z OLSZTYNA KTO/GDZIE/KIEDY

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
.. .mike. ..
Kontaktowanie:

Post27 lut 2011, 19:07

Slawek-Kopiec pisze:U mnie nie byloby co nagrywac nawet :(

spoko , nie od razu Rzym zbudowano :thumb:

andrzejwodejszo
Deska: SU-2, MOSES
Latawiec: komórkowe Ozony / SU-2 / Moses
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 46 razy
Kontaktowanie:

Post28 lut 2011, 10:23

Śmiganie było kozackie :) - dawno tylu kajtów nie było w Olsztynie :0 - rok temu pamiętam taką akcję - wtedy niestety nie wiało, ale za to była telewizja :)
Z jednej strony pośmigałbym jeszcze na śniegu, a z drugiej nie mogę doczekać się roztopów i śmigania przy temperaturze + 5stopni na maszoperii :)

Awatar użytkownika
Szymon84
Kontaktowanie:

Post28 lut 2011, 10:36

No to prawda był moment że było bardzo gęsto od latawców w powietrzu, ja generalnie nie przywykłem do jazdy wśród ludzi, więc jak komuś zajechałem drogę czy coś to sorka, chociaż mam nadzieję że tak źle nie było :wink:
Może będzie powtórka w przyszły łikend o ile nie będzie za bardzo na plusie :pray:

andrzejwodejszo
Kontaktowanie:

Post28 lut 2011, 11:17

Szymon84 pisze:No to prawda był moment że było bardzo gęsto od latawców w powietrzu, ja generalnie nie przywykłem do jazdy wśród ludzi, więc jak komuś zajechałem drogę czy coś to sorka, chociaż mam nadzieję że tak źle nie było :wink:
Może będzie powtórka w przyszły łikend o ile nie będzie za bardzo na plusie :pray:

ja celowo zajeżdżałem drogę, aby podkręcic adrenalinke :D:D hhie hie ie :D

Deseczka SU-2 Proseries 2010 kobietka bez osprzętu do sprzedania :)zmasakrowana od spodu :) gdyby ktoś pytał :0 cena 450zł :)

Slawek-Kopiec
Deska: Su-2 Custom.Airush Livewire
Latawiec: Airush Varial X
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post28 lut 2011, 11:49

Szymon84 pisze:No to prawda był moment że było bardzo gęsto od latawców w powietrzu, ja generalnie nie przywykłem do jazdy wśród ludzi, więc jak komuś zajechałem drogę czy coś to sorka, chociaż mam nadzieję że tak źle nie było :wink:

Ja wogole sie balem,bo to byl moj drugi raz na kajcie.I ciezko bylo mi cokolwiek zrobic,nogi nie chcialy sie synchronizowac z prowadzeniem latawki.Zreszta zrobilem podstawowy blad,rozlozylem sie za blisko brzegu.Ale moze nastepnym razem bedzie lepiej.Do tego ten nieszczesny wentyl w Ozonie:(

mistral
Postawił piwka: 3 razy

Post01 mar 2011, 21:15

Cześć chłopaki, właśnie się zarejestrowałem po to by się umówić na latanie w najbliższy weekend 8)
Prognoza na windguru mówi, że będzie dmuchać stałe 3-4 w porywach do 6!! Kierunek zachodni zmieniający się na północny. Temperatura bardzo ciekawa bo w okolicach zera.
Zapowiada się genialna pogoda, więc trzeba ją wykorzystać tylko tak, mam parę pytań.
Nigdy nie latałem w okolicach Olsztyna (jestem z Augustowa). Z tego co pisaliście wcześniej to jeździcie na jeziorko Wulpińskie- dlaczego akurat tam? Kortowskie jest bliżej przecież ;] Rozumiem, że stabilniej wieje na Wulpińskim, gorzej że nie mam auta, liczę że się z kimś zabiorę ;)
Czy w Olsztynie można gdzieś wypożyczyć jakieś stare narty lub dechę z wiązaniami? Już nie liczę na jakiś kask ale bardzo mile widziane..

