Ceny w dziale gielda sprzedam - wolny wniosek

Kitesurfing i wszystko z nim związane.

Czy jestes za wymogiem określania ceny przez sprzedawcę w dziale giełda sprzedam ?

tak
188
83%
nie
38
17%

Liczba głosów: 226

Awatar użytkownika
Krzaq
Deska: SU-2 FREESTYLER
Latawiec: Ozone Sport+ 11m
Kontaktowanie:

Post18 lip 2012, 23:52

Pablo to Twoje forum i Ty tu ustalasz zasady mógłbyś się wypowiedzieć w tej kwestii

Adam-Opole
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post19 lip 2012, 09:32

Chodź jestem zielony to akurat w tej kwestii się wypowiem. Szukam teraz całego sprzętu kite (już trochę mam ale nie całość) I powiem szczerze że pisanie "miliona" wiadomości na PW jest masakryczne... Jak ktoś chce kupić jedną rzecz to jeszcze spoko ale jak ktoś kupuje masę rzeczy to już można się pogubić w tym... A gdy cena była by podana to albo na starcie komuś ta cena pasuje albo nawet nie zawraca gitary sprzedającemu bo dobrze wie że nie może sobie pozwolić na sprzęt za tyle dolarów...

Takie jest moje zdanie, cena obowiązkowa!!!

Pozdrawiam Adam

Awatar użytkownika
rolmigo
Deska: f-one
Latawiec: torch/rebel
Dostał piwko: 12 razy

Post19 lip 2012, 10:12

również jestem za podawaniem cen.

ale zaciekawiło mnie że wielu forumowiczów otwarcie deklaruje chęć podawania cen i wyraża swoje oburzenie w stosunku do użytkowników "cena na priv" a w dziale sprzedam nadal rzadko można spotkać cenę przy ogłoszeniu. więc przeszukałem wątki z giełdy zwolenników jawnych cen..... efekt zaskakujący ilu z nich (ale nie twierdzę, że wszyscy)umieszcza w swoich ogłoszeniach "cena na priv"

polecam zainteresowanym ten sam eksperyment

pozdrawiam!
marek

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post19 lip 2012, 10:59

Jestem za podawaniem ceny przy używkach :thumb: Nowy sprzęt wiadomo są pewne układy itd
Dla mnie to wygodniejsze bo nie chce mi się odpisywać na różne
czasem bardzo dziwne propozycje :?
A swoją drogą tu coś sprzedać to nie jest tak prosto jak by się wydawało :wink:

smk
Deska: Clash 134cm / Wainmann 5'9"
Latawiec: Ozone C4 7/9/12m
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post20 lip 2012, 11:37

Już jakiś czas temu zaproponowałem podawanie cen to zostałem prawie zlinczowany przez sprzedających biznesowo, a praktycznie wszyscy kupujący byli za podawaniem cen.
Jestem na róznych forach nie kajtowych i nigdzie nie ma takiej chorej sytuacji jak tu, że trzeba napisać milion PW żeby dostać cenę i dowiedzieć się że to grubo więcej niż chcesz za to zapłacić.

Proponuję zrobić OBLIG podawania cen, A CI KTÓRZY chcą sprzedać taniej niż cena dystrybutora mogą zawsze dopisać "możliwość negocjacji ceny" i wtedy proszę bardzo sobie pisać na PW niezliczoną ilość maili. Dzieki temu kupujący rzutem oka widzą mniej więcej półkę cenową za jaką mogą to kupić, a jak będzie możliwość urwania stówki lub kilku stówek to sobie napiszą PW. Od razu będzie wiadomo czy mnie na to stać czy nie, a sprzedający nie będzie musiał odpisywać na tonę maili.

smk
Deska: Clash 134cm / Wainmann 5'9"
Latawiec: Ozone C4 7/9/12m
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post20 lip 2012, 11:46

Np. na forum akwarystyki morskiej 1,5 roku temu był taki sam burdel w dziale "sprzedam" jak tu i w końcu po licznych postach kupujących wprowadzono oblig podawania ceny i zdjęć. Jeśli ktoś nie poda ceny lub zdjęcia to wywalają mu post.
Był płacz i zgrzytanie sprzedających, że to skandal, że pierdzielą to forum i nic nie będą sprzedawać bo tylko będą musieli latać z aparatem i zdjęcia robić itp - podobnie jak tu, ale konsekwętnie wprowadzono tą zasadę.

Proszę zobaczyć jak teraz to wygląda ładnie i przejrzyście
http://nano-reef.pl/forum/75-sprzedam/
widzimy za ile kupujemy, widzimy co kupujemy i zawsze jest mozliwość napisania PW i negocjowania ceny

Jesli tam można ruszyć dupę i zrobić zdjęcie i podać cenę rybki czy korala za 200zł to myślę że tym bardziej można to zrobić jak sprzedaje się latawiec za 3000zł czy deskę za 1500-2000zł i korona nikomu z głowy nie spadnie. Drodzy sprzedający - szunujcie czas użytkowników forum i waszych klientów!

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post20 lip 2012, 15:11

problem polega na tym, że to forum nie ma "aktywnego" admina czy moderatora - wszelka opieka jest dosyć nieregularna. Kto miałby zajmować się pilnowaniem czy w postach podana jest cena czy też nie? Skutek byłby taki, że znowu byłaby dyskusja czemu jeden post bez ceny zniknął po 5h, a drugi po 3 dniach nadal wisi w dziale giełda...

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post20 lip 2012, 15:14

onzo pisze:problem polega na tym, że to forum nie ma "aktywnego" admina czy moderatora - wszelka opieka jest dosyć nieregularna. Kto miałby zajmować się pilnowaniem czy w postach podana jest cena czy też nie? Skutek byłby taki, że znowu byłaby dyskusja czemu jeden post bez ceny zniknął po 5h, a drugi po 3 dniach nadal wisi w dziale giełda...

Tylko po co, to pilnować. Naprawdę jest milion ciekawszych rzeczy do roboty, a jak komuś przeszkadza brak ceny to niech nie kupuje i tyle, zawsze jest allegro.

Awatar użytkownika
Sonix
Deska: SU-2
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 32 razy
Dostał piwko: 14 razy

Post05 lut 2013, 23:06

Hej. Sorki za odkopanie starego tematu ale jestem tu nowy i przeglądam różne oferty by skompletować sprzęt i nie ukrywam, że ciągłe zapytania o cenę i czasami dość długie czekanie na odpowiedź nie jest fajne. Może by tak w końcu admin i moderator podjęli jakieś kroki w tym kierunku skoro jest taka przewaga głosów.

Wróć do „Forum Główne”