Szczecin i okolice - TESTY FLYSURFERA!!!

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
airman
Deska: FLYBOARDS
Latawiec: FLYSURFER
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post05 paź 2005, 11:04

W najbliższy weekend planujemy przeprowadzic w okolicach Szczecina testy latawców firmy FLYSURFER.

Obrazek

Miejsce imprezy uzależnione będzie od kierunku wiatru. Na dzień dzisiejszy wszystko wskazuje na Zalew Szczeciński (Nowe Wapno).
Przewidziane modele do testowania.
Speed
Psycho2
Extacy
Titan
Rookie2

Wszystkich zainteresowanych kajciarzy, land-kajciarzy, snow-kajciarzy goraco zapraszam.
W razie pytan podaje tel. 501 510 669

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post05 paź 2005, 13:19

Czy będziecie organizować jakieś testy w Wawie lub okolicach?

airman
Kontaktowanie:

Post05 paź 2005, 13:26

Na 100% takie testy sie odbeda, jak warunki dopisza to mysle ze w nastepny weekend...

airman
Kontaktowanie:

Post06 paź 2005, 10:26

Wybralismy juz dokaldne miejsce testow. Karsibór. Zaczynamy w sobote o godzinie ok. 10:00
A oto mapka - jak dojechac na spot...
Obrazek

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post06 paź 2005, 13:03

bombowo ciekaw jestem jak to lata bede na 100%

Awatar użytkownika
Kłosa
Kontaktowanie:

Post06 paź 2005, 17:23

Hmmm ja chyba też wpadne zobaczyć co to wogóle ten cały kitesurfing...
Flysurfer???Hmm skąd ja to znam:)

Gość

Post09 paź 2005, 09:46

Niech zaluje kto nie byl .Dzien bardzo udany ,wrecz wymazony do testowania .Cieplo slonce wiaterek 4bf i powiewajace flagi flysurfera.Zebralo sie sporo kiciazy i nie tylko .Chlopaki z ekipy airmana porozdziewiczali kilka NOWYCH kitow .Po malej rozgrzewce na rrd :twisted: podlaczylem sie pod spida 13 .Pierwsze wrazenie po rozlozeniu sprzetu - bardzo solidny osprzet wygodny bar pewne systemy .
W powietrzu zaskoczyla mnie stabilnosc i bardzo rowny ciag.Wbrew temu co pisali na forum sterowanie nie sprawia zadnych problemow i nie wymaga uzycia sily ,latawiec robi dokladnie to co chcemy.Zakladalac ze 13 to odpowiednik 18 pompowanej - szybkosc latawca jest zadowalajaca zwroty z kiteloopem, 360 z kiteloopem to pestka ale o radikalu raczej trzeba zapomniec :cry: .Przy( w sumie nie silnym wietrze )mozna bylo niezle poskakac .Kilkumetrowe skoki z dlugim przytrzymaniem nie stanowily zadnego problemu nie trzeba nawet zacinac barem lekki ruch latawcem iwybicie z krawedzi i winda :roll: Restart nawet po kilku minutach moczenia 8) jest mozliwy .Zszedlem z wody wieczorem uchachany na maksa kwintesencja wszystkiego bylo samodzielne ladowanie bez niczyjej pomocy .
Podziekowania dla calej sympatycznej ekipy za pomoc na wodzie i ladzie Pozdrowienia rolnik

Awatar użytkownika
chinol
Kontaktowanie:

Post09 paź 2005, 17:19

Podzielam powyższe wywody rolnika na temat "speeda 13" pływa się mega fajnie duży mocny i równy ciąg nawet przy szkwałach. przeraża mnie tylko długość lotu na tym latawcu, po skończonej ewolucji lecisz jeszcze i lecisz ... masz czas w powietrzu na przemyślenie całego życia :lol: to niewątpliwa zaleta tego sprzętu. Dodam, że zrobiłem pierwszego i drugiego deathmana na tym sprzęcie, jest naprawdę mega stabilny w powietrzu ;-)

Pozdro dla ekipy Airmana

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post09 paź 2005, 18:02

Anonymous pisze: 360 z kiteloopem to pestka

serio :?:
DA się skoczyć z kl :?:

poważnie pytam..

kamilozo
Postawił piwka: 5 razy
Kontaktowanie:

Post09 paź 2005, 19:08

Czy ktos sie orientuje czy w okolicach Szczecina ktoś prowadzi kursy na kajcie????Może Miedwie???.Pływam na troche na desce , i zastanawiam sie nad kupnem sprzętu,ale chciałbym spróbować też kit`u,żeby sie w końcu zdecydować.prosze o namiary

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post09 paź 2005, 20:04

[serio :?:

poważnie pytam..[/quote][quote][/quote]

Teraz to nie wiem czy kpisz czy powaznie pytasz .
Mi udalo sie zladowac kilka 360 z kl i nawet dwie 720 z kl.Specjalnie krecilem bo ktos pisal ze sie nie da.Odwazyl bym sie napisac ze na 7 zrobisz downloopa w odpowiednich warunkach nie wiem tylko czy mozna flysurfera puszczac na krotszych linkach .
Zdaje sie ze cos takiego tlumaczyl Adam (skracanie linek) .
Napewno nie kreca w miejscu jak pompowane .Maja za to inne zalety .Wydaje mi sie ze na speedzie wiele trikow bedzie o wiele prostsze do wykonania w tym handelpass wlasnie z racji statecznosci kita a nauka downloopa nie bedzie sie wiazala z czesta zmiana sprzetu :?
Chyba mi odbilo pisze jak bym byl posiadaczem mieczaka :roll:

airman
Kontaktowanie:

Post10 paź 2005, 11:26

Cześć chłopaki!
To była rzeczywiście fantastyczna sobota…
Dopisało słoneczko – wiaterek i oczywiście ludzie (ok. 20 kajtków na niebie).
Osobiście byłem pod wielkim wrażeniem ilości osób pływających i ich szybko rosnących umiejętności.
Świetna atmosfera od samego rana, aż po zmrok – i te roześmiane twarze – dla mnie to właśnie jest całe sedno kitesurfingu…
Wielkie podziękowania z naszej strony za gościnę (szczególnie dla Pawła za nocleg!!!) i wspólne pływanko.
A oto parę fotek z tego przepięknego dnia.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

wojtas

Post10 paź 2005, 15:53

jeszcze raz Kłosa dzięki za pomoc z kitem :twisted: 8) :lol:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post10 paź 2005, 16:38

rolnik pisze:[serio :?:

poważnie pytam..

Teraz to nie wiem czy kpisz czy powaznie pytasz .
:[/quote]

pytalem z pelną powagą :idea:

bo nie twierdzę że się nie da
po prostu BARDZO chcialbym zobaczyć live
jak to jest..
:roll:
pozdro

Gość

Post10 paź 2005, 16:55

Ziomek: mówiłem Ci że przyjedź na solar a Ci pokarze hehe(jakos niestety nie zgralismy sie w końcu na wspólne pływanie ale mam nadzieje że za rok się uda:)

Wojtas:Zawsze do usług :lol:

Rolnik:Tk mówiłem o skracaniu linek :lol: (dla nie wiedzących,flysurfer ma takie fajne bloczki co bardzo ułatwia skracanie linek,przez wypiecie odcinka linek,może Airman pokarze nam tutaj :D
Nie chwaląc się ,ale chyba jestem w tej chwili najbardziej opływaną osoba na komorowcach w Pl i twierdze że spokojnie da się zrobić downloopa.....
Po 1 raz sam miałem wrażenie że jestem na wysokości kitea(oczywiście brak lądowania)
2 wczoraj akurat przeglądałem strone flysurfer.de i zobaczyłem jak koleś na extacy10ciśnie downloopa więc to jest najlepszy dowód:)

A co do długichhhhhhhh lotów to widziałem kilka osób testujących co wyskoczyło zrobiło zamierzony tricknp.720 iiiii mimo ich chęci lądowania dokrecali kolejne obroty hahaha(z różnym efektem-np.rolnik:)
Pozdro dla Was chłopaki

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”