Sprawa Pluta i Pauli - wątek odwieszony

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
color1
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Dostał piwko: 19 razy

Post16 wrz 2011, 11:41

http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?f=16&t=39912

Może i tym razem brać kajtowa przyczyni się do pomyślnego rozwiązania sprawy ?

Awatar użytkownika
color1

Post22 wrz 2011, 02:02

No i jak..., nikt z wodzirejów kite-forum nie skomentuje ? Nie zadziała... ?

Awatar użytkownika
Korpuch
Latawiec: Neo
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 21 razy

Post22 wrz 2011, 08:14

Ja jak zapewne wielu na forum pomogłem. Bardzo się cieszyłem, że cała ta akcja dała pozytywny efekt.
Pluto i Paulo, nie jest Wam wstyd, nie macie honoru i zwykłej ludzkiej przyzwoitości???

Ps.
Mam nadzieję, że dzieci, których w tej sprawie było mi żal zostaną lepiej wychowane i nie będą powielały takich zachowań...

kite24.pl
Deska: SU-2
Latawiec: Gin Cannibal
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 29 razy
Kontaktowanie:

Post22 wrz 2011, 10:03

i jak w takich sytuacjach zaufać ludziom ? ktoś nastepny bedzie potrzebował pomocy i zobaczy srodkowy palec :doh: katastrofa

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2011, 10:23

Korpuch pisze:Ja jak zapewne wielu na forum pomogłem. Bardzo się cieszyłem, że cała ta akcja dała pozytywny efekt.
Pluto i Paulo, nie jest Wam wstyd, nie macie honoru i zwykłej ludzkiej przyzwoitości???

Ps.
Mam nadzieję, że dzieci, których w tej sprawie było mi żal zostaną lepiej wychowane i nie będą powielały takich zachowań...

Mi sie wydaje że Oni chcieli by oddać ale nie mają z czego ...

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2011, 11:59

MASTER KITEBOARDING fuu1 pisze:[Mi sie wydaje że Oni chcieli by oddać ale nie mają z czego ...

To co teraz? Może zrobimy kolejny apel o akcję-zrzutę :doh:
Nie znam ich osobiście ale coś czuję, że nie pomogli za wiele sobie i na 100% nie pomogą innym, którzy w przyszłości znajdą się w podobnej sytuacji. Możesz to być Ty, ja, ktokolwiek. Kiedykolwiek pojawi się podobna prośba jest na bank pewien za chwilę będzie storpedowana wątkiem o Plucie.
Szkoda. Było tyle optymizmu i nadzieji.
Niestety kajciarze, w oczach obserwatorów z zewnątrz, kolejny raz wychodzą na pojebane totalnie towarzystwo.

Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie tego śmierdzącego tematu.
Niestety wróżę takowe rozwiązanie po wielu przechadzkach do sądu. Współczuję szczerze.

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2011, 12:24

każdy chyba musi się sparzyć na "pożyczaniu" pieniędzy. Nie znam sytuacji w której ktoś by pożyczył pieniądze "na życie" i oddał bez problemu. Sam kiedyś pożyczyłem sporą kwotę znajomemu i miałem problemy z odzyskaniem. Ogólnie nie pożyczam, a jeśli tak to ze świadomością, że mogę tych pieniędzy nie odzyskać.

Nie atakując personalnie Pluta i Pauli i uważam, że jak się nie ma z czego zwrócić to się nie pożycza - co z tego, że dostaje się strzał kasy (dostał 2x więcej niż się spodziewał) skoro potem ciężko oddać. 18 tys. wydane w ciągu roku? 9 tys nadmiaru rozeszło się w 12 miesięcy? To albo oni nic nie robią, albo rzeczywiście mają niezłe zobowiązania finansowe...

Awatar użytkownika
smithpl
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2011, 14:33

Życie niestety oddaje co mu dajemy. Więc spokojnie ... wtedy jednak już nikt im nie pomoże.

Idealny przykład życia ponad stan. Moja rada weźcie się do roboty choćby w Biedronce i oddajcie kasę ludziom którzy Wam pomogli...

Szkoda że zachłanność ludzka pcha ich ciągle do takich czynów.

Mam nadzieję że kwiat naszego szkolnictwa kite'owego nie zatrudni takich ludzi w następnym sezonie. No bo jak im podać rękę....

PaKi

Post23 wrz 2011, 14:36

BraCuru pisze:
Niestety wróżę takowe rozwiązanie po wielu przechadzkach do sądu. Współczuję szczerze.

I za jakiś czas znowu pojawi się wątek, że potrzebują 9 tyś. bo inaczej ktoś musi iść siedzeć... a co z dziećmi?...

Awatar użytkownika
Butcher
Deska: SS Crisis
Latawiec: SS Rally
Postawił piwka: 27 razy
Dostał piwko: 4 razy

Post23 wrz 2011, 18:13

wszystko juz chyba zostalo powiedziane w tym temacie...

mi jednak brakuje jednego - postu od Pauli lub Pluta...

sprawa zaczela sie od KF i tutaj tez mozna by to ladnie zakonczyc, jesli w ogole to jest mozliwe...

Awatar użytkownika
Krzysztof-L
Deska: NHP
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 37 razy

Post24 wrz 2011, 00:17

okazuje się, że taka pomoc to jak zleashowanie, które "wydłuża linki" i w efekcie potęguje kiteloopy...

phileepek

Post26 wrz 2011, 13:41

mój dziadek prawnik zawsze powtarzał:
"... kiedy przyjaciel przyjdzie do Ciebie i poprosi o pieniądze, odmów - stracisz przyjaciela
jak pożyczysz - stracisz i pieniądze i przyjaciela ...."

i coś w tym jest :cry:

Awatar użytkownika
color1

Post02 paź 2011, 01:13

Wygląda na to że dłużnicy mają gdzieś swoje zobowiązania, prosiłem Pluta o kontakt telefoniczny aby zaproponował jakieś konstruktywne rozwiązanie problemu, prosiłem też o namiary na Paulę (numer telefonu) abym mógł z nią pogadać o co biega i może coś przemówić do jej łba, nadal cisza, nadal nikt nie pokwapił się o jakiekolwiek rozliczenie, i chyba tak póki co pozostanie... Mam wrażenie że kolektywnie uknuli sobie coś w stylu "a co będziemy oddawać skoro tak łatwo przyszło..." no cóż, mam nadzieję że 'karma' nie uznaje wyjątków...

tomi
Deska: AIR E OLA
Latawiec: Neo
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post02 paź 2011, 16:35

może pojedź do Poznania, w sumie nie tak daleko z Warszawy, obij typowi gębę i każ sobie pieniądze zwrócić. To jest chyba jedyny sposób żebyś kaskę odzyskał.

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post02 paź 2011, 19:05

tomi pisze:może pojedź do Poznania, w sumie nie tak daleko z Warszawy, obij typowi gębę i każ sobie pieniądze zwrócić. To jest chyba jedyny sposób żebyś kaskę odzyskał.

No nic tylko pogratulowac pomyslowosci :lol:

Pozdro...

Wróć do „Forum Główne”