Bartass pisze:Witam, z niedzielnego plywania wyciagnałem wniosek ze temp wody 3 stopni nie jest za duża. Sądziłem ze tak na prawde najzimmniej bedzie mi w klatke,nogi stopy, jednak 2 pianki na sobie i buty spisały się, jednak jak wlozyłem reke do wody... Troszke zimno. I tu nasuwa się moje pytanie, potrzebowałbym rekawiczek na taka pogode - szukajac ,znalazlem takie :
http://hydrosfera.pl/towar-10197-rekawi ... water.html , ktos mial stycznosc? Zastanawiam się czy (2 przedziałowe, nie wiem jak inaczej je nazwac) bedą dobre na kite?
witam, tak sie składa ze ostatnio kupiłem te rękawiczki i w niedziele miałem możliwośc je przetestować. temperatura powietrza była koło 12-14 stopni plus słońce, woda wydaje mi sie ze mogła miec koło 4-5- stopni. wytrzymałem koło 4 godziny w wodzie nie odczuwając zimna ani dretwienia palcy. jedyny minus jaki zauwazyłem, to to ze nalała mi sie do nich dwa razy woda. moze dlatego ze włożyłem je na wierzch rękawa, gdyby były pod spodem moze by sie nie nalała. nastepnym razem przetestuje ten wariant. sporo byłem w wodzie i robiłem duzó body-dragów, wtedy własnie dostała mi sie woda. myślalem ze 2 przedziałowe rekawice bede stwarzały problem z chwytaniem deski, kulek de-powera itp. nic z tych rzeczy, zgubiłem sporo razy deske i nie miałem problemów z jej złapaniem ani trzymaniem za rączke. kulki de-powera jak i sama zrywke tez mozna było szybko i pewnie złapać. takze komfort na duzy plus. wydaje mi sie ze rekawice dobrze sie spisały, sa to moje pierwsze, takze nie mam zadnego porównania, ale dopóki sie nie rozwala napewno nie bede myślał o ich zmnianie.
pzdr