dobrą stronę. Posty PRowo-ogłoszeniowe tutaj (zwłaszcza uzytkownika 24surf.pl ostatnio) zaczynają być coraz bardziej wkurzające i megaupierdliwe. Uważam, że administracja jest w tym względzie nawet zbyt liberalna i powinna komuś takiemu podziękować za udział w forum.

My z tego forum korzystamy, bo interesuje nas KS. Jeżeli ktoś chce zainteresować czytelników tego forum jakąkolwiek działalnością komercyjną prowadzoną przez siebie, to proszę, niech korzysta z GRZECZNOŚCIOWO utworzonego działu biznes, albo stworzy i odpali komercyjną kampanię reklamową w mediach/internecie - tak jak to wszyscy robią.

A administracji dziękuję i bardzo uprzejmie proszę o robienie dalej porządków, jeszcze bardziej konsekwentnie. Obecnie co któryś post to mniej lub bardziej bezczelna reklama, która nic nie wnosi do ogólnej dyskusji i poszerzaniu wiedzy o naszym ulubionym sporcie.

A co do biznes forum, to część z nas tam pewnie regularnie zagląda, ale robi się tam coraz większy bałagan i produkowane są zbyt często informacje o małej wadze. Drodzy uzytkownicy biznesowi - dbajcie o poziom tego działu, to i obserwujących/czytających będzie więcej...

To jest Forum, i na tym forum powinny byc wszelkie informacje primo 1. Primo 2 24surf.pl jest spoko inicjatywa i nie wiem w czym to jest wkurzajace ? Jest to wrecz mega rozwiazanie - masz starego kajta? szkoda Ci go sprzedawac za 150 zl ? Oddaj go do recyklingu, z ktorego otrzymasz zajebisty gadzet, na ktory nie musza podwojnie pracowac mlode dzieci na sri lance za miche ryzu.
Primo 3 - wracajac do meritum rozmowy. Zauwazmy, ze na KF wchdoza tez "nowi i zieloni",a nie tylko starzy wyjadacze. W zwiazku z tym biznes forum - ktore poprzez to,ze sa BIZNESEM oferuje im jakies fajne bajery czy zakup kajta czy cos co powinno widniec w dziale głównym, zeby a to promo ,a to dystryb. byl latwiej widoczny/osiagalny. Fakt moze to zrobic lekki burdelix na forum, ALE łatwiej przewinac myszka strone w dol, niz klikac po 3 razy po 2 razy zeby wbic na Biznes Forum, gdzie sama nazwa BIZNES ... niektorych moze odstraszyc :thumb:

Dodatkowo jezeli chcecie byc tak radykalni to główne forum skonczy jako - UWAGA OSZUST, UWAGA NA ZLEGO INSTRUKTORA - i zrobi sie nam fakt albo superexpress. bo czy t wydarzenie, czy to zawodnik, czy to czyjes zwyciestwo, czy to nowy film = wszedzie jest branding/sampling i w takim razie wszystko mozna podciagnac pod PR czyli pod BIZNES

Pozdrówki 8)

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post29 lis 2012, 13:43

taaaaa, faktycznie wielki problem kliknąć 3 razy zamiast 1 :doh: też mi argument...
zgadzam się, że reklamowo -sprzedażowy badziew do działu biznes

eko
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post29 lis 2012, 13:57

Wychodzę z założenia, że:
1. Albo wywalamy wszystko do biznes, włącznie z reklama red sea, nowościami kajt - w końcu reklama
2. Albo Przywracamy stary porządek

No chyba, że te reklamy z fotkami z egiptu i newsy promocyjne są sponsorowane i dlatego się utrzymują na głównym - może warto je oznaczyć stosownie, np reklama sponsorowana.

przemj
Dostał piwko: 2 razy

Post29 lis 2012, 14:29

Lachon pisze:Primo 2 24surf.pl jest spoko inicjatywa i nie wiem w czym to jest wkurzajace ? Jest to wrecz mega rozwiazanie - masz starego kajta? szkoda Ci go sprzedawac za 150 zl ? Oddaj go do recyklingu

Ktoś z nas się myli... sprawdzam... Ty :) Mi chodziło o natarczywą reklamę i PR dystrybutora Cabrinha.

Co do "3-klikania, żeby dostać się do Biznes forum"... To nie tak... Jak wchodzisz na link główny (logo kiteforum na górze), to prowadzi do widoku index.php - wtedy wszystkie działy są płaskie i wymagany jest 1-klik. W sumie mogłem sobie podarować ten akapit, ale jak już powstał, to trudno :)

Obecny stan jest prawie tak frustrujący jak dział "Giełda", gdzie ludzie, zamiast prosto z mostu walić cenami w ogłoszeniu, to w 90% robią jakieś wygibasy typu cena (pocztą butelkową/znakami dymnymi/na priva/SMSem) - niepotrzebne skreślić. Pewnie jest wiele osób, które tak jak ja takich cudaków omijają :) - ogłoszeń sporo a czasu mało :)

Się mi wylało :)

Peace :) Forum świetnie i ludzie uprzejmi, superuczynni i z megawiedzą :)

Lachon
Kontaktowanie:

Post29 lis 2012, 14:34

maciekt1000 pisze:taaaaa, faktycznie wielki problem kliknąć 3 razy zamiast 1 :doh: też mi argument...
zgadzam się, że reklamowo -sprzedażowy badziew do działu biznes

dobrze moze zle to ujalem,ale ladnie to sprostuje - po co to ukrywac skoro moze byc na wierzchu, ladnie widoczne ,a nie rozdrabniac sie na dzialy biznesowe. A co do tego klikniecia to mysle,ze mozna spojrzec na statystyki odwiedzin forum glownego i biznes forum - nie znam ich,ale strzelam w ciemno,ze jest pewnie z 20:1. Fakt mozna sie bronic, ze uzytkownicy zycza sobie poczytania przyjemnych newsow, a nie ciaglych promocji itp. Serio Panie i Panowie rozumiem Was, ale grupa odbiorcow tego biznesu jestesmy my wszyscy,a anóż moze wskoczyc jakies fajne promo, które w biznes forum.. moze nas ominac najnormalniej w swiecie.
Nie jestem zadnym dystrybutorem itp itd tylko normalnym uzytkownikiem tak jak Wy i wydaje mi sie,ze latwiej bedzie jak wszystki bedzie na biezaco na glownym gdyz... jest to cholernie drogi sport i jakeis promo czasem sie przyda,a tak szczerze mowiac to zastanowcie sie sami ilu z Was uslyszalo by o ETNO HANGAR, ktory robi fajne surf rzeczy w tym szarym kraju gdyby nie bylo go na forum głównym ?
Ostatnio zmieniony 29 lis 2012, 14:37 przez Lachon, łącznie zmieniany 1 raz.

Crazy Horse
Kontaktowanie:

Post29 lis 2012, 14:34

Ta, straszny problem, żeby poinformować raz, że po 12 latach zmienił się dystrybutor, a raczej tylko strona i dane kontaktowe, bo ludzie Ci sami ;)
(A recycling to maKonia chyba raczej, a 24 sprzedaje tylko)

bartekk
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 55 razy
Kontaktowanie:

Post29 lis 2012, 15:12

Biznes forum nad kto/gdzie/kiedy i na tym zmiany bym zakończył.

Jak biznes forum wrzuci się na forum główne, to wchodząc raz na kilka dni żeby przeczytać coś na ciekawego na przykład temat igrzysk, pkra, zobaczyc nowe fimy itd, nigdy nie znajdziesz takich wiadomości na pierwszej stronie. Ponieważ sklepy, szkółki, przedstawiciele itp będą się prześcigać w postach, tak żeby ich był cały czas na samej górze. Wszyscy dobrze wiecie jak to będzie wyglądało więc nie wiem w ogole poco ta rozmowa :doh:

Pozdro!

Lachon
Kontaktowanie:

Post29 lis 2012, 15:13

bartekk pisze:Biznes forum nad kto/gdzie/kiedy i na tym zmiany bym zakończył.

Jak biznes forum wrzuci się na forum główne, to wchodząc raz na kilka dni żeby przeczytać coś na ciekawego na przykład temat igrzysk, pkra, zobaczyc nowe fimy itd, nigdy nie znajdziesz takich wiadomości na pierwszej stronie. Ponieważ sklepy, szkółki, przedstawiciele itp będą się prześcigać w postach, tak żeby ich był cały czas na samej górze. Wszyscy dobrze wiecie jak to będzie wyglądało więc nie wiem w ogole poco ta rozmowa :doh:

Pozdro!

Po to,ze nie zobaczysz mowych firm na forum glownym ;)

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post29 lis 2012, 15:50

Eska nie jesteś na forum od dziś czy od wczoraj. Dlaczego zniknęły posty "komercyjne"? Nie dlatego ze takie było widzi mi sie admina, tylko dlatego ze jeden z użytkowników forum zgłosił to jako spam. Ty tez masz taka możliwość. 3 przycisk od lewej (obok edytuj). Tyle w temacie.

Awatar użytkownika
eska
Kontaktowanie:

Post29 lis 2012, 15:59

Smokie pisze:Eska nie jesteś na forum od dziś czy od wczoraj. Dlaczego zniknęły posty "komercyjne"? Nie dlatego ze takie było widzi mi sie admina, tylko dlatego ze jeden z użytkowników forum zgłosił to jako spam. Ty tez masz taka możliwość. 3 przycisk od lewej (obok edytuj). Tyle w temacie.

To jest dobre :) I pierwszy raz słyszę że to jest właśnie TEN powód a nie "widzi mi się" admina.

Crazy Horse
Kontaktowanie:

Post29 lis 2012, 16:16

No to ja zaraz komuś "niechcący z dużym opóźnieniem" zaspamuje skrzynkę ;)

Dobra, gotowe, na 4stronie doliczyłem jakiś 12 zgłoszeń i klika po drodze ominąłem z taką miną 8)

Aha żeby nie było, uważam to za ciężką pomoc adminom(wi), żeby tu zara o śmierci konfidentom nie było tematu :idea:

Wróć do „Forum Główne”