Podam swój nr komórki w razie gdyby ktoś zdecydował wybrać się w grupie :]

Kod: Zaznacz cały

793 700 252

Awatar użytkownika
Krzaq
Deska: SU-2 FREESTYLER
Latawiec: Ozone Sport+ 11m
Kontaktowanie:

Post01 mar 2011, 22:19

mistral pisze:Cześć chłopaki, właśnie się zarejestrowałem po to by się umówić na latanie w najbliższy weekend 8)
Prognoza na windguru mówi, że będzie dmuchać stałe 3-4 w porywach do 6!! Kierunek zachodni zmieniający się na północny. Temperatura bardzo ciekawa bo w okolicach zera.
Zapowiada się genialna pogoda, więc trzeba ją wykorzystać tylko tak, mam parę pytań.
Nigdy nie latałem w okolicach Olsztyna (jestem z Augustowa). Z tego co pisaliście wcześniej to jeździcie na jeziorko Wulpińskie- dlaczego akurat tam? Kortowskie jest bliżej przecież ;] Rozumiem, że stabilniej wieje na Wulpińskim, gorzej że nie mam auta, liczę że się z kimś zabiorę ;)
Czy w Olsztynie można gdzieś wypożyczyć jakieś stare narty lub dechę z wiązaniami? Już nie liczę na jakiś kask ale bardzo mile widziane..

793 700 252

Siema

Co masz na mysli piszac będzie dmuchać stałe 3-4 w porywach do 6 ale czego metrów, węzłów, boforta :?: :?: Jezioro Kortowskie sie nie nadaje (od razu widac ze jestes początkujący). Nie nadaje sie poniewaz bardzo blisko jest las i beda tworzyc sie zawirowania które sa niebezpieczne, pol biedy gdy taki podmuch porwie szmate o czym niejeden sie juz przekonal gorzej gdy sie sam polamiesz. Jezioro Wulpinsie jest w miare otkryte wiec wiatr ma gdzie sie rozpedzic i ustabilizowac o ile mozna tak to nazwać. Do latania potrzebujesz jak najrówniejszego wiatru zeby ten sport byl bezpieczny. O transport sie nie martw zawsze ktos pomoze nawet ja móglbym Cie zabrac miejsce sie znajdzie a co do wypozyczalni to o ile ja sie orientuje to masz wypozyczalnie sprzetu w Rusi tam gdzie jest wyciag, poszukaj w necie
W weekend będzie grubo :D

mistral
Postawił piwka: 3 razy

Post02 mar 2011, 01:21

No oczywiście w Beaufortach podałem. Tak, jestem początkujący w latawcach, ale chodziło mi o coś.. ;] Kortowskie od biedy byłoby odpowiednie, zawirowania tworzą się do 200-300 metrów od zawietrznego brzegu. A jak widać ze zdjęcia satelitarnego północna część jeziorka leży prostopadle do kierunku wiatru, który jest prognozowany (północny zachód). Więc myślę, że można by było śmigać wzdłuż prawego brzegu. ;]
Aloha!

Slawek-Kopiec
Deska: Su-2 Custom.Airush Livewire
Latawiec: Airush Varial X
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post02 mar 2011, 07:57

Krzaq pisze:
mistral pisze:Cześć chłopaki, właśnie się zarejestrowałem po to by się umówić na latanie w najbliższy weekend 8)

793 700 252

Siema

Co masz na mysli piszac będzie dmuchać stałe 3-4 w porywach do 6 ale czego metrów, węzłów, boforta :?: :?: Jezioro Kortowskie sie nie nadaje (od razu widac ze jestes początkujący). Nie nadaje sie poniewaz bardzo blisko jest las i beda tworzyc sie zawirowania które sa niebezpieczne, pol biedy gdy taki podmuch porwie szmate o czym niejeden sie juz przekonal gorzej gdy sie sam polamiesz. Jezioro Wulpinsie jest w miare otkryte wiec wiatr ma gdzie sie rozpedzic i ustabilizowac o ile mozna tak to nazwać. Do latania potrzebujesz jak najrówniejszego wiatru zeby ten sport byl bezpieczny. O transport sie nie martw zawsze ktos pomoze nawet ja móglbym Cie zabrac miejsce sie znajdzie a co do wypozyczalni to o ile ja sie orientuje to masz wypozyczalnie sprzetu w Rusi tam gdzie jest wyciag, poszukaj w necie
W weekend będzie grubo :D

Krzaku,no wlasnie sprawdzilem prognoze,ostro bedzie,tylko nie wiem czy ten wiaterek jest odpowiedni jak na moje umiejetnosci,wentyl bede mial juz zrobiony w piatek(wyslalem do Konia z Pruszkowa,bardzo przyjemny czlowiek),takze moze i sie pojawie na spocie

andrzejwodejszo
Kontaktowanie:

Post02 mar 2011, 09:11

mistral pisze:No oczywiście w Beaufortach podałem. Tak, jestem początkujący w latawcach, ale chodziło mi o coś.. ;] Kortowskie od biedy byłoby odpowiednie, zawirowania tworzą się do 200-300 metrów od zawietrznego brzegu. A jak widać ze zdjęcia satelitarnego północna część jeziorka leży prostopadle do kierunku wiatru, który jest prognozowany (północny zachód). Więc myślę, że można by było śmigać wzdłuż prawego brzegu. ;]
Aloha!

cześć - wszyscy tu są początkujący - ja śmigam dopiero od dwóch lat a koledzy od roku, albo i miesiąca inni od dziesięcu lat :).
"Dlaczego nie Kortowo..." głownie dlatego, że im więcej miejsca tym lepiej - mamy tyle pięknych jezior dużo wiekszych niż Kortowo :) - to śmiganie na stawku - dochodzi do tego równość wiatru. Te 200-300 metrów to takie książkowe...
W praktyce jest tak, że im więcej miejsca ma wiaterek tym dmucha mocniej i równiej. Nie mówię o trąbach powietrznych i zawirowaniach powodujących, że szmata zaczyna spadać, lub latać tyłem - tylko o częstych i niekontrolowanych zanikach wiatru. Dlatego większe = lepsze :)
Fajnie, że chcesz dołączyć - jednak wątpie aby w ładny wietrzny dzień ktoś zechciał zabrać Cię na spot wcześniej jeżdżąc i szukając sprzętu dla Ciebie. Najlepiej sam zadbaj o sprzęt i wtedy napisz, żeby Cię ktoś zabrał- chętnie pomogę, jednak nie znoszę jak ktoś zawraca dupę i nadużywa życzliwości :)zmusza do tracenia czasu bo samemu nie chciało mu sie wszystkiego załatwic :) sam tak kiedyś robiłem i wiem, że to był błąd :)
Reasumując - zdobądź sprzęt ( kup coś w komisie za 100zł ) Olsztyn ulica Partyzantów - napisz na forum gdzie Cię odebrać w weekend i lecimy :)
Czekamy na weekend - do zobaczenia

Awatar użytkownika
Krzaq
Deska: SU-2 FREESTYLER
Latawiec: Ozone Sport+ 11m
Kontaktowanie:

Post02 mar 2011, 09:19

mistral pisze:No oczywiście w Beaufortach podałem. Tak, jestem początkujący w latawcach, ale chodziło mi o coś.. ;] Kortowskie od biedy byłoby odpowiednie, zawirowania tworzą się do 200-300 metrów od zawietrznego brzegu. A jak widać ze zdjęcia satelitarnego północna część jeziorka leży prostopadle do kierunku wiatru, który jest prognozowany (północny zachód). Więc myślę, że można by było śmigać wzdłuż prawego brzegu. ;]
Aloha!

Teraz spojrzałem na kierunek wiatru na weekend i najlepiej będzie na Krzywym od strony Radykajn :D
Kiedyś próbowałem na Kortowskim bawić się komórka i nie było to przyjemne

Awatar użytkownika
.. .mike. ..
Kontaktowanie:

Post02 mar 2011, 11:02

andrzejwodejszo pisze:

cześć - wszyscy tu są początkujący - ja śmigam dopiero od dwóch lat a koledzy od roku, albo i miesiąca inni od dziesięcu lat :).

chętnie pomogę, jednak nie znoszę jak ktoś zawraca dupę i nadużywa życzliwości :)zmusza do tracenia czasu bo samemu nie chciało mu sie wszystkiego załatwic :) sam tak kiedyś robiłem i wiem, że to był błąd :)

racja :thumb:

co do Kortowskiego to faktycznie moglaby dac rade jego tylna czesc, ktora nie jest widoczna od strony plazy przy akademikach.Bylem tam ostatnio i miejscowka jest naprawde fajna. Mysle ze nie bylo by tak zle ze szkwalami przy(byc moze)jakims polnocnym wietrze...
Wiadomo (przynajmniej ja tak uważam), ze prawie kazda miejscowka w zime daje rade ale tak jak w zyciu :) wiekszosc wybiera te latwiejsze miejsca i bardziej komfortowe, a jak wiadomo w kupie razniej i weselej, wiec gdy jest okazja polatac w grupie to zawsze warto i nie wazne ze dalej trzeba jechac:). W zimie i tak nie ma odleglosci typu hel czy kadyny, lub krynica.

andrzejwodejszo
Kontaktowanie:

Post02 mar 2011, 11:15

za miesiąc się zacznie :D Kadyny, Chałupy i tak w kółko :)

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post02 mar 2011, 11:24

a ile u was śniegu lezy?

andrzejwodejszo
Kontaktowanie:

Post02 mar 2011, 12:38

8-10cm na jeziorach - na polach już prawie nie ma :)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”