Ford 2011

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post11 maja 2011, 22:17

Prognozy obiecują sporo wiatru na niedzielę. Warto zabrać pianki zimowe a może nawet suchary :idea:

Ciekaw jestem ilu zgłosi się zawodników i jaką będą proporcje fristalowcy vs rejsiarze.

Może jakieś zakłady? 3 pytania:
1. Ilu będzie wszystkich zarejestrowanych zawodników?
2. Ilu zgłoszonych do freestyle?
3. Ilu zgłoszonych do racingu?

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post12 maja 2011, 12:22

BraCuru pisze:Prognozy obiecują sporo wiatru na niedzielę. Warto zabrać pianki zimowe a może nawet suchary :idea:

woda przy kempingach jest w tej chwili BARDZO ciepła..
mieliśmy upały przez kilka dni
jesli nie zdąży się przez sobotę ochłodzić - będzie na pewno cieplejsza niż powietrze..

pzdr

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post12 maja 2011, 12:31

Ziomek. pisze:
woda przy kempingach jest w tej chwili BARDZO ciepła..
mieliśmy upały przez kilka dni
jesli nie zdąży się przez sobotę ochłodzić - będzie na pewno cieplejsza niż powietrze..[/quote]

Dzięki :thumb:
Startujesz? Chyba nie jesteś wystarczająco stary na mastersów? :wink:
W takim razie może racing :?: :lol:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post12 maja 2011, 12:45

BraCuru pisze:Startujesz? Chyba nie jesteś wystarczająco stary na mastersów? :wink:
W takim razie może racing :?: :lol:

..nie wiem czy nie jestem wystarczająco "młody" na racing? :wink: :hand:

a poważniej - póki co jeszcze freestyle mnie kręci
7me w edycji i 10te w generalce to max co wśród "młodych wilków" mogłem na FORDzie wycisnąć..
choć poziom mi podskoczył - to "elicie" 3 razy bardziej :]
poczekam aż "wrócę" do Mastersów - byle wtedy znów nie zmienili kategorii ..tym razem w dół :D

zdaje sobie sprawę , że nadchodzi moment braku progresu (już też go przechodziłem..) który demotywuje i skłania do szukania nowych wyzwań (wave, race itd)
race? - chętnie ..jak uzbieram przysłowiowe "25tys pln na sprzęt" :lol: ..na pewno się jeszcze z Wami pobawię kiedyś na niejednych halsach :idea:
wave? - w PL cięęężka sprawa.. jak wiemy: warunki..

ale na pewno się pojawię, czy to na wodzie czy w Tawernie..

pzdr

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post12 maja 2011, 13:13

Ziomek. pisze:..nie wiem czy nie jestem wystarczająco "młody" na racing? :wink: :hand:

Zacytuje słowa 18 letniego Błaszki, kiedy ktoś na PKRA powiedział mu, że jest za młody do racingu (to taka nieosobista dygresja - zaznaczam, aby znów sie krew nie polała :wink: )
On na to: Ale jestem za mądry do freestyle :lol: :lol: :lol:

poczekam aż "wrócę" do Mastersów - byle wtedy znów nie zmienili kategorii ..tym razem w dół :D

Stempel nie dał rady w tym roku więc już tylko tsunami na Bałtyku mogłoby to zmienić.

Do zobaczenia na wodzie, gdziekolwiek i z byle czym pod nogami...

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post13 maja 2011, 11:43

Ze strony PSKite:
Zaczynamy zawodniczy sezon 2011 już w najbliższą sobotę na kempingu Chałupy III gdzie tradycyjnie rusza pierwszy przystanek Ford Kite Cup. Zapraszamy serdecznie wszystkich chętnych do udziału w zawodach jak również tych co chcieliby pokibicować.

Jesteśmy pewni, że wiele będzie się działo. Mamy dwie główne konkurencje czyli freestyle i racing. Do tego dochodzi cały koszyk dodatkowych konkurencji przygotowanych na każde warunki pogodowe. Na pewno nie zabraknie atrakcji na wodzie i na plaży.

Obecność PSKite w postaci koordynatora całego pucharu Polski to nowość na polskim podwórku. Zorganizowaliśmy się w zeszłym sezonie. Pracowaliśmy dość intensywnie przez zimę. Udało nam się dopiąć wyjątkowo wcześnie kalendarz i przekonać do współpracy paru organizatorów. Zimowe sukcesy polskich zawodników na arenach międzynarodowych zdopingowały nas do szybkiego stworzenia światowych warunków na naszym podwórku. Mamy przetłumaczone przepisy IKA, dopracowaliśmy nowy regulamin, umieściliśmy wszystko na naszej stronie. Regulamin Pucharu Polski PSKite wprowadza nowe jakości na naszą scenę zawodniczą, między innymi:

- przepisy oparte na wymogach IKA i PSKite,

- światowy system punktowy,

- jednoznaczny podział nagród finansowych,

- zadośćuczynienie finansowe dla zawodników na przypadek nierozegrania zawodów (oby się to nam nie przytrafiło!).

Wierzymy, że światowe standardy pomogą nie tylko naszej czołówce ale również pozwolą każdemu zawodnikowi ośmielić się do udziału w międzynarodowych zawodach w kraju i zagranicą. Pracując całą zimę wychodziliśmy z założenia stworzenia wszystkim optymalnych warunków do rywalizacji, które przyczynią się do popularyzacji rywalizacji sportowej wśród zwykłych kajciarzy. Naszym największym sukcesem będzie odwrócenie trendu spadkowego ilości startujących zawodników.

Trzymamy kciuki za sprzyjające wiatry i życzymy wszystkim dobrej zabawy i sukcesów...

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post13 maja 2011, 11:54

BraCuru pisze:
Ziomek. pisze:..nie wiem czy nie jestem wystarczająco "młody" na racing? :wink: :hand:

Zacytuje słowa 18 letniego Błaszki, kiedy ktoś na PKRA powiedział mu, że jest za młody do racingu (to taka nieosobista dygresja - zaznaczam, aby znów sie krew nie polała :wink: )
On na to: Ale jestem za mądry do freestyle :lol: :lol: :lol:
.

..coś w tym jest :idea:

obecna dolna granica Mastersów wydaje mi się trafiona
zmiana z poprzedniej ( 30 ) , mimo ze dość mi nie na rękę, wydaje się bardzo słuszną decyzją..

pzdr

Awatar użytkownika
MAXymilian
Dostał piwko: 1 raz

Post14 maja 2011, 18:53

Może jakaś relacja na szybko z zawodów, które konkurencje się odbyły, co zostało na jutro.
Może jakieś zdjęcia, wrażenia?

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post14 maja 2011, 19:54

No był Rejs i Rejs :wink:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post14 maja 2011, 20:39

Pinio pisze:No był Rejs i Rejs :wink:

To jest właśnie siła racigu :D

Z telefonicznych przekazów:

13 zawodników zgłoszonych do racingu. 15 do freestyle. Mało kobiet i juniorów :(
Warto odnotować najważniejszy debiut race tego roku czyli Crazy Horse we własnej osobie :thumb: :thumb: :thumb:
Odbyło sie 8 wyścigów przy słabym wietrze. Nikt nie pływał poza rejsiarzami na Zatoce :idea:
Niebrzydki i Błaszko idą łeb w łeb, Koniu trzeci...
Księciu przyjechał ale nieuzbrojony i nie startuje w racingu :(

Jutro będzie trochę wiatru, dużo deszczu, nieziemsko zimno i na pewno polecą rejsiarze.
Mam nadzieje że odbędzie się freestyle.
W pierwszej rundzie mamy już niemalże finał czyli Dakti i mój Junior - będzie się działo :thumb:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post14 maja 2011, 22:59

BraCuru pisze:Niebrzydki i Błaszko idą łeb w łeb, Koniu trzeci...

Latest news update :!: :!: :!:

Walka o pierwsze zacięta jak rok temu tylko duet się zmienił. Szkoda potworna, że Księciu grzeje piasek na plaży :(
Walka o 3 miejsce mega ciekawa a Koniu (poprawka mojego błedu) walczy o to miejsce.
Kolejnym znanym debiutantem jest sam Pan Prezes PSKite :clap:
A co z Papą Daktim - zgłosił się i towarzyszy Księciowi? :? Come on boy !!!!!!!
Obrazek

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post16 maja 2011, 17:42

Posćigali, poprotestowali, niektórzy zapisali się po to, żeby mieć posiłek, wiater wiał dobry na rejs i za sąłby na freestyle i takie tam...nuda

JA SIE PYTAM GDZIE BYŁA W CZASIE FORDA kajtowa brać z 3 city i okolic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????????????????????????????

!!!!!!!!!!!!!!

Wychodiz na to, że 95% okolicznych kajciarzy ma WY&@^#(@# na to, co można było zobaczyć: nowy sprzęt, gadżeciki itp, z kim można było porozmawiać i się pośmiać.

Przykre to i niewytłuamaczalne, łamane przez niezrozumiałe????????????????????????????????????????????????

DLACZEGO LUDZIE NIE JEŻDŻĄ NA ZAWODY, już nie ważne czy kite, wake, czy granie w kręgle!!!

Zamiast na plaże, nad wode oczywiśce lepiej jest pojechać do "Galerii" albo siedizeć przed TV, jo, brawo :clap:

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post16 maja 2011, 17:47

Ja bym poszedł na rower 8) Na bank chetniej bym wpadł na zawody niz do galerii, ale....

... jakby wiało to chyba wogole by publiki nie było.... bo cała samemu plywalaby gdzies indziej/w okolicy :wink:

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post16 maja 2011, 17:48

Crazy Horse pisze:JA SIE PYTAM GDZIE BYŁA W CZASIE FORDA kajtowa brać z 3 city i okolic!!!!!!!!!!!!!?????????????????????????????????

Się wstydzą :oops:
Same obce twarze jakieś skajty duże i deski też za duże
Ja bym tam się bał :shock:

Awatar użytkownika
zawodowiec
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post16 maja 2011, 18:36

Pino poieram !!

Wróć do „Forum Główne